Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Obitelj i Dom
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Obitelj i Dom Raspravljate o temi Što mislite o ženama koje ne žele djecu? u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: ivana0015 ja sam odgajatelj u vrtiću i znam šta je voljeti djecu,a nisu tvoja. mislim da ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-09-07, 13:33   #41 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 442
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Re: Što mislite o ženama koje ne žele djecu?

Citat:
Pravi autor: ivana0015 Pogledaj Poruke
ja sam odgajatelj u vrtiću i znam šta je voljeti djecu,a nisu tvoja. mislim da takve žene ni netreba zvati žanama.
Slažem se. Ipak je kod njih taj majčinski instinkt znatno izraženiji od očinskog kod muškaraca. Barem bi trebao biti. Iako ni muškarcima to ne može biti izgovor...

Žalosno je što smo svjedoci sve veće erozije društva po tom pitanju. Svi nešto jure za poslom, karijerom ili su pritisnuti problemima s osiguravanjem temeljne ekgzistencije. Ili im je radije putovati po Europi s novim autom nego sjediti doma i mijenjati bebi pelene...

Najviše me žalosti što je navedeni trend izražen kod sve većeg broja žena koje bi ipak trebale biti temelj obitelji. A takvih znam dosta. Umjesto da razmišljaju o osnivanju obitelji, njima je važnije dokazati se na poslu i ostvartiti nekakvu karijeru. Sve 5. Samo treba znati kad treba "stati na loptu". Što se više dokazuješ na poslu i postižeš bolje rezultate, to ti je teže sve to napustiti i otići na porodiljni. Logično. I na kraju dočekaš menopauzu sa gomilom para ali bez ikakvog pravog nasljeđa...potpuno sam(a).
Ah, valjda je to tekovina demokracije i kapitalizma koji smo tako priželjkivali (i utjecaj Cosma, Glorije,...)
Novac, novac, novac....

Mišljenja sam da za neke stvari jednostavno ne postoji idealni trenutak. Ukoliko previše inzistiraš na tome, na kraju ti se može desiti da ga nikada ne dočekaš...
ponestalo perja.

Zadnji Uredio maxie : 26-09-07 u 13:36.
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 19:34   #42 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 449
skin2yard je zabranio reputaciju

mislim da svako ima pravo ne zeljeti djecu, bio to muskarac ili zena, netko je stvoren za to, a drugi nije...bolje ne imati, nego ga imati i svaki dan zaliti sto ga imas...nemozemo namecati statistike i politike na ziva bica, te poticati ili osudivati takve osobe, namecati im protiv njihove volje samo da bi izjednacili neke postotke
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 19:56   #43 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,305
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru

Mislim da ih treba bubat s kondomom da se ne naljute
Odgovori sa citatom
Star 30-09-07, 02:26   #44 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 19
Poruka: 1,690
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan

Ako ne želiš to je tvoja odluka,ako se tvoj partner slaže s tobom još bolje!
Ja ću imat djecu a druge me ni ne zanimaju!
Odgovori sa citatom
Star 30-09-07, 09:45   #45 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 01-04-07
Godina: 29
Poruka: 338
tinka15 se izdvaja iz masetinka15 se izdvaja iz masetinka15 se izdvaja iz mase

Svatko ima svoj izbor.
Nekoj ženi može biti smisao i ispunjenje života samo u njezinom poslu,nekoj drugoj samo u rađanju djece.
I jedno i drugo je krajnost,ali nema smisla osuđivati.

Mada ću ja priznati da osuđujem one žene koje nisu sposobne ili ne žele zarađivati za svojih petero djece pa ih puste državi na brigu,a one time što su ih samo rodile izigravaju velike majke.
tinka15 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 21:34   #46 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-10-07
Poruka: 128
ruzica se izdvaja iz mase
Dom za napustenu djecu -

sto biste rekli na ovo.
ima jedan slucaj, zena rodi pet sinova. sva djeca zavrse u domu za napustenu djecu.
neki su udomljeni, neki usvojeni.a
izmedju njih jedan maleni bozanstveno lijep, pametan, jedini rodjen u braku s njom, a kojeg se i otac odrekao.
maleni je imao srece, nasli su se dobri ljudi bez djece koji su ga usvojili.
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 21:51   #47 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-10-07
Poruka: 128
ruzica se izdvaja iz mase
Re: Dom za napustenu djecu -

Citat:
Pravi autor: ruzica Pogledaj Poruke

sto biste rekli na ovo.
ima jedan slucaj, zena rodi pet sinova. sva djeca zavrse u domu za napustenu djecu.
neki su udomljeni, neki usvojeni.a
izmedju njih jedan maleni bozanstveno lijep, pametan, jedini rodjen u braku s njom, a kojeg se i otac odrekao.
maleni je imao srece, nasli su se dobri ljudi bez djece koji su ga usvojili.

ovaj tekst se nalazi u temi - dom za napustenu djecu, molim uvazite ispravak, hvala.
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 21:57   #48 (permalink)
Starter

Datum registracije: 26-10-07
Poruka: 65
trekcro se izdvaja iz mase

pa svar je osbnog izbora svake žene!ko voli nek izvoli!
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 23:07   #49 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,284
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Bolje da ih nema ako ih ne zeli, nego da ih rodi eto tako jer je to normalno. Imat dijete nije kupnja novog auta, u pitanju je jedan ljudski zivot koji ce ovisit o tome kakvi su mu roditelji. Ako mozda buduci roditelji jednostavno nisu stvoreni za to ili se nisu u stanju dovoljno posvetit, bolje da se ostave "corava posla".
Mislim da se ne treba pod svaku cijenu imat dijecu i da zene koje ih ne zele imat ne treba osudivat, valjda one bolje znaju procjenit jesu li stvorene za to ili ne.
Ja osobno zelim imat dijete ali tek onda kada budem financijski neovisna i kompletno izgradena i izivljena osoba. Jos sam uvjek samo zabavna teta, s kojom ce djeci bit zabavno pjevat, plesat igrat se s auticima, ali odgovornost odgoja jos ne dolazi u obzir.
Odgovori sa citatom
Star 05-11-07, 08:50   #50 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,709
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Mogu razumjet žene koje vole djecu, a neće imat svoju. Ima puno razloga za takvo razmišljanje. Sličnog sam razmišljanja i ja.

Ono što nikad neću razumjet su roditelji koji tvrde da vole djecu, a šamari i batine im spadaju u nomalne odgojne mjere.

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
postoje ljudi kojima bi zakonski zabranila da imaju dijete.
Slažem se
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: djecu, mislite, sto, zele, zenama

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114