Pa stavi običnu izoliranu u staklo... ko one rudarske...
Raspravljate o temi žarulja za ložište roštilja u Obitelj i Dom forumu, dio Život i Stil foruma; ovako uzidao sam pečenjaru veliku od bijelog kamena ali sada mi je jedini problem kupiti zarulju za tu toplinu za ...
Pa stavi običnu izoliranu u staklo... ko one rudarske...
Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
svaki poljubac za tvoje usne i
svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.
mislim da nije problem žarulja (i ona sama se ugrije na jako visoku temperaturu, obična, ne štedna...), po meni je veći problem kako izolirati kabal koji vodi do žarulje i u kakvo grlo, kućište staviti žarulju a da se ne istopi...
ja mislim da se kabel neće ispeći jer je zabetoniran u zidu od betona i kamena i sada izlazi žica van i sada bi trebao tu staviti neku žarulju i to bi bilo to
super izgleda
stavi žarulju izvan ove kućice za pečenje, jer ako naložiš, unutrašnjost će valjda vatra osvjetljavat...
Nije mi baš najjasnije gdje stvarno misliš montirati tu žarulju.
Žarulje za pećnice možeš dobit u svakoj trgovini koja prodaje elektromaterijal ( oko 25 kn), grlo mora biti porculansko, a kabl obavezno silikonski.
Ali ne postoji ništa što smije biti u dimu ili plamenu.
Čađ ili smola će jako brzo izazvati kratki spoj.
Vidio sam rješenja s reflektorom s vatrostalnim staklom.
Na podnicu ložišta se postavi kutija okrenuta prema gore u kojoj se nalazi žarulja.
U kutiju dolazi vanjski zrak kroz rupu u podnici koji hladi instalaciju.
Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
Jerzy Kosinski
Roštilj je odličan, moj je manji samo sa jednom pregradom. roštiljamo ribu i meso često ili koji put i janjca zavrtimo, ako je pridvećer onda sa strane donesem onaj malo halogeni reflektor. To ti je najbolje jer od dima ne vidiš ništa. Ugradnju unutra ti ne bi preporučija. Vidim imaš kornižu, onaj dio krova koji viri vani pa tu montiraj taj reflektor , točno u sredinu, jer ga moš okretati prema jednoj ili drugoj strani. Kupi crni. ti reflektori nisu skupi mislin da su ispod 100 kn.
Zadnji Uredio tonini : 18-08-08 u 06:39
SAMO MORU VIRUJEM!