Kad neće nitko još ću malo ja.
Spomenik je sad već na svom mjestu. Prekriven. Ograđen.
Pošto spomenik još nema građevinsku i uporabnu dozvolu našla se rupica u zakonu da bi se otvaranje obavilo kako je i planira(n)o.
U konačnici visina spomenika s postoljem treba biti nešto ispod 5 metara, a za spomenike čija veličina ne prelazi 4 metra nije potrebna ova dokumentacija pa se sam spomenik za sada nalazi "kat niže" tj. postavljen je na samo jedan kameni blok da ne premaši visinu od 4 metra. Kad (i ako) se ishodi dokumentacija pod spomenik će se postaviti i ostali predviđeni kameni blokovi koji su dopremljeni.
Kad se hoće - može se!
Pitam se zašto je proveden i plaćen natječaj za idejno riješenje spomenika?
Natječaj je koštao 200 000 kn. Stručna komisija je izabrala riješenje koje se uklapa u ovu cjelinu pomalo futurističkog izgleda, ali to se nije svidjelo gradonačelniku pa se on odlučio nabaviti ovaj spomenik.
Da ne bi ispalo da to plaćamo mi osnovana je udruga dr. Ante Starčević koja vodi sve poslove oko spomenika. Tko financira udrugu nije mi poznato, samo znam da joj je predsjednik Daniel Srb - predsjednik Županijskog odbora SDP-a.
Sam dr. Ante Starčević je bio protiv podizanja spomenika u njegovu čast.
Ja sam kao vjerujem i većina građana za podizanje spomenika ovom velikanu ali sam protiv ovakvog načina donošenja dugotrajnih odluka.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom