Od 7-9.1 igrali smo pripremni turnir (Interwetten Cup) u Bečkom Novom Mjestu gdje su sudjelovale još 3 reprezentacije: Mađarska, Austrija i Poljska.
Prvu utakmicu odigrali smo neriješeno s Mađarima (30:30).
Strijelci: Čupić 9 (5 sa 7m), Vori 9, Balić 2
Druga utakmica s domaćinima Austrijancima otišla je na našu stranu, 38:29.
Strijelci: Štrlek 8, Duvnjak 7, Alilović 17 obrana
Treću utakmicu igrali smo za naslov pobjednika turnira s Poljacima, pobjeda 25:21
Strijelci: Zrnić 6, Valčić 4, Balić 3
Što se moglo vidjeti na ovom turniru? Po meni, na žalost, ne puno. Neafirmirani igrači, koji su dovedeni na pripreme upravo iz razloga da se vidi koliko mogu i umiju dobili su po tek nekoliko minuta u svakoj utakmici. Obrana je prva dva susreta djelovala konfuzno i amaterski, pogotovo u utakmici protiv Austrije. Mišljenja sam da je košarica Metličiću, Dominikoviću, a pogotovo Špoljariću upućena prerano, strah me i pomislit kako će se Gojun i Kopljar nosit s Rastvortsevim ili Karabatićem i Fernandezom (u možebitnoj kasnijoj fazi).
Plus je što smo dobili još jedno kvalitetno krilo (Štrlek), no pitanje je koliko će njihova igra doći do izražaja u sporom protoku lopte koji nas muči posljednjih par natjecanja.
U vanjskoj liniji Metličić još nema dostojnu zamjenu, kao najsvjetlije točke djeluju Duvnjak i Valčić, za Balića nisam više siguran da donosi dobro u igri.
Suma sumarum: samo nebo zna![]()
treba sačekati prvi krug pa ćemo onda više znati...

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom
) i trenutno raspolozenje.