Nakon što je Zagrepčanin otprašio Tsongu sa 46 aseva, oglasio se najveći favorit Wimbledona. 'Ne želim podcijeniti Ivu Karlovića, ali ovo što smo gledali nije bio teniski meč', izjavio je Roger.
Šest godina nakon Lleytona Hewitta i senzacionalne pobjede u 1. kolu nad braniteljem naslova, te pet nakon najboljeg rezultata na terenima All England Cluba (osmina finala), Ivo Karlović opet je velika priča Wimbledona. Što zbog ponavljanja najboljeg ostvarenja u Londonu, što zbog način na koji je došao do toga.
Igra Diva sa Šalate opet je zapela za oko mnogim teniskim dušebrižnicima, a njima se sasvim neočekivano pridružio i kralj Wimbledona Roger Federer. Švicarac se u razgovoru za francusku radijsku postaju RMC osvrnuo na poraz njihova tenisača Jo-Wilfrieda Tsonge u meču u kojem je Zagrepčanin opalio čak 46 aseva.
"Ne želim ovime podcijeniti Ivu Karlovića, alo ovo što smo gledali nije bio teniski meč. Da biste pobijedili Karlovića, morate imati puno sreće, u suprotnom ni sami ne znate što napraviti kako biste zaustavili njegov ubitačan servis. Od njega sam izgubio u Cincinnatiju, imao sam jedan break, on niti jedan. Imao sam samo tri pogreške u meču zbog kojih sam na kraju izgubio", izjavio je Federer.
I ugledni francuski sportski list L'Equipe se pozabavio fenomenom – Karlovićev servis. U tom tekstu pišu o Ivi Groznom, jednom od tek četvorice tenisača u povijesti koji su tijekom jedne sezone opalili više od 1000 aseva (Goran Ivanišević, Andy Roddick i Pete Sampras).
Čak i nakon velike pobjede nad Tsongom, neki su novinari 'primijetili' kako hrvatski tenisač ima samo servis i ništa više. Karlović im je odgovorio u stilu Gorana Ivaniševića iz najboljih dana.
"Onda mora da sam genijalac kada sam sve ovo u karijeri uspio ostvariti samo sa servisom", poručio je kritičarima hrvatski tenisač koji ima četiri osvojena turnira (dvaput Nottingham, Houston i Stockholm), uz dva poraza u finalima, te koji je bio 14. igrač svijeta (u kolovozu 2008.).
O servisu je pričao i Fernando Verdasco, Karlovićev suparnik u osmini finala Wimbledona. Španjolac je dosad dvaput gubio od Diva sa Šalate, a dobio ga jedanput - 2006. godine na Mastersu u Indian Wellsu. Zanimljivo da su posljednji meč odigrali na travi Nottinghama, a nakon uzbudljive borbe slavio je Karlo sa 7:5, 6:7 (4), 7:6 (8).
"Ne mogu se previše uzbuđivati oko njegovog servisa. On će svoje zabiti, ništa tu ne možeš. No, važno je držati svoj servis. Samo mu to može stvoriti pritisak. A ono što sam najbolje radio u protekla tri kola bio je servis. Kada ga jednom breaknem, bit će lakše...", najavio je Verdasco meč koji se igra u ponedjeljak, kao drugi meč iza 14 sati na terenu broj 1.