Stranica 1 od 11 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 103

Ivica Kostelic - Skijanje

Raspravljate o temi Ivica Kostelic - Skijanje u Ostali sportovi forumu, dio Sport foruma; http://vinovo.magnify.net/video/Ivic...ta-Badia-Slalo Snimak pobjede Ivice Kostelica u Alta Badiji, prve nakon 5 godina...

Uvaženi forumaš
    Datum registracije
    13-10-06
    Starost
    26
    Poruka
    564
    Liked
    0 times

Thumbs up Ivica Kostelic - Skijanje

http://vinovo.magnify.net/video/Ivic...ta-Badia-Slalo
    Snimak pobjede Ivice Kostelica u Alta Badiji, prve nakon 5 godina

Uvaženi forumaš
    Datum registracije
    13-10-06
    Starost
    26
    Poruka
    564
    Liked
    0 times

Re: Ivica Kostelic - Skijanje

Ivica pobjednik slaloma!

Nakon odličnog nastupa u veleslalomu, Ivica Kostelić još je bolje skijao u slalomu i uvjerljivim nastupima u obje vožnje uzeo 100 bodova u Alta Badiji...

Nakon prve, "kvalifikacijske", vožnje u kojoj je staza bila postavljena tako da su na samom početku skijaši vrlo često ispadali, druga vožnja bila je prilično jednostavna i manje zahtjevna pa su tako izostala nova odustajanja.

Sjajne vožnje Raicha i Grangea bile su pravi izazov za našeg Ivicu Kostelića, no Ivica je bio dorastao poslu. 53 stotinke imao je prednosti iz prve vožnje, na prolazu je ostala 41, onda 19 i u cilju - minus 20!!

24. postolje u karijeri i konačno pobjeda nakon pet godina. Svaka čast majstore! Je li Ivica mogao bolje najaviti utrku na svojem Sljemenu?

Alta Badia, slalom:
    1. Ivica KOSTELIĆ: 1:39.83
    2. Jean-Baptiste GRANGE: 1:40.03, +0.20
    3. Benjamin RAICH: 1:40.63, +0.80
    (SPORTNET)

Regularni forumas
    Datum registracije
    26-08-08
    Poruka
    355
    Liked
    0 times

ivica je vozio perfektno.stvarno mu ide ove sezone.zao mi je talijana koji su na kraju ostali bez ijedne medalje,a bilo je moguce da cak osvoje sve tri.
    Eminem-the best

Starter
    Datum registracije
    22-12-08
    Poruka
    28
    Liked
    0 times

vec sam mislio da ne bude stigo u drugoj voznji...ufff...

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika sony
    Datum registracije
    12-08-06
    Poruka
    918
    Liked
    69 times

Ivica Kostelić: Tek će Sljeme pokazati jesam li pravi ili nisam

"VOLIO bih da ljudi dolaze na sljemenske utrke zbog skijanja kao sporta, a ne samo zbog Ivice ili nekoga drugog hrvatskog skijaša ili skijašice."

Pobjednik slaloma i drugoplasirani iz veleslalomske utrke u talijanskoj Alta Badiji, Ivica Kostelić, vratio se u Hrvatsku, u kojoj doduše neće ostati dugo. Odlazi u Austriju na pripreme za sljemensku utrku koja je sljedeća na rasporedu u kalendaru Svjetskog skijaškog kupa.

Naime, Ivica, kao ni svi ostali skijaši, neće moći trenirati na stazi na Sljemenu na kojoj će se voziti utrka 6. siječnja, jer organizatori moraju pomno planirati sve kako bi staza bila u najboljem mogućem stanju s obzirom na ne baš obećavajuću vremensku prognozu. Ivica se na predstavljanju ovogodišnjeg programa Snježne kraljice osvrnuo na uspjeh u Italiji, i odlične rezultate u veleslalomu i slalomu.

"Jako emotivno sam doživio veleslalom i taj odličan rezultat, tresle su mi se noge kada sam shvatio da ću biti na postolju. Pobjeda u slalomu mi također jako puno znači, ali moram reći da mi je ipak ovo drugo mjesto u veleslalomu u ovom trenutku bilo draže te mi je diglo samopouzdanje. U svakom slučaju, prošlo je puno vremena od kada sam kao vodeći čekao drugu vožnju kao što je bilo jučer", ističe Kostelić.

Čini se da je upravo odličan rezultat u veleslalomu trasirao put ka pobjedi u slalomu?

"Da, puno mi je značio odličan rezultat u disciplini koja zapravo nije moja primarna disciplina. No, i ovo jučer je moglo poći po krivu. To je tako u skijanju, centimetri odlučuju, a ako se želi vrhunski rezultat, u svakoj se utrci mora riskirati. Nekada ispadnem ja, kao primjerice u Val d'Isereu, a nekada ispadnu drugi kao što je bilo u Alta Badiji".

Znače li ovi rezultati da Ivica može do visokog plasmana ove sezone?

"Teško je o tome tako govoriti i rano u svakom slučaju. Smatram da će tek utrka na Sljemenu, u kojoj uvijek osjećam dodatni pritisak, pokazati koliko uistinu mogu napraviti. Sljedećih deset dana moram maksimalno iskoristiti kako za dodatne treninge, tako i za što više odmora. Pokušat ću svaku slobodnu sekundu iskoristiti za odmor jer će mi on biti vrlo bitan u siječnju, koji je za većinu skijaša ipak ključan mjesec u kojem se slažu kockice za konačni poredak. Teško je skijati na puno frontova. Kada se natječete u četiri discipline, odmor je jedna od ključnih stvari za odličan rezultat".

Koliko Ivica uživa u tome što je glavni promotor sljemenske utrke u svijetu, sada kada Janica više ne skija?

"Meni je drago prezentirati svijetu da u Hrvatskoj ima kvalitetnih stvari, vidite kako nas doživljavaju vani. Na neki način sljemenska je utrka specifična, tu sam počeo sa skijanjem, praktički sam se tu rodio. Znate, ja bih volio da ljudi dolaze na skijaške utrke kada se više neću ja natjecati ili netko drugi od hrvatskih skijaša. Ne bih volio da utrka propadne samo zato što nema naših, jer ipak se radi o vrhunskom sportskom događaju. Pogledajte Slovence. Više nema ni Križaja ni ostalih pa jako puno ljudi prati utrke Svjetskog kupa".

Utrka ne bi trebala biti upitna, iako topovi tek čekaju zahlađenje

Ivica Kostelić kao i Natko Zrnčić Dim, koji će također nastupiti u slalomskoj utrci na Sljemenu 6. siječnja trenirat će u Austriji, jer vremenske prilike ne idu na ruku organizatorima programa ženskog i muškog slaloma na Sljemenu. Ipak, Dragutin Žiljak, direktor tvrtke Sljeme-Medvednica te Vedran Pavlek, alfa i omega sljemenske utrke, tvrde kako bi trebalo biti sve u najboljem redu.

"Sljemenski topovi čekaju hladnije vrijeme. Imamo 30 topova, za sada je napravljeno otprilike 50 posto staze, imamo jednu crnu točku na stazi koju moramo riješiti. Djelatnici su u pripravnosti, i očekujemo da ćemo ovih dana oko Božića pa sve do Nove godine dobro pripremiti stazu. Najavljuje se hladnije vrijeme, koje je nužno potrebno da bi se staza do kraja pripremila", ističe Žiljak.

"Glavninu staze ćemo pripremiti kada bude ovo zahlađenje, a zatim s ljudima iz Fis-a nakon Nove godine sve napraviti do kraja. Meteorolozi nas uvjeravaju da će vrijeme biti dobro", kaže Pavlek.

"Cure također mogu napraviti dobar rezultat na Sljemenu"

Vedran Pavlek se osvrnuo i na hrvatske adute u sljemenskim utrkama. Podsjetimo, 4. siječnja se vozi ženski slalom (9.45 i 12.30), a 6. siječnja muški (15.15., 18.30).

"Naravno da je Ivica naš favorit broj jedan, to pokazuje i sa formom u posljednje vrijeme, no ne smijemo zaboraviti na cure. Vjerujem da će Ana, Nika, i druge mlađe napraviti dobar rezultat. Uostalom, imamo odlične rezultate na Sljemenu. Tri postolja (Janica Kostelić, Ana Jelušić, Ivica Kostelić o.pa.)", kaže Pavlek.

Dodajmo kako će se ove godine, kao i proteklih održati utrka skijaških legendi i to 4. siječnja u 16 sati. Od novih imena treba izdvojiti Franza Klammera, a osim njega dolaze Tomba, Girardelli, Križaj, vjerojatno Stenmark, te druge nekadašnje zvijezde bijelog sporta.

Banned
    Datum registracije
    02-07-08
    Starost
    27
    Poruka
    1,021
    Liked
    0 times

iznenadio me njegov napredak ove sezone, čak i očekujem neke veće rezultate od njega možda i kristalni globus u kombinaciji ili slalomu

mamino čudo.....vište !! Avatar od korisnika jaymz
    Datum registracije
    15-07-08
    Poruka
    8,388
    Liked
    502 times

bravo care bas mi drago zbog Iveka

nakon svih operacija koje je imao....
    "Ma,....boli me uho za sve!" ( Vincent Van Gogh)

▌║█║▌║▌│║▌
    Datum registracije
    19-06-07
    Poruka
    10,328
    Liked
    1 times

NAKON PRVE VOŽNJE
    Kostelić treći u slalomu i prvi u kombinaciji

U Kitzbühelu se vozi slalom, a Ivica Kostelić je nakon prve vožnje na trećem mjestu. Jučerašnji spust i današnji slalom boduju se i za kombinaciju, a tu je najbolji hrvatski skijaš na vodećoj poziciji. Bodova bi trebalo biti i za Natka Zrničića-Dima koji je u slalomu 40., ali u kombinaciji drži treću poziciju
    Kostelić treći u slalomu i prvi u kombinaciji - tportal.hr /sport/

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

ajd nek ga je krenilo
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Uvaženi forumaš Drawn Together: Soak It Champion Avatar od korisnika mate_jeb@te
    Datum registracije
    09-12-07
    Starost
    27
    Poruka
    912
    Liked
    0 times

nadam se da ce ispast prvi u ukupnom poretku, ovi jos nisu izracunali.
    I know that I was born and I know that Ill die.
    The in between is mine.
    I am MINE

Stranica 1 od 11 123456 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku