Raspravljate o temi Lino Červar u rukometu u Ostali sportovi forumu, dio Sport foruma; lino u rukometu ko ćiro u nogometu...
Slažem se s ovim. Puno vike nizašto.
Ne gledajući ovaj tekst koji se pojavio prije 2-3 god, svatko tko zna imalo o rukometu vidi da se tu nešto ne radi dobro.
Hvalimo se kako jedini na svijetu igramo sve tri obrane, a protiv Koreje igramo 3-2-1 iako im je najveći igrač visok metar i žilet??? I to mi je taktika.
A rekao je već netko o odabiru krilnih igrača koja nemaju u najmanju ruku veze s pameću. Osobno nemam ništa protiv Hrvatina, ali postavit ga bez ijedne reprezentativne utakmice za glavno krilo je kamikaza-potez. Kad dođe pred Omeyera ili sličnog, smrznut će se govno u njemu. A zato je Šprem, koji godinama igra u najjačoj ligi svijeta zbog jedne promašene lopte šikaniran i tretiran kao potrošen kondom.
He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.
Ako se ne varam, kad je Červar došao za izbornika, postava je bila:
vratari Losert, Šola, Matošević
pivot Sulić, zajmena Vori
vanjska linija Lacković, Balić, Metličić
Krila desno Džomba, lijevo Kaleb
Na klupi su još bili Dominiković i Špoljarić za obranu, Goluža u vanjskoj liniji, Zrnić i Šprem na krilima
Danas, postava izgleda ovako:
Vratari Losert i Alilović
Pivot Vori (zamjene nema)
vanjska linija Valčić, Balić, Metličić
Krila desno Zrnić, lijevo Hrvatin
na klupi su još Špoljarić u obrani, Duvnjak, Lacković i Buntić za na vanjsku liniju, Čupić na krilu
Goluže, Matoševića i Šole nema jer su se povukli u penziju.
Dominiković se ozlijedio, inače bi i on bio tu.
Džombu je ona budala de facto otjerala iz reprezentacije.
Da, u pravu si. Momčad je skoro pa totalno promijenjena.
Ispravak... Goluža je u repki kao pomoćnik Linotu, zato ga je i vodio na turnire samo da puca sedmerce, a kao zamjena Voriju je Anušić...
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
ma medolino je sprdačina od trenera....
ovo je istina koju možete svi vidjeti ako gledate utakmice sa upaljenim zvukom.... lino izvali nešto tima "ajmo stisni za hrvatsko srce".... onda netko od starijih igrača dobaci što će i kako odigrati.Linina retorika je jedino ajmo sad za narod, morate se boriti, ne smijete iznevjeriti navijače, idemo do gola, stisni obranu, strpljivo nema žurbe ali da objasni kako da igramo, promijeni zonu i nešto konkretno toga nema.
lino je marioneta
Nemam sig...
Lino je je tako dobar trener da mu je jedina zamjena za Metličića Buntić![]()
When your chips are down,and your highs are low...joyride
Uh koja tema? Da li je Lino dobar ili nije?! Ja samo znam jedno - skoro smo sve osvojili - a Lino je bio izbornik! Bez line bili su 16 reprezentacija svijeta!!!!! I još nešto dobre dvije godine Lacković i Metličić nisu u formi, a sad je, na žalost i Balić ozlijeđen! Golmani nam malo brane - malo ne brane! Dođemo li do medalje na ovom SP-u to će biti veliki uspijeh, jer čini se da u napadu funkcioniraju jedino krila i Vori!
Pozdrav!
Mala dopuna... prije Červara i Smajlagića smo bili 16. na svijetu
Sa Červarom i Smajlagićem smo osvajali...
Samo sa Červarom smo skoro osvajali... a cijelo vrijeme su isti igrači
Pa sad ti analiziraj...![]()
kako lijepo od tebe što si osim mog previdio i pola svoga posta...ali neka neka navikao sam ja ...
kao prvo govorio sam o SP 2003.
kao drugo - evo ti činjenice, a ne ako se sjećam, ako se ne varam i ostale poštapalice:
Sastav hrvatske rukometne reprezentacije na SP u Portugalu 2003.
Ivano Balić | Valter Matošević | Vlado Šola | Venio Losert | Zvonimir Bilić | Davor Dominiković | Mirza Džomba | Slavko Goluža | Dragan Jerković | Božidar Jović | Mario Kelentrić | Blaženko Lacković | Petar Metličić | Velimir Raijić | Denis Špoljarić | Goran Šprem | Renato Sulić | Tonči Valčić | Ivan Vukas | Vedran Zrnić
Izbornik: Lino Červar
dakle sada nema: Matoševića, Šole, Bilića, Dominikovića, Džombe, Goluže, Jerkovića, Jovića, Kelentrića, Raijića, Sulića, Valčića, Vukasa - izvor Wikipedija
od navedenih igrača samo su njih pardon 6 u repki (još ako uzmeš u obzir da Šprem i Zrnić malo igraju, a malo ne)
ako uzmemo u obzir da je reprezentaciju na svakom natjecanju osvježavalo nekoliko novih mladih nada (Duvnjak, Buntić, Vuković, Ćupić...) pa tako i na olimpijskim u Ateni i ostalim nemožeš reć da je Červar loš trener...tko je radio selekciju tih mladih koji su nas uspjeli održati uz ostatak slavne generacije u vrhu svjetskog rukometa...?
poanta je u tome da su na toj repki od 2003. rađene konstantne promjene igrača...neki su ulazili, a neki ispadali iz postave...i da je on loš trener nebi ni znao odabrati kvalitetan kadar koji bi takav teret nosio na leđima...
eto to je sve što sam htio reći...
Zadnji Uredio Adolon : 20-01-09 u 19:23