| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ostali sportovi Raspravljate o temi Ragbi u Sport forumu; Evo, sada je u tijeku svjetsko prvenstvo u ragbiju. Ovo je šesto svjetsko prvenstvo po redu, i održava se ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ragbi Evo, sada je u tijeku svjetsko prvenstvo u ragbiju. Ovo je šesto svjetsko prvenstvo po redu, i održava se u Francuskoj. Aktualni svjetski prvak je Engleska, a favoriti na ovom prvenstvu su Novi Zeland i Južna Afrika. Baš danas gledam utakmicu, i uživam u igri - sjajna utakmica Južna Afrika - Samoa, pa mi palo na pamet na na forumu nema tema o ovome... Zanima me poznaje li netko ovaj sport? Znate li pravila? Pratite ti ragbi? Meni je ragbi ZAKON!!! Prava stvar, kombinacija taktike i snage, fizičke moći i sportske inteligencije, iznimno kompleksna i dinamična igra... Ako vas zanima, mogu ukratko opisat ragbi, postat neke članke, fotografije, linkove i tako to... Možda ima zainteresiranih?
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #3 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ragbi Američki nogomet (American Football), ne "američki ragbi". Ragbi je uvijek ragbi, i ne treba ga miješat sa tom američkom perverzijom koja ima veze s ragbijem koliko i kriket s badmingtonom!!
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ragbi Ma možeš ti to zvat kako hoćeš, ali ako je naziv "american football" onda se tako i zove - američki nogomet. Ne ragi, ne američki ragbi, ne nogomet nego - američki nogomet. Mogu ja bejzbol zvat - palicoloptanje, ali ako mu je naziv baseball, onda je to baseball odn. bejzbol. Zar ne?
| | |
| | #6 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-05-07 Lokacija: Osijek
Poruka: 2,598
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ragbi naziv nije ''american football'' nego je samo ''football'', a hrvati su to preveli kao americki nogomet iako sam u zadnje vrijeme vidio da okolo piše samo football nije li to americka verzija ragbija? a ne nogometa? |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ragbi naziv je "american football" jer se to sranje razvilo iz ragbija, koji se zove "rugby football"... a ono što mi zovemo nogomet u biti se zove "association football"
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ragbi Glavne razlike... Hmmm... ![]() Pa ima dosta razlika... ovako: Kao prvo: ragbi - 15 igrača u momčadi, am. nogomet - 11 igrača U ragbiju se može zamijenit 5 igrača a zamijenjeni igrač ne smije se vraćati u igru (kao u "našem" nogometu), a u am. nogometu broj zamjena je neograničen i zamijenjeni igrač može se vraćati u igru (kao u košarci). Zbog toga, u am. nogometu za praktički svaku situaciju u igri (obrana, napad) postoji posebna jedanaestorka, dok u ragbiju manje-više ista momčad igra cijelu utakmicu. Zatim, u ragbiju lopta je za nekih 25% veća od one u am. nogometu. Zatim, u ragbiju se lopta rukom ne smije dodavati prema naprijed, u am. nogometu smije. Zatim, u ragbiju se igra ne prekida kada igrača u posjedu lopte protivnici na dozvoljen način obore na tlo (tzv. tackle) a u am. nogometu takva situacija znači prekid igre... Zatim, u ragbiju igrača bez lopte ne smije se dirati, blokirati, potezati... u am. nogometu to je dozvoljeno. Zatim, utakmica am. nogometa traje 4 puta po 15 minuta a u ragbiju 2 puta po 40 minuta. Inače, sama struktura momčadi, sama struktura igre, način igre je posve drugačiji... U ragbiju svaki, ali baš svaki od 15 igrača u momčadi igra s loptom, nosi loptu, postiže pogotke. U am. nogometu loptu u jednoj akciji dodiruju dvojica, maksimalno trojica igrača,a svi ostali ili blokiraju protivnika ili imaju neki diverzijski zadatak. U ragbiju se igra prekida samo zbog prekršaja ili kad lopta iziđe iz terena (faul) a u am. nogometu igra se prekida čim protivnik zaustavi igrača s loptom. Zbog toga je ragbi-utakmica fluidna (nešto kao ovaj "naš" nogomet) dok se u am. nogometu utakmica sastoji od niza "akcija" koje u prosjeku traju 20-30 sekundi, a sve ostalo je prazan hod. Ma mogao bih dva dana pisat o razlikama... u biti jedine sličnosti su jajolika lopta i činjenice da je lotpu dozvoljeno nositi rukama i da se protivnika može oboriti na tlo. Sve ostalo je različito.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT Zadnji Uredio damfisk : 09-09-07 u 18:47. |
| | |
![]() |
| Tagovi: ragbi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:04.