Stranica 1 od 14 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 137

Ragbi

Raspravljate o temi Ragbi u Ostali sportovi forumu, dio Sport foruma; Evo, sada je u tijeku svjetsko prvenstvo u ragbiju. Ovo je šesto svjetsko prvenstvo po redu, i održava se u ...

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Ragbi

Evo, sada je u tijeku svjetsko prvenstvo u ragbiju. Ovo je šesto svjetsko prvenstvo po redu, i održava se u Francuskoj.

Aktualni svjetski prvak je Engleska, a favoriti na ovom prvenstvu su Novi Zeland i Južna Afrika.

Baš danas gledam utakmicu, i uživam u igri - sjajna utakmica Južna Afrika - Samoa, pa mi palo na pamet na na forumu nema tema o ovome...

Zanima me poznaje li netko ovaj sport?
    Znate li pravila? Pratite ti ragbi?

Meni je ragbi ZAKON!!! Prava stvar, kombinacija taktike i snage, fizičke moći i sportske inteligencije, iznimno kompleksna i dinamična igra...

Ako vas zanima, mogu ukratko opisat ragbi, postat neke članke, fotografije, linkove i tako to...

Možda ima zainteresiranih?

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Datachi
    Datum registracije
    07-05-07
    Poruka
    2,565
    Liked
    1 times

Re: Ragbi

moze,

i ako znas razlike između ragbija i americkog ragbija
    You spin me right round baby, Right round!

L'essentiel est invisible pour les yeux

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Američki nogomet (American Football), ne "američki ragbi".

Ragbi je uvijek ragbi, i ne treba ga miješat sa tom američkom perverzijom koja ima veze s ragbijem koliko i kriket s badmingtonom!!

Datum registracije
    07-05-07
    Poruka
    2,565
    Liked
    1 times

meni je to americki ragbi jer nema veze sa nogometom, a sa ragbijem ima veze

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Ma možeš ti to zvat kako hoćeš, ali ako je naziv "american football" onda se tako i zove - američki nogomet. Ne ragi, ne američki ragbi, ne nogomet nego - američki nogomet.

Mogu ja bejzbol zvat - palicoloptanje, ali ako mu je naziv baseball, onda je to baseball odn. bejzbol.

Zar ne?

Datum registracije
    07-05-07
    Poruka
    2,565
    Liked
    1 times

naziv nije ''american football'' nego je samo ''football'', a hrvati su to preveli kao americki nogomet iako sam u zadnje vrijeme vidio da okolo piše samo football

nije li to americka verzija ragbija? a ne nogometa?

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

naziv je "american football" jer se to sranje razvilo iz ragbija, koji se zove "rugby football"... a ono što mi zovemo nogomet u biti se zove "association football"

Datum registracije
    07-05-07
    Poruka
    2,565
    Liked
    1 times

kako god

...

ragbi i američki nogomet. glavne razlike? osim opreme naravno

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Glavne razlike... Hmmm...

Pa ima dosta razlika...

ovako:

Kao prvo: ragbi - 15 igrača u momčadi, am. nogomet - 11 igrača

U ragbiju se može zamijenit 5 igrača a zamijenjeni igrač ne smije se vraćati u igru (kao u "našem" nogometu), a u am. nogometu broj zamjena je neograničen i zamijenjeni igrač može se vraćati u igru (kao u košarci).

Zbog toga, u am. nogometu za praktički svaku situaciju u igri (obrana, napad) postoji posebna jedanaestorka, dok u ragbiju manje-više ista momčad igra cijelu utakmicu.

Zatim, u ragbiju lopta je za nekih 25% veća od one u am. nogometu.

Zatim, u ragbiju se lopta rukom ne smije dodavati prema naprijed, u am. nogometu smije.

Zatim, u ragbiju se igra ne prekida kada igrača u posjedu lopte protivnici na dozvoljen način obore na tlo (tzv. tackle) a u am. nogometu takva situacija znači prekid igre...

Zatim, u ragbiju igrača bez lopte ne smije se dirati, blokirati, potezati... u am. nogometu to je dozvoljeno.

Zatim, utakmica am. nogometa traje 4 puta po 15 minuta a u ragbiju 2 puta po 40 minuta.

Inače, sama struktura momčadi, sama struktura igre, način igre je posve drugačiji...

U ragbiju svaki, ali baš svaki od 15 igrača u momčadi igra s loptom, nosi loptu, postiže pogotke.

U am. nogometu loptu u jednoj akciji dodiruju dvojica, maksimalno trojica igrača,a svi ostali ili blokiraju protivnika ili imaju neki diverzijski zadatak.

U ragbiju se igra prekida samo zbog prekršaja ili kad lopta iziđe iz terena (faul) a u am. nogometu igra se prekida čim protivnik zaustavi igrača s loptom. Zbog toga je ragbi-utakmica fluidna (nešto kao ovaj "naš" nogomet) dok se u am. nogometu utakmica sastoji od niza "akcija" koje u prosjeku traju 20-30 sekundi, a sve ostalo je prazan hod.

Ma mogao bih dva dana pisat o razlikama...

u biti jedine sličnosti su jajolika lopta i činjenice da je lotpu dozvoljeno nositi rukama i da se protivnika može oboriti na tlo. Sve ostalo je različito.
    Zadnji Uredio damfisk : 09-09-07 u 19:47

Datum registracije
    07-05-07
    Poruka
    2,565
    Liked
    1 times

ragbi zvuci puno zanimljivije. mogo bi pogledat na sopcastu ako ima

Stranica 1 od 14 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku