| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ostali sportovi Raspravljate o temi Što kad vrhunski sportaš prestane više biti tako dobar sportaš? u Sport forumu; Ĺ*to kada vrhunski sportaš prestane biti vrhunski? Prestankom karijere sportaš neminovno izlazi iz tog svijeta te htio on ili ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Što kad vrhunski sportaš prestane više biti tako dobar sportaš? Ĺ*to kada vrhunski sportaš prestane biti vrhunski? Prestankom karijere sportaš neminovno izlazi iz tog svijeta te htio on ili ne htio mora naći nova područja interesa, pronaći nove interese i ciljeve. Mora „oformiti“ novi „svijet“ u kojem nije zaštićen svojim sportskim statusom. Karijera vrhunskom sportaša traje preko deset godina, ako uključimo i razvoj kao mladog sportaša preko dvadeset godina. Vrlo je zahtjevno i izazovno, nakon karijere, u životnoj dobi kada je čovjek manje spreman prilagođavati se novim životnim situacijama, učiti nove obrasce ponašanja, usvajati nova znanja i vještine, prestati raditi ono što najčešće profesionalni sportaš jedino zna trenirati i natjecati se. Uzmimo primjer Eduarda Da Silve, da se nije desio transfer i da stvarno više ne bi mogao igrati nogomet. Što bi se desilo? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-06-08 Godina: 18
Poruka: 9
![]() | Re: Što kad vrhunski sportaš prestane više biti tako dobar sportaš? zakaj nitko nije odgovorio na ovo? nemam nista pametno reci, ali da ne ispadne da nema odgovora.. bas mi nekak bezze. na to treba misliti na vrijeme, kao npr. ja! igram rukomet, ali polozila sam i za sudiju tako da kad prestanem aktivno igrati, sudjenje mi ostaje i tako da sam opet u rukometu. a ništa.. kad se prestane, valjda ostaju samo uspomene.
__________________ ne možeš živjeti od ljubavi koju primaš, živiš samo od one koju daješ |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 25-07-08 Lokacija: Zagreb
Poruka: 229
![]() | Re: Što kad vrhunski sportaš prestane više biti tako dobar sportaš? Interesantan je podatak da više od 60% NBA igrača bankrotira nakon karijere jer si nemogu priuštiti život na kakav su navikli....I onda nose gaće na štapu... ![]() |
| | |
![]() |
« Svjetsko prvenstvo u nogometu na pijesku 2008
|
Arnold Schwartezenegger vs Ronnie Coleman body building »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:15.