| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ostali sportovi Raspravljate o temi STRAVA U NORVEŠKOJ-Lanzingeru će amputirati stopalo u Sport forumu; Šef kirurškog tima bolnice Ullevaal u Oslu, dr. Lars Engebretsen Teški pad na utrci super G-ija završ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| One Minute Silence | STRAVA U NORVEŠKOJ-Lanzingeru će amputirati stopalo Šef kirurškog tima bolnice Ullevaal u Oslu, dr. Lars Engebretsen Teški pad na utrci super G-ija završava stravičnom tragedijom u norveškoj bolnici: 'Ako ne obavimo amputaciju, mogao bi umrijeti', tvrdi šef kirurškog tima nakon operacije. Video! SUPER-G(ROZNA) UTRKA Neviđena sportska i životna tragedija odvija se u Norveškoj! Nesretni austrijski skijaš Matthias Lanzinger će do kraja dana, nažalost, ostati bez lijevog stopala. Siroti 27-godišnjak stradao je tijekom nedjeljne super-G utrke u norveškom Kvitfjellu, kada se usred skoka zabio u jedna vrata, promijenio smjer te pao. Teške ozljede prouzrokovala je skija koja se nije na vrijeme otkvačila s noge. Tijekom duge vrtnje po stazi austrijski je skijaš zadobio višestruke prijelome tibije i fibule, brzo je prevezen u bolnicu, a operacija u bolnici u Oslu trajala je punih devet sati. Nažalost, sve je, čini se, završilo neuspješno. "Nažalost, nismo uspjeli oporaviti njegov krvožilni sustav u predjelu stopala. Krv i dalje ne teče i amputacija svakim trenutkom postaje sve neminovnija", šokantno je potvrdio šef kirurškog tima bolnice Ullevaal u Oslu dr. Lars Engebretsen. Amputaciju će kirurzi morati obaviti u sljedeća 24 sata. U suprotnom će život 27-godišnjeg Austrijanca biti ugrožen. Čudno postavljenu utrku u Kvitfjellu koja je rezultirala nezapamćenom tragedijom komentirao je i Ivica Kostelić koji je uspio doći do cilja kao 31. "Ma, to je sramota, katastrofa. To je sramotna pogreška postavljača staze. Kao prvo, ovo je bio klasični spust, ova staza nije imala veze sa super G-om. Na subotnjem je spustu ovaj posljednji skok vodio ravno u cilj, letiš trideset metara i prođeš ciljem. A ovdje je frajer nasred padine postavio još jedna vrata koja prije skoka uopće ne vidiš, vrata koja uopće nisu okretna, vrata zbog kojih ne mijenjaš smjer", izrekao je Ivica surovu istinu nakon utrke. Tada, međutim, još nitko nije znao kako će sve završiti. "To je zato što staza ionako visi udesno, i svi su htjeli kratiti putanju i ići lijevo. Ja sam ziheraš pa sam išao ravno, dok je on riskirao i dogodilo se što se dogodilo. Moj je tata baš tamo stajao. Kaže da je nakon pada gotovo odmah izgubio svijest, a noga mu je ležala pod potpuno nevjerojatnim kutom", otkrio je najbolji hrvatski skijaš za Sportske, dodavši kako smiješno da je stazu postavljao francuski trener: "Pa ja sam imam više bodova u super G-iu nego kompletna francuska reprezentacija. Oni o tome nemaju pojma i normalno da onda postave klasični spust."
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: somewhere beyond nowhere Godina: 22
Poruka: 3,501
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: STRAVA U NORVEŠKOJ-Lanzingeru će amputirati stopalo A jebote nemogu vjerovat, žao mi čovjeka Katastrofa ![]()
__________________ ~Who dares, wins^Semper fi^ Citat:
| |
| | |
| | #5 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: STRAVA U NORVEŠKOJ-Lanzingeru će amputirati stopalo neki degen od trenera trebao postavit kapije za super G, a on ih postavio pola spust pola super G...ona kapija stoji odma da se nabijes na nju na doskoku...
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: STRAVA U NORVEŠKOJ-Lanzingeru će amputirati stopalo sad bi ja tom dedi koji je tak postavil stazu fino strgal stopalo....tocnije...amputiral...
__________________ yooo, breakin out of somethin you dont like it aint always easy okey?...if it got crazy, you think im crazy,well you know what...haaah....dammmmnnn rigghhhttt i ammm....woooooow |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:03.