Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 46

"200 odabranih obitelji" je besmislica i populistička glupost

Raspravljate o temi "200 odabranih obitelji" je besmislica i populistička glupost u Politika forumu, dio Znanost foruma; Barem po meni ! Što se tiće tih 200 obitelji - Nenad Ivanković je kao dopisnik Vjesnika u Bonnu početkom ...

Regularni forumaš
    Datum registracije
    25-04-09
    Poruka
    333
    Liked
    1 times

"200 odabranih obitelji" je besmislica i populistička glupost

Barem po meni !

Što se tiće tih 200 obitelji - Nenad Ivanković je kao dopisnik Vjesnika u Bonnu početkom 90-ih intervjuirao Tuđmana i uspoređivao Hrvatsku s Japanom u kojem 200 obitelji kontrolira cijelo gospodarstvo - a kasnije se to izvlačilo iz konteksta.

Jučer gledam Josipovića i Vidoševića kako laju jedan na drugog oko te pretvorbe ,pa pričaju gdje je tko bio 91.e ,pa se ta tema o pljački opet aktaulizirala...

A najbolje je rekao Hebrang -Pod kraj Juge 50% firmi je isplačivalo plaće samo zahvaljujući zaduživanju !Pa onda rat ,gubitak tržišta ,gašenje gospodarstva ,proizvodni pogoni sravnjeni sa zemljom ,okupacija - propuštenu dobit i razvoj nećemo nikada ni izračunati...

Nakon pljačke koje je i bilo ,sada se ljude pravi budalama i mantra se o toj "groznoj pljački" iako su svi redom već mogli nešto promjeniti - a nisu. Neosporavam da je nemoralnosti i nelegalnosti bilo o tome netreba ni raspravljati - ali neki na toj pljački pokušavaju politički profitirati i stvaraju mitove ,preuveličavanju opravdanu kritiku - ne da bi rješili problem - nego da bi pokupili koji politički bod!
    Živjela detuđmanizacija ! Hrvatski šefovi - im baš ne daju mira...
    "To je nama naša DR borba dala ,da nam demokraciju iskorištava hrpa beskorisnih budala"

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: "200 odabranih obitelji" je besmislica i populistička glupost

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Amo radije početi nabrajati tih 200 bogatih obitelji i otkrijmo više te dušmane (iako ja ne vidim ništa loše u tome da postoji 200 bogatih obitelji).
    Evo mojih 5 faforita:
    R.Čačić, N. Vidošević, S. Mesić, Lj.Rojs, D. Latin

Još 195.

Regularni forumaš
    Datum registracije
    25-04-09
    Poruka
    333
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
    Amo radije početi nabrajati tih 200 bogatih obitelji i otkrijmo više te dušmane (iako ja ne vidim ništa loše u tome da postoji 200 bogatih obitelji).
    Evo mojih 5 faforita:

Još 195.
    ...Vrhovnik ,Linić ,Štrok ,Grgić ,Ergović ,Todorić ,Fižulić ,Antunović (hmm...dosta Mesićevih kompića)

Još 187
    "To je nama naša DR borba dala ,da nam demokraciju iskorištava hrpa beskorisnih budala"

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mentol
    Datum registracije
    09-02-08
    Starost
    30
    Poruka
    2,145
    Liked
    2 times

Gotovčevi

još 186
    mudra izreka

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Citat Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
    Evo mojih 5 faforita:

Još 195.
    Caseyjeva metoda.

Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
    Caseyjeva metoda.

Alo, nećemo o meni,još 186., a ja te uvjeravam da nisam među njima, moj mjesečni budžet je oko 500kn.

Metoda nije Caseyjeva, nego Vesnina (Pusić) iz sinoćnjeg Otvorenog- profiteri su svi oni koji su iskoristili političku moć da se domognu materijalnih blagodati.
    Zadnji Uredio Casey : 29-09-09 u 15:57

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Da, da... Caseyjeva metoda. Bez problema si izjavio da nemaš ništa protiv 200 bogatih obitelji, ne bi li navukao one koji možda imaju nešto protiv toga na priču o kapitalizmu, privatnom vlasništvu, komunizmu, zarađivanju, blagodatima modernog života, internetu koji mi imamo i uživamo jer sada živimo u kapitalizmu i tako dalje i tako bliže

Iako bit sintagme o "200 obitelji" uopće nije to na šta si ti aludirao primjenom Caseyjeve metode

Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

U čemen je bit? Zašto ne funkcionira pravna država i pohvata tih 200 nepravedno obogaćenih bogataša? Di su ti pravnici da se uhvate u koštac sa kriminallukom?

Regularni forumaš
    Datum registracije
    25-04-09
    Poruka
    333
    Liked
    1 times

A ako je itko ikada pričao nešto na tragu tih "200 obitelji" - to je onda bila Vesna Pusić koja je 80-ih pisala kako sve treba dati u ruke malom broju ljudi "eliti" ,koja će kontrolirati gospodarstvo.

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku