Apsolutno su u stanju pronaći krivce, samo prije će biti kako ti kažeš; tresla se brda rodio se miš. Previše je tu glavonja umiješano da bi krenuo domino efekt, to se jednostavno neće dogoditi.
Raspravljate o temi Aktualna događanja u Hrvatskoj u Politika forumu, dio Znanost foruma; Ubojstvo I. Hodak i Pukanića, pa premlaćivanje novinara i ostalih, mislite li da su naše institucije u stanju pronaći krivce? ...
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Apsolutno su u stanju pronaći krivce, samo prije će biti kako ti kažeš; tresla se brda rodio se miš. Previše je tu glavonja umiješano da bi krenuo domino efekt, to se jednostavno neće dogoditi.
Mislim da mogu pronači počinitelje ali doči do glave, teško, a kod nas kažu ''riba od glave smrdi, drugim ričima počinitelji su samo plačenici, glave vode glavnu rić, a oni su ti do kojih se u ovom našem sustavu vlasti ne može doći.
SAMO MORU VIRUJEM!
Jadni, bedni i bezumni narodi, države tvrdoglavi u svojoj nevolji i slepi prema sopstvenom dobru! Dopuštate da vas lišavaju najvećeg blaga na sopstvene oči; s njiva vam se uzima ćar, domove vam pljačkaju, porodicu i imetak otimaju. Živite kao da baš ništa ne možete smatrati za svoje; prosto se čini da ste srećni što su vam oduzeti imanje, porodice, goli životi. Sve to razaranje, nesreća, propast, zadesili su vas ne zbog stranih neprijatelja, nego zbog jednog neprijatelja kome ste vi dali moć koju ima, za koga hrabro idete u rat, za čiju veličinu ne odbijate da smrti ponudite svoje telo.
Naslov originala - Etienne de La BoétieThe Discourse of Voluntary Servitude
Postao sam ovaj citat ali je ostao neprimećen.Davno je to napisano ali nije izgubilo na aktuelnosti.
Narod je po pravilu uvek davao sve od sebe.Nije mu žao žrtvovati se radi vlastitog dobra i dobra svoje dece.Ali avaj. Stvarnost koji nam moćnici serviraju na našu sreću ponekad naruše dogadjaji na najgori način.Oči nam se onda otvore i naravno da ostajemo zgranuti surovom istinom.Da li će se sada piramida srušiti.Mislim da neće.Neke kockice će biti zamenjene a mi ćemo ponovo uljuljkani lažima živeti dalje misleći kako živimo u uredjenoj državi.
Mafija+tajkuni+političari čine nerazdvojivu spregu.Narodi na ovim prostorima su se razdvojili ali gore pomenuti nikad nisu ni imali tu nameru.Saradjuju i tu saradnju nisu nikad ni prekidali.To očito pokazuju i aktuelni dogadjaji u Hrvatskoj.Danas je u BG štampi već izašla informacija da je ubica pripadnik zemunskog klana.Za njim je davno izdata poternica ali načina za skrivanja ima mnogo.Čuvaju jedne druge.To im je uslov za opstanak.Korupcija cveta, afere se nižu, neko će biti i žrtvovan ali piramida se neće srušiti.
O svemu tome dovoljno govori citat koji sam naveo na početku.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
Nikad se krivci neće pronaći, ubistva ovakvog tipa vrše obaveštajne službe.
Sve je to povezano sa državom, ja bi voleo da se pronađu i kazne krivci, ali od tog nema ništa.
Ljubavnica je ultra mega ribetina koju nekim čudom muškarci nikad ne biraju za ženu. Žena im je u većini slučajeva čista suprotnost, pa onda šta će moraju da nadoknade.
Ako su srbi mogli donekle stat na rep kriminalu sa svojom "sabljom " i razriješit ubojstva , mislim da bi mogli i mi..
Pitanje je : hocemo li ? Tj.. cije guzice ce morat padat i oce li politicar imat hrabrosti riskirat!
Mislim da se malo sada idealizira srpska operacija 'Sablja'...
Kada je ta akcija bila u Srbiji je bila skroz drugačija situacija. Kod nas (još) nije tako.
A i osim toga, tko bi tu akciju proveo?
Pa sinoć je,mislim Karamarko, izjavio kako će najbolji ljudi raditi na ubojstvu Pukanića. A tko će onda raditi na ubojstvu Hodakice?
Ma Sunka.. bar su nešto ucinili, a što smo mi.. ??
Samo se prijetimo : vidit ce te vi , vidit ce te.. a ono stisa se ka govno!
Mah..![]()
I to sa sabljom je završilo traljavo.Nalogodavci nisu nikad otkriveni a i sadašnja vlast nema nameru da ide do kraja.Sve je to upotreba prema potrebi i trebaće dosta godina dok se ne uvede bar neki red.Valjda je to put koji moramo da predjemo.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
Ma, naravno da treba nešto poduzeti ali mislim da akcija 'Sablja' nije dobar primjer.
Trebao to napraviti puno sustavnije i pripremljenije. A ne da se dogodi debakl kao što je bio sa privođenjem tzv. zločinačke organizacije, čiji je ishod dobro poznat.
Ako je Al Capone pao na porezu - zašto naši 'ugledni građani' ne bi mogli pasti na sličnu foru - sumnjam da su pametniji od Capone-a.