Stranica 2 od 44 PrvoPrvo 123456712 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 432

Aktualna događanja u Hrvatskoj

Raspravljate o temi Aktualna događanja u Hrvatskoj u Politika forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: tonini Mislim da mogu pronači počinitelje ali doči do glave, teško, a kod nas kažu '' riba od ...

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Re: Aktualna događanja u Hrvatskoj

Citat Pravi autor: tonini Pogledaj Poruke
    Mislim da mogu pronači počinitelje ali doči do glave, teško, a kod nas kažu ''riba od glave smrdi, drugim ričima počinitelji su samo plačenici, glave vode glavnu rić, a oni su ti do kojih se u ovom našem sustavu vlasti ne može doći.
    Tko su te glave po tvom mišljenju? Sanader i Mesich?

Ja u nedavnim nemilim događajima ne vidim ništa posebno izvanredno, samo sam čuo da u Bejrutu libanonski premijer sa pozornice govori: nećemo dopustiti da Bejrut postane poput Zagreba!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
    Tko su te glave po tvom mišljenju? Sanader i Mesich?

Ja u nedavnim nemilim događajima ne vidim ništa posebno izvanredno, samo sam čuo da u Bejrutu libanonski premijer sa pozornice govori: nećemo dopustiti da Bejrut postane poput Zagreba!
    Sumnja pada i na njih jer govorit stalno borit ćemo se protiv kriminala itd, znaš već njihove izjave, automatski pada sumnja i na njih. Mislim da je veliki dio političara umiješan u kriminal u Hrvatskoj. Negdi tu san napisa a to i mislin stvorili su se klanovi političara koji upravljaju sa svim tim kriminalom ili su debelo povezani.

Sinoć sam se nasmija na izjave novopečenih ministara prvo što će uvesti to je restrikcija izlazaka zatvorenika za vikend ili nešto slično tome.
    SAMO MORU VIRUJEM!

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Previše je dugo ovakvo stanje u državi stvarano, kriminal i pljačka su u međuvremenu postali legani poslovi, ljudi koji su opljačkali državu i ovaj narod su postali stupovi ovog društva i moralni autoriteti, a mi, mi smo postali jadnici koji se, kako oni kažu, nismo snašli u ovim turbulentnim vremenima.
    Svi su međusobno povezani, što poslovnim, što prijateljskim, što rodbinskim, što čisto profitnim interesom.
    Nitko od nas nije glup, niti slijep. Ovakve ekstra profite, nagla bogačenja i stvaranja obiteljskih imperija na pošten način, u ovako kratkom vremenu, jednostavno nije moguče postiči, bez varanja poreznih institucija, otvorene pljačke i stjecanja imovine.
    Kako jedan vozač kamiona (ovim ne želim povrijediti i omalovažavati taj posao) može svojim radom, poštenim radom u par godina kupiti tvrtku kao što je Dukat- mliječna industrija, a da nije ili negdje opljačkao neke novce, ili raznim mutnim poslovima ilegalno stekao velike količine novca, ili mu se jednostavno poklonila tvrtka u nečije ime, a on sam je bio samo običan poltron i iz svega izašao kao vrlo bogat čovijek ( Luka Rajić).
    Kako jedna obitelj može od svog rada u desetak godina posjedovat sve iole malo kvalitetnije tvrtke u državi, čija se imovina mjeri u milionima eura, koja podno Sljemena posjeduje ogroman dvorac s heliodromom, a svojim radnicima isplačuje plače od 2,5 tisuća kuna, i nikom ništa ( obitelj Todorić), štoviše postali su mega popularni, pune su ih trač novine, živi se u nevjerovatnom izobilju, koje je i za daleko razvijenije države rijetko viđena stvar, a ne za jednu državu od svega 4,5 miliona stanovnika. Danas je ta obitelj največi "dobrotvor" i "donator" na ovim prostorima, te na taj način kupuju naše odobravanje. Moje nikad neće!
    Kako jedan vozač autobusa (opet vozač, izgleda da su vozači nadprosječno sposobni ) u par godina službovanja u oružanim snagama RH dolazi do čina generala, završava prometni fakultet, stječe profit, veliki profit, vodeći inžinjerijsku postrojbu HV-a, radeći i u Hrvatskoj i u BiH, i to sve preko nekakve čudne tvrtke "Monitor", sa strojevima HV-a koje je kupio naš narod za potrebe vojske, a ne privatnog korištenja. Odvratno, degutantno i strašno, i opet nikome ništa, glavno da takva moralna veličina kao saborski zastupnik javno kaže "ko je jamio, jamio je", što bi u bukvalnom prijevodu valjda trebalo biti, "tko je ukrao, ukrao je", i nikome ništa, tko je nama kriv što smo nesposobni.
    Kako jedan političar, štoviše predsjednik stranke, godinama može voditi svoju stranku, biti saborski zastupnik i biti predsjednik uprave građevinske tvrtke, koja je, baš slučajno, u to vrijeme postala jedna od najzaposlenijuh građ. tvrtki u državi, s poslovima podosta vezanim za državne interese, a koji se plačaju iz državnog proračuna. ( Čačić ). Dokaže se da je u sukobu interesa, što znači da je nelegalno stjecao dobit, i nikome ništa, čovjek dobije opomenu, upravljanje tvrtke prepusti nekakvom odvjetniku, tek toliko da se kaže da on više nema ništa s tim. A što je najgore taj isti političar nas uči moralu, drži nam prodike o poštenju i lopovima, a i sam je jedan od največih. Katastrofa.

Ima tih i takvih primjera još podosta, ali jednostavno sve je to degutantno, odvratno i žalosno, Nikome od njih i njima sličnih nikad ništa neće biti, sve je to sad legalno, a Vi dragi moji možete samo ovako svoje frustracije iskazivati pišući i govoreći o tome, s time da moramo dobro paziti da ih slučajno ne uvrijedimo jer bi nas mogli tužiti.

Sramota i samo sramota, i tvrdim da se i sad digla prašina, prijeti se kriminalcima na sve strane, ali ovima velikanima i stupovima našeg društva se nikad ništa neće dogoditi, sve će se riješiti sa par sitnih ribica i pokojom osrednjom, tek da se kaže da su nekog uhvatili i osudili.
    Zadnji Uredio dark_zg : 26-10-08 u 07:33

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Dark nemam što reći na napisano, sve si rekao. (sjebo mi temu )
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
    Jadni, bedni i bezumni narodi, države tvrdoglavi u svojoj nevolji i slepi prema sopstvenom dobru! Dopuštate da vas lišavaju najvećeg blaga na sopstvene oči; s njiva vam se uzima ćar, domove vam pljačkaju, porodicu i imetak otimaju. Živite kao da baš ništa ne možete smatrati za svoje; prosto se čini da ste srećni što su vam oduzeti imanje, porodice, goli životi. Sve to razaranje, nesreća, propast, zadesili su vas ne zbog stranih neprijatelja, nego zbog jednog neprijatelja kome ste vi dali moć koju ima, za koga hrabro idete u rat, za čiju veličinu ne odbijate da smrti ponudite svoje telo.
    Naslov originala - Etienne de La BoétieThe Discourse of Voluntary Servitude

Postao sam ovaj citat ali je ostao neprimećen.Davno je to napisano ali nije izgubilo na aktuelnosti.
    Narod je po pravilu uvek davao sve od sebe.Nije mu žao žrtvovati se radi vlastitog dobra i dobra svoje dece.Ali avaj. Stvarnost koji nam moćnici serviraju na našu sreću ponekad naruše dogadjaji na najgori način.Oči nam se onda otvore i naravno da ostajemo zgranuti surovom istinom.Da li će se sada piramida srušiti.Mislim da neće.Neke kockice će biti zamenjene a mi ćemo ponovo uljuljkani lažima živeti dalje misleći kako živimo u uredjenoj državi.
    Mafija+tajkuni+političari čine nerazdvojivu spregu.Narodi na ovim prostorima su se razdvojili ali gore pomenuti nikad nisu ni imali tu nameru.Saradjuju i tu saradnju nisu nikad ni prekidali.To očito pokazuju i aktuelni dogadjaji u Hrvatskoj.Danas je u BG štampi već izašla informacija da je ubica pripadnik zemunskog klana.Za njim je davno izdata poternica ali načina za skrivanja ima mnogo.Čuvaju jedne druge.To im je uslov za opstanak.Korupcija cveta, afere se nižu, neko će biti i žrtvovan ali piramida se neće srušiti.
    O svemu tome dovoljno govori citat koji sam naveo na početku.
    Rep+

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Previše je dugo ovakvo stanje u državi stvarano, kriminal i pljačka su u međuvremenu postali legani poslovi, ljudi koji su opljačkali državu i ovaj narod su postali stupovi ovog društva i moralni autoriteti, a mi, mi smo postali jadnici koji se, kako oni kažu, nismo snašli u ovim turbulentnim vremenima.
    Svi su međusobno povezani, što poslovnim, što prijateljskim, što rodbinskim, što čisto profitnim interesom.
    Nitko od nas nije glup, niti slijep. Ovakve ekstra profite, nagla bogačenja i stvaranja obiteljskih imperija na pošten način, u ovako kratkom vremenu, jednostavno nije moguče postiči, bez varanja poreznih institucija, otvorene pljačke i stjecanja imovine.
    Kako jedan vozač kamiona (ovim ne želim povrijediti i omalovažavati taj posao) može svojim radom, poštenim radom u par godina kupiti tvrtku kao što je Dukat- mliječna industrija, a da nije ili negdje opljačkao neke novce, ili raznim mutnim poslovima ilegalno stekao velike količine novca, ili mu se jednostavno poklonila tvrtka u nečije ime, a on sam je bio samo običan poltron i iz svega izašao kao vrlo bogat čovijek ( Luka Rajić).
    Kako jedna obitelj može od svog rada u desetak godina posjedovat sve iole malo kvalitetnije tvrtke u državi, čija se imovina mjeri u milionima eura, koja podno Sljemena posjeduje ogroman dvorac s heliodromom, a svojim radnicima isplačuje plače od 2,5 tisuća kuna, i nikom ništa ( obitelj Todorić), štoviše postali su mega popularni, pune su ih trač novine, živi se u nevjerovatnom izobilju, koje je i za daleko razvijenije države rijetko viđena stvar, a ne za jednu državu od svega 4,5 miliona stanovnika. Danas je ta obitelj največi "dobrotvor" i "donator" na ovim prostorima, te na taj način kupuju naše odobravanje. Moje nikad neće!
    Kako jedan vozač autobusa (opet vozač, izgleda da su vozači nadprosječno sposobni ) u par godina službovanja u oružanim snagama RH dolazi do čina generala, završava prometni fakultet, stječe profit, veliki profit, vodeći inžinjerijsku postrojbu HV-a, radeći i u Hrvatskoj i u BiH, i to sve preko nekakve čudne tvrtke "Monitor", sa strojevima HV-a koje je kupio naš narod za potrebe vojske, a ne privatnog korištenja. Odvratno, degutantno i strašno, i opet nikome ništa, glavno da takva moralna veličina kao saborski zastupnik javno kaže "ko je jamio, jamio je", što bi u bukvalnom prijevodu valjda trebalo biti, "tko je ukrao, ukrao je", i nikome ništa, tko je nama kriv što smo nesposobni.
    Kako jedan političar, štoviše predsjednik stranke, godinama može voditi svoju stranku, biti saborski zastupnik i biti predsjednik uprave građevinske tvrtke, koja je, baš slučajno, u to vrijeme postala jedna od najzaposlenijuh građ. tvrtki u državi, s poslovima podosta vezanim za državne interese, a koji se plačaju iz državnog proračuna. ( Čačić ). Dokaže se da je u sukobu interesa, što znači da je nelegalno stjecao dobit, i nikome ništa, čovjek dobije opomenu, upravljanje tvrtke prepusti nekakvom odvjetniku, tek toliko da se kaže da on više nema ništa s tim. A što je najgore taj isti političar nas uči moralu, drži nam prodike o poštenju i lopovima, a i sam je jedan od največih. Katastrofa.

Ima tih i takvih primjera još podosta, ali jednostavno sve je to degutantno, odvratno i žalosno, Nikome od njih i njima sličnih nikad ništa neće biti, sve je to sad legalno, a Vi dragi moji možete samo ovako svoje frustracije iskazivati pišući i govoreći o tome, s time da moramo dobro paziti da ih slučajno ne uvrijedimo jer bi nas mogli tužiti.

Sramota i samo sramota, i tvrdim da se i sad digla prašina, prijeti se kriminalcima na sve strane, ali ovima velikanima i stupovima našeg društva se nikad ništa neće dogoditi, sve će se riješiti sa par sitnih ribica i pokojom osrednjom, tek da se kaže da su nekog uhvatili i osudili.
    Rep+
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Dark nemam što reći na napisano, sve si rekao. (sjebo mi temu )
    Ma nisam ti sjebao temu, primjeri su neiscrpni, jednostavno sam samo iznio svoje viđenje i ništa drugo. To je samo surova stvarnost, s kojom se nitko ne želi ili ne smije uhvatiti u koštac. I sam sam radio svojevremeno u državnoj službi, te sam bio svjedok postavljanja određenih ljudi na određene funkcije samo zato jer su iz istog podneblja od kud i tada nama nadređeni, bez obzira na iskustvo i stručnu spremu. Ali to je več druga i duga tema.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Ma nisam ti sjebao temu, primjeri su neiscrpni, jednostavno sam samo iznio svoje viđenje i ništa drugo. To je samo surova stvarnost, s kojom se nitko ne želi ili ne smije uhvatiti u koštac. I sam sam radio svojevremeno u državnoj službi, te sam bio svjedok postavljanja određenih ljudi na određene funkcije samo zato jer su iz istog podneblja od kud i tada nama nadređeni, bez obzira na iskustvo i stručnu spremu. Ali to je več druga i duga tema.
    Rista, nisam mislio da si sjebo nego pozitivno sjebo, ne više što čovjek napisati na tvoj upis. Viđenje je realno i istinito, prema tome.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Ma znam, kužim te!!

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,206
    Liked
    1189 times

konferencija je u 15 sati...naravno index je mnogo brzi

Vijesti.net - Policija uhitila ubojicu Ivane Hodak!

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Ja sam maksimalno razočaran. Očekiva sam neke mafijaše, teroriste, izvanzemalje ili nešto slično.

Lajkaj nas na Facebooku