Pravi autor:
dark_zg
Previše je dugo ovakvo stanje u državi stvarano, kriminal i pljačka su u međuvremenu postali legani poslovi, ljudi koji su opljačkali državu i ovaj narod su postali stupovi ovog društva i moralni autoriteti, a mi, mi smo postali jadnici koji se, kako oni kažu, nismo snašli u ovim turbulentnim vremenima.
Svi su međusobno povezani, što poslovnim, što prijateljskim, što rodbinskim, što čisto profitnim interesom.
Nitko od nas nije glup, niti slijep. Ovakve ekstra profite, nagla bogačenja i stvaranja obiteljskih imperija na pošten način, u ovako kratkom vremenu, jednostavno nije moguče postiči, bez varanja poreznih institucija, otvorene pljačke i stjecanja imovine.
Kako jedan vozač kamiona (ovim ne želim povrijediti i omalovažavati taj posao) može svojim radom, poštenim radom u par godina kupiti tvrtku kao što je Dukat- mliječna industrija, a da nije ili negdje opljačkao neke novce, ili raznim mutnim poslovima ilegalno stekao velike količine novca, ili mu se jednostavno poklonila tvrtka u nečije ime, a on sam je bio samo običan poltron i iz svega izašao kao vrlo bogat čovijek ( Luka Rajić).
Kako jedna obitelj može od svog rada u desetak godina posjedovat sve iole malo kvalitetnije tvrtke u državi, čija se imovina mjeri u milionima eura, koja podno Sljemena posjeduje ogroman dvorac s heliodromom, a svojim radnicima isplačuje plače od 2,5 tisuća kuna, i nikom ništa ( obitelj Todorić), štoviše postali su mega popularni, pune su ih trač novine, živi se u nevjerovatnom izobilju, koje je i za daleko razvijenije države rijetko viđena stvar, a ne za jednu državu od svega 4,5 miliona stanovnika. Danas je ta obitelj največi "dobrotvor" i "donator" na ovim prostorima, te na taj način kupuju naše odobravanje. Moje nikad neće!
Kako jedan vozač autobusa (opet vozač, izgleda da su vozači nadprosječno sposobni ) u par godina službovanja u oružanim snagama RH dolazi do čina generala, završava prometni fakultet, stječe profit, veliki profit, vodeći inžinjerijsku postrojbu HV-a, radeći i u Hrvatskoj i u BiH, i to sve preko nekakve čudne tvrtke "Monitor", sa strojevima HV-a koje je kupio naš narod za potrebe vojske, a ne privatnog korištenja. Odvratno, degutantno i strašno, i opet nikome ništa, glavno da takva moralna veličina kao saborski zastupnik javno kaže "ko je jamio, jamio je", što bi u bukvalnom prijevodu valjda trebalo biti, "tko je ukrao, ukrao je", i nikome ništa, tko je nama kriv što smo nesposobni.
Kako jedan političar, štoviše predsjednik stranke, godinama može voditi svoju stranku, biti saborski zastupnik i biti predsjednik uprave građevinske tvrtke, koja je, baš slučajno, u to vrijeme postala jedna od najzaposlenijuh građ. tvrtki u državi, s poslovima podosta vezanim za državne interese, a koji se plačaju iz državnog proračuna. ( Čačić ). Dokaže se da je u sukobu interesa, što znači da je nelegalno stjecao dobit, i nikome ništa, čovjek dobije opomenu, upravljanje tvrtke prepusti nekakvom odvjetniku, tek toliko da se kaže da on više nema ništa s tim. A što je najgore taj isti političar nas uči moralu, drži nam prodike o poštenju i lopovima, a i sam je jedan od največih. Katastrofa.
Ima tih i takvih primjera još podosta, ali jednostavno sve je to degutantno, odvratno i žalosno, Nikome od njih i njima sličnih nikad ništa neće biti, sve je to sad legalno, a Vi dragi moji možete samo ovako svoje frustracije iskazivati pišući i govoreći o tome, s time da moramo dobro paziti da ih slučajno ne uvrijedimo jer bi nas mogli tužiti.
Sramota i samo sramota, i tvrdim da se i sad digla prašina, prijeti se kriminalcima na sve strane, ali ovima velikanima i stupovima našeg društva se nikad ništa neće dogoditi, sve će se riješiti sa par sitnih ribica i pokojom osrednjom, tek da se kaže da su nekog uhvatili i osudili.