Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Angažman HV izvan Hrvatske i NATO u Znanost forumu; dal mislite da trebamo slat naše vojnike u recimo Afganistan, samo da uđemo u NATO? jel mislite da bi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-05-07, 17:00   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Angažman HV izvan Hrvatske i NATO

dal mislite da trebamo slat naše vojnike u recimo Afganistan, samo da uđemo u NATO? jel mislite da bi ušli i bez toga?
jel se uopće slažete da šaljemo naše ljude tamo?

osobno, ja nisam za to ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 17:12   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,971
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune
Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO

Po meni bi samo snage UN-a trebale biti i u Iraku i u Afganistanu....nikakav NATO.
Znači ako šaljemo vojnike u Afganistan ja sam ZA samo ako su u sastavu UN-a.
Neptune je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 17:14   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

na taj način da ... UN bi trebao stat iza nečega, a ne NATO ili još gore ameri ..

još nam samo fali da pošalju naše dečke u Irak ... makar mislim da nijedna stranka nije tolko luda da to napravi u današnje vrijeme, kad se vidi kolko je Irak u banani ..
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 17:18   #4 (permalink)
prof. Foruma

Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Po meni bi jedina vojska na svijetu trebala biti vojska UN-a i nijedna više.
Ameri traže od nas da šaljemo naše i u Irak.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 17:52   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 988
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Ovako, da bi o tome raspravljali na pravi način, mislim da prvo moramo rasčistiti nekoliko stvari:
1. U Afganistanu su NATO snage ne zato što NATO baš želi biti tamo već što niti jedna druga organizacija nema niti približno dovoljno dobre snage da ih tamo pošalje (mislim na EU, OUN,OSCE,...). Dakle, ili NATO ili nitko (mislim da je bolje da netko bude tamo - dakle NATO).

2. U Iraku, NISU NATO snage, već samo one zemlje koje su se solidarizirale sa SAD-om (Coalition of Willing). Dakle, NATO nema veze sa Irakom, tako da je i RH u NATO-u NEBI slala svoje dečke u Irak (znam da to nije nitko napisao, ali to je česta glupost koja se uvijek vezuje uz NATO)

3. Kada je neka država članice NATO ona NIJE obavezna slati svoje snage u SVE akcije (misije) koje NATO poduzima. Osim ako nije aktiviran članak 5. Washingtonskog ugovora ('...napad na jednu zemlju članicu NATO-a je napad na sve, pa sve države moraju reagirati...'). Dakle, RH bi SAMOSTALNO odlučivala u koju će akciju (misiju) NATO slala svoje vojnike a u koje NEĆE.

4. Svaka akcija (misija) NATO-a MORA prvo dobiti pristanak ('blagoslov') UN-a, tj. Vijeća sigurnosti UN-a. Tako da sve i da UN ima dovoljno 'dobru' vojsku dijelovao bi u istim akcijama (vjerojatno i na isti način) kao i NATO snage.

Mislim da bi sada neke stvari trebale biti jasnije....Često u hrvatskoj javnosti brkaju kruške i jabuke kada se raspravlja o ovim stvarima....

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-06-07, 17:46   #6 (permalink)
prof. Foruma

Evo da ne otvaram novu temu - Evo što NATO očekuje od RH

Citat:
Hrvatska će svake godine u zajedničku blagajnu NATO saveza uplaćivati oko tri milijuna eura. HV će razviti više vrsta posebnih postrojbi koje će u svakom trenutku biti spremne za operacije. Hrvatska će godišnje u zajedničku NATO blagajnu uplaćivati oko tri milijuna eura, a još dodatnih 10 milijuna eura godišnje bit će trošak hrvatskih časnika koji će u strukturama NATO-a. Proračun za sudjelovanje u misijama UN-a i NATO-a podići će se s 25 milijuna eura na oko 70 milijuna eura 2011. godine.

Jutarnji.hr
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-06-07, 18:07   #7 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 29
Poruka: 5,347
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase
Angry Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO

Ja čekam da me zovnu da idem u Afganistan, već sam se pomirio da ću iduće godine otići sa svojom satnijom.
Jebiga, meni se ne ide kao i većini vojnika ali što se mora nije teško. Izdržati ću 6 mjeseci.
a kad uđemo u NATO biti će nas svagdje..
Odgovori sa citatom
Star 09-06-07, 09:54   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Ni uz najbolju volju ne vidim svrhu postojanja NATO saveza nakon raspada Varšavskog pakta. Osim , naravno , provođenja američkog imperijalizma po cijelom svijetu ... ili što bi Grm reko - demokratizacije.

Jasno mi je da je nerealno očekivati , ali bio bi sretan kad RH ne bi ušla u NATO.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-07, 09:57   #9 (permalink)
štovatelj amaterskih čokoladnih očiju

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,084
VanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavanVanderHook je slavan
Pošalji poruku preko AIM-a korisniku VanderHook Pošalji poruku preko MSN-a korisniku VanderHook

ja jesam za to...znam dosta ekipe koja bi se potukla samo da mogu ici van....naravno , vecinom zbog love....otvara radna mjesta....ko voli nek izvoli...
Odgovori sa citatom
Star 09-06-07, 10:07   #10 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

To je ok , ko voli nek izvoli. Ali problem je što bi jednog dana neki npr. islamski fundamentalist mogao zalutati u Hrvatsku , opasan eksplozivom , a onda sumnjam da bi tražio isključivo one koji su dobrovoljno išli.

HV nije skupina individualaca koja je tu zbog osobnih interesa. HV je dio državnog aparata , državna institucija.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: angazman, hrvatske, izvan, nato

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114