| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Angažman HV izvan Hrvatske i NATO u Znanost forumu; dal mislite da trebamo slat naše vojnike u recimo Afganistan, samo da uđemo u NATO? jel mislite da bi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #3 (permalink) |
| Banned | Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO na taj način da ... UN bi trebao stat iza nečega, a ne NATO ili još gore ameri .. još nam samo fali da pošalju naše dečke u Irak ... makar mislim da nijedna stranka nije tolko luda da to napravi u današnje vrijeme, kad se vidi kolko je Irak u banani .. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 988
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO Ovako, da bi o tome raspravljali na pravi način, mislim da prvo moramo rasčistiti nekoliko stvari: 1. U Afganistanu su NATO snage ne zato što NATO baš želi biti tamo već što niti jedna druga organizacija nema niti približno dovoljno dobre snage da ih tamo pošalje (mislim na EU, OUN,OSCE,...). Dakle, ili NATO ili nitko (mislim da je bolje da netko bude tamo - dakle NATO). 2. U Iraku, NISU NATO snage, već samo one zemlje koje su se solidarizirale sa SAD-om (Coalition of Willing). Dakle, NATO nema veze sa Irakom, tako da je i RH u NATO-u NEBI slala svoje dečke u Irak (znam da to nije nitko napisao, ali to je česta glupost koja se uvijek vezuje uz NATO) 3. Kada je neka država članice NATO ona NIJE obavezna slati svoje snage u SVE akcije (misije) koje NATO poduzima. Osim ako nije aktiviran članak 5. Washingtonskog ugovora ('...napad na jednu zemlju članicu NATO-a je napad na sve, pa sve države moraju reagirati...'). Dakle, RH bi SAMOSTALNO odlučivala u koju će akciju (misiju) NATO slala svoje vojnike a u koje NEĆE. 4. Svaka akcija (misija) NATO-a MORA prvo dobiti pristanak ('blagoslov') UN-a, tj. Vijeća sigurnosti UN-a. Tako da sve i da UN ima dovoljno 'dobru' vojsku dijelovao bi u istim akcijama (vjerojatno i na isti način) kao i NATO snage. Mislim da bi sada neke stvari trebale biti jasnije....Često u hrvatskoj javnosti brkaju kruške i jabuke kada se raspravlja o ovim stvarima.... |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO Evo da ne otvaram novu temu - Evo što NATO očekuje od RH Citat:
Jutarnji.hr | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: ulica muških prostitutki Godina: 29
Poruka: 5,347
![]() ![]() ![]() ![]() | Ja čekam da me zovnu da idem u Afganistan, već sam se pomirio da ću iduće godine otići sa svojom satnijom. Jebiga, meni se ne ide kao i većini vojnika ali što se mora nije teško. Izdržati ću 6 mjeseci. a kad uđemo u NATO biti će nas svagdje.. ![]()
__________________ Sirotinji i pas kurac pokazuje. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO Ni uz najbolju volju ne vidim svrhu postojanja NATO saveza nakon raspada Varšavskog pakta. Osim , naravno , provođenja američkog imperijalizma po cijelom svijetu ... ili što bi Grm reko - demokratizacije. Jasno mi je da je nerealno očekivati , ali bio bi sretan kad RH ne bi ušla u NATO. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| štovatelj amaterskih čokoladnih očiju | Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO ja jesam za to...znam dosta ekipe koja bi se potukla samo da mogu ici van....naravno , vecinom zbog love....otvara radna mjesta....ko voli nek izvoli...
__________________ ovo nije signal za prelazak na djelo (djeco, ne ponavljati kod kuće) ![]() a |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Angažman HV izvan Hrvatske i NATO To je ok , ko voli nek izvoli. Ali problem je što bi jednog dana neki npr. islamski fundamentalist mogao zalutati u Hrvatsku , opasan eksplozivom , a onda sumnjam da bi tražio isključivo one koji su dobrovoljno išli. HV nije skupina individualaca koja je tu zbog osobnih interesa. HV je dio državnog aparata , državna institucija. |
| | |
![]() |
| Tagovi: angazman, hrvatske, izvan, nato |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:25.

a