| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Barel nafte sto dolara, a Hrvatska bez energetske strategije u Znanost forumu; @SVI naravno slažem se ja sa vama, obnovljivi izvori su definitivno dobar, štoviše odličan teoretski plan, ali naž... |
| Vidi Rezultate Anketa: Za budućnost hrvatske energetike najvažniji je: | |||
| rast korištenja fosilnih goriva | | 1 | 5.88% |
| razvoj obnovljivih izvora i štednje energije | | 7 | 41.18% |
| gradnja nuklearne centrale | | 5 | 29.41% |
Kiro za predsjednika vlade! | | 4 | 23.53% |
| Glasači: 17. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Barel nafte sto dolara, a Hrvatska bez energetske strategije @SVI naravno slažem se ja sa vama, obnovljivi izvori su definitivno dobar, štoviše odličan teoretski plan, ali nažalost takva tehnologija nije previše razvijena naspram drugih (NE dakako )Dok sa druge strane ja više očekujem da proradi plan FE (Francuska oko 2016.), nekima je to SF, ali ja se bar nadam, a nada umire zadnja ![]() Citat:
| |
| | |
| | #22 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Barel nafte sto dolara, a Hrvatska bez energetske strategije Wall Street očekuje do kraja godine cijenu nafte od 200 dolara Citat:
![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
Poruka: 710
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Barel nafte sto dolara, a Hrvatska bez energetske strategije kak smo mi svi slijepi.... pa jel vi znate zasto poskupljuje nafta? pa šeici moraju skupiti pare za novi boing i airbus, nije to mala cifra... ![]()
__________________ aj rest maj kejs |
| | |
| | #26 (permalink) | |||
| Uvaženi forumas | Re: Barel nafte sto dolara, a Hrvatska bez energetske strategije Citat:
Strah od recesije u SAD-u pritisnuo cijene nafte ispod 89 dolara za barel Citat:
Citat:
![]() ![]() Baš me zanima da li će se tko usuditi postaviti DrIvi pitanej vezano za ovo. ![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |||
| | |
| | #27 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Barel nafte sto dolara, a Hrvatska bez energetske strategije Rekordna dobit Shella u 2007. ritansko-nizozemski naftni div Royal Dutch Shell objavio je u četvrtak da je u 2007. povećao neto dobit za 23 posto na rekordnih 31,3 milijarde dolara (21,1 milijardi eura), zahvaljujući snažnom rastu cijena nafte. Druga po veličini privatna naftna kompanija u svijetu po tržišnoj vrijednosti zabilježila je prošle godine rekordne rezultate zahvaljujući skokovitom rastu cijena nafte nadomak 100 dolara za barel. "Rezultati su općenito zadovoljavajući. Ostvarili smo dobar napredak u 2007., pokrenuli nove projekte u sektoru proizvodnje i prerade i zabilježili uspjehe na području potrage za naftom", istaknuo je izvršni direktor kompanije Jeroen van der Veer u službenom priopćenju. Samo u četvrtom tromjesečju neto dobit strelovito je porasla, za 60 posto na 8,4 milijarde dolara, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dodaju u Shellu. Takav je rezultat postignut usprkos padu proizvodnje u istom tromjesečju za 5,7 posto, na 3,43 milijuna barela nafte dnevno. Dakle - smanjili su proizvodnju a povećali dobit ![]() Tko zna zna ![]() Baš me zanima što će INA objaviti ![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! |
| | |
![]() |
| Tagovi: ekologija, ekonomija, energija, gospodarstvo, hrvatska, odrzivi razvoj, svijet, zeleni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:55.

)