Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Blaž Kraljević u Znanost forumu; Blaž Kraljević je čovjek o kojemu se malo govori, a violio bi čuti vaše mišljenje na forumu o ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-03-07, 02:34   #1 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar
Blaž Kraljević

Blaž Kraljević je čovjek o kojemu se malo govori, a violio bi čuti vaše mišljenje na forumu o njemu.

Rođen je 1947. godine u općini Ljubuški (Bosna i Hercegovina), a za vrijeme Titovog režima odlazi u emigraciju u Australiju, gdje aktivno djeluje kao domoljub i borac za slobodu hrvatskog naroda iz komunističkih ralja. Kao mladić od 25 godina, trebao je sudjelovati u Bugojanskoj skupini koja je pokušala dići ustanak protiv Titova režima, ali je spriječen od australske tajne službe.
Već u emigraciji je sa svojim suradnicima osnovao HOS (Hrvatske obrambene snage), te po početku domovinskog rata je postavljen za zapovjednika HOS-a za Bosnu i Hercegovinu, a kasnije stječe i čin generala.
Postigao je mnoge uspijehe protiv nadmoćnijeg neprijatelja, i ostao je bez iti jedne moralne mrlje u biografiji. Pomogao je u oslobađanju Mostara, zatim oslobađa i Stolac, te počinje zauzimati i Trebinje, najveće četničko uporište u Hercegovini i grad iz kojeg je granatiran Dubrovnik. Samim tim dolazi u prigodu da Dubrovnik odmah na početku rata oslobodi srpskocrnogorske opsade.
Zalagao se za vojno savezništvo Hrvata i Muslimana, što se nije svidjelo Mati Bobanu, lešinaru i tzv. predsjedniku Herceg- Bosne (nikad nije biran ni od koga).
Mate Boban ga poziva na dogovor u Mostar oko daljnjih operacija, što je samo bio izgovor za klopku koju mu je pripremala kažnjenička "Tutina" bojna pri povratu sa sastanka. Kraljević i njegovi i 8 pobočnika su mučki ubijeni iz zasjede.
Danas niti jedna ulica u RH ili BiH ne nosi ime po ovome čovjeku koji je zaslužio poštovanje svih nas!

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 07:23   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Blaž Kraljević

dobra tema .. postoji teza da nije Kraljević smaknut, da možda ne bi bilo rata između Hrvata i Muslimana i da je upravo njegova suradnja sa Muslimanima razlog zašto ga je HDZ likvidirao ...

također, ako pričamo o njemu, treba spomenut i Antu Paradžika, koji je likvidiran u Zagrebu, na kontrolnoj točki MUPa nakon "anonimne" dojave da su u vozilu u kojem se kretao martićevci (tako glasi službena verzija).

Citat:
Bio je predsjednik Saveza studenata Hrvatske u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971. godine, žrtva montiranih političkih procesa i politički zatvorenik socijalističke Jugoslavije. Godine 1990. bio je jedan od osnivača obnovljene Hrvatske stranke prava i njen podpredsjednik, načelnik Ratnog štaba oružanih Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) u vrijeme rata 1991. godine u Hrvatskoj, diplomirani pravnik, retoričar i publicist. Bio je oponent i kritičar hrvatskih komunista, a zagovornik demokratije, ljudskih prava i borac za nezavisnost Hrvatske. Kako navodi stranka HSP 1861, bio je žrtva političkog atentata u Zagrebu od strane prvog predsjednika Republike Hrvatske, Franje Tuđmana (HDZ).
Nakon što su ubijeni Paradžik i Kraljević, te nakon što je Paraga maknut u stranu, na scenu dolazi ono debelo govno koje je i danas predsjednik HSPa ...

Inače..bio sam na skupu HSPa kad su nas okružile "jake snage MUPa" a HOSovci su izašli iz Starćevićevog doma s napunenim oružejem i zauzeli obrambene položaje ... to j bilo ured Zagreba, u jesen '91, dok su trajale najteže ratne operacije ... da je tamo bio samo jedan srpski snajperist ... mi bi imali građanski rat ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 13:55   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 37
allman se izdvaja iz mase

Nikada nije lako pravaš bilo biti....pa ni danas ...a Silence, tvoje teorije o HOS-u ne stoje ,jer sam bio tamo a bio si sigurniji nego ikada..... o mrtvima sve najbolje i ne razvlačite ih po forumu jer njih dvojica su dala živote za ovo kaj imamo danas!
allman je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 14:52   #4 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,850
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

E, Antu Paradžika sam ja poznavao.. bio je studentski kolega mog oca.. Doduše, bili su na "suprotnim stranama političkog spektra" kako bi se to danas kazalo, ali dobri prijatelji

Paradžik je bio krasan čovjek... Baš ono što se kaže - ljudina.

Kraljević, Paradžik... koliko samo ima takvih "mutnih" smrti... nerazjašnjenih okolnosti pod kojima su ubijeni pošteni i časni ljudi koji su "Hrvatsku promišljali" na neki drugi način, a ne onako kako su to zamislili Krivousti Ljigavac i njegova kriminalno-lopovska bagra Šupak, Dvoprezimenski Doktor, General Kamiondžija i ostali...

Užas.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 14:58   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

E vidiš allman poprilično si se zajebo.
Mada , kad razmislim malo bolje možda si ti i u pravu. Blaž i jeste dao život za ono što smo imali i imamo danas u BiH , jer on je bio jedan od onih koje se moralo maknuti da bi moglo doći do sukoba s Muslimanima.

P.S
Na tu temu zanimljiva je i Bobetkova priča koja kaže da je suradnja na relaciji HV-HVO-Armija BiH bila odlična do dolaska Praljka.
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 15:13   #6 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Praljak? On? Pa on je duša od čovjeka!!!

"Napravit ćemi mi još ljepši i stariji most"

Prekrasno, nema šta

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 15:22   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: allman Pogledaj Poruke
Nikada nije lako pravaš bilo biti....pa ni danas ...a Silence, tvoje teorije o HOS-u ne stoje ,jer sam bio tamo a bio si sigurniji nego ikada..... o mrtvima sve najbolje i ne razvlačite ih po forumu jer njih dvojica su dala živote za ovo kaj imamo danas!
ajd ne seri .. di si ti to bio?
bilo je možda 50-100 ljudi koji su došli, od trga do starćevićevog doma je bilo valda više MUPa nego na crti ... a HOSovci su pred nama izašli s dugim cijevima i izvučenim zoljama i postavili se u obrambene položaje ....

baš me zanima kolko godina imaš .. 12?15?

inače .. probaj koji put uključit mozak kad čitaš, kažu da pomaže ... ovako samo sereš tu po forumu, a ako mi išta ide na kurac to su trollovi ...

Zadnji Uredio silence : 23-03-07 u 15:29.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 16:06   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Praljak? On? Pa on je duša od čovjeka!!!

"Napravit ćemi mi još ljepši i stariji most"

Prekrasno, nema šta
A nije Praljak odgovoran za rušenje mosta, za to već imaju dokazi ....
Muslimani su minirali most, i okružili ga sa 6 kamera da bi snimili rušenje.
Imam stručne analize kod kuće u vezi s tim.
Hrvati "robovi" su taj most pravili, u ratu ga štitili od srpskog granatiranja, a kasnije je bio toliko uništen da su muslimani došli na ideju da ga sruše kako bi dodatno okrivili Hrvate. Oni su držali područje oko mosta s obje strane ... otvorimo novu temu, stari most u mostaru, pa ću tamo postaviti neke dokaze ...
Ovo je tema o Kraljeviću, a mislim da sam trebao i Paradžika skupa s njim staviti u temu, jer su to ljudi sa istim idejama, i nastradali su od iste zločinačke ruke ....

Možda bi se moga promijeniti naslov teme . . .

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 23-03-07 u 16:09.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 16:18   #9 (permalink)
women loving misogynist

ma daj nemoj s tim teorijama urote, stari, molim te...

To je smiješno

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 16:21   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
A nije Praljak odgovoran za rušenje mosta, za to već imaju dokazi ....
Muslimani su minirali most, i okružili ga sa 6 kamera da bi snimili rušenje.
Imam stručne analize kod kuće u vezi s tim.

A onda je svizac...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: blaz, hos, kraljevic

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108