Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Crkva i utjecaj na društvo u Znanost forumu; zanima me kaj mislite o tome koje je mjesto crkve u modernom društvu... ja sam osobno da se drž...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-02-06, 19:56   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Crkva i utjecaj na društvo

zanima me kaj mislite o tome koje je mjesto crkve u modernom društvu... ja sam osobno da se drži što je dalje moguće od politike i da se brine za svoje...

inače mi je crkva ko institucija užas, ali imam poštovanje prema svima koji vjeruju (ali iskreno, ne ono "ja idem u nedelju u crkvu,pa sam vjernik").

moje osobno stajalište je da nešto postoji, ali to sigurno nije ono kaj crkva ko institucija prodaje naivnima i upravo zato mislim da bi se trebalo crkvu maknut što je moguće dalje od utjecaja na razvoj društva. da im je tolko stalo do ljudi, mogli su gradit stanove za prognanike, a ne onaj užas od "svete mati slobode" na Jarunu - ne znam kolko vas je iz zagreba, ali kad prođem navečer tamo zgadi mi se.. betonski bunker sa disco svijetlima u boji.. na to troše pare umjesto da daju onima kojima treba...

em dobivaju iz proračuna, em imaju nekretnina više nego bilo ko i još se bune.. ma fuj...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-02-06, 14:41   #2 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,850
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Crkva i utjecaj na društvo

Definitivno odvojit od države što je više moguće. Francuska je to jako dobro uredila. Još nakon revolucije 1789. godine, dakle prije više od 200 godina, tamo je svaka (apsolutno svaka) religiozna organizacija totalno odvojena od svih državnih institucija i potpuno samostalna u financiranju i svemu i najstrože je zabranjen svaki kontakt između državnih organa i vjerskih subjekata.
Dakle, potpuno i najstrože odvajanje SVIH vjerskih subjekata od državnih. To uključuje i tv-emisije, i radio, i financiranje.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-02-06, 15:29   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-10-05
Poruka: 55
pljugica se izdvaja iz mase

crkva bi trebala ostati dio vlasti jer je to stvar tradicije
crkva je vladala tisucama godina da bi ju sada neko samo tako odbacio pa oni su jedna od najmocnijih i najbogatijih institucija na svijetu
pljugica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-02-06, 15:46   #4 (permalink)
Banned

Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

znači po tebi se ništa nikad ne bi trebalo mjenjat?
zašto bi meni crkva određivala kako ću živit? kaj se oni imaju petljat u moj život.. ne idem u crkvu i ne zanima me uopće kaj ti licemjeri imaju za reći.

kad prestanu štititi pedofile u svojim redovima nek se jave... ili bi ti zbog "tradicije" pustio da se djecu siluje?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-06, 17:57   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-07-05
Poruka: 40
ami4 je zabranio reputaciju

Crkva mora biti odvojena od države ,ovo što se sada događa da se crkvi daje sve što zatraži nije dobro,država je siromašna a crkva uopće se ne ponaša po svojim načelima tj pomozi siromahu.
ami4 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-06, 06:28   #6 (permalink)
Kif
Starter

Poruka: 32
Kif se izdvaja iz mase

Neka rade što žele, glavno da se u mene ne diraju.

Crkva kao institucija je čista kontradiktornost. Mislim da se Isus okreće na nebu kad vidi što popovi rade
Kif je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-06, 08:53   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 13-02-06
Poruka: 10
Pagy se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: pljugica
crkva bi trebala ostati dio vlasti jer je to stvar tradicije
crkva je vladala tisucama godina da bi ju sada neko samo tako odbacio pa oni su jedna od najmocnijih i najbogatijih institucija na svijetu
Ako se ne varam, u Ustavu RH, kao i u ustavima svih europskih zemalja piše da su sekularne, dakle, Crkva je odvojena od države, čak i u Italiji.
Upravo si rekao zašto je to i najbolje: ona je jedna od najmocnijih i najbogatijih institucija na svijetu. Sjetimo se samo križarskih ratova, obitelji Borgija i sličnih...
Odjednom su u 15 godina ove države svi veliki katolici, biti katolik je postao statusni simbol, a prije 1990. se na prste jedne ruke moglo nabrojati tko ide u crkvu na misu...
Iz jedne krajnosti u drugu...
Pagy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-06, 08:57   #8 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,850
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Osim toga, generalno gledajući katolička crkva (kao i svaka druga vjerska organizacija - pravoslavna, islamska, protestantska...) po svojoj prirodi i biti nije demokratska institucija iz jednog vrlo jednostavnog razloga što tvrdi da je samo njezina vjera (opredjeljenje) ispravno, a svi drugi da su u krivu. Ne postoji vjerska institucija koja je tolerantna po tom pitanju. Samo iz tog razloga religijskim organizacijama nema mjesta u modernom državnom ustroju. Vjera je individualna stvar, pa bi zato vjerske institucije trebale bit potpuno odvojene od državnih.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-02-06, 06:22   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 13-02-06
Poruka: 10
Pagy se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk
Osim toga, generalno gledajući katolička crkva (kao i svaka druga vjerska organizacija - pravoslavna, islamska, protestantska...) po svojoj prirodi i biti nije demokratska institucija iz jednog vrlo jednostavnog razloga što tvrdi da je samo njezina vjera (opredjeljenje) ispravno, a svi drugi da su u krivu. Ne postoji vjerska institucija koja je tolerantna po tom pitanju. Samo iz tog razloga religijskim organizacijama nema mjesta u modernom državnom ustroju. Vjera je individualna stvar, pa bi zato vjerske institucije trebale bit potpuno odvojene od državnih.
Upravo tako, bravo!
Pagy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-02-06, 22:10   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,252
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: silence
moje osobno stajalište je da nešto postoji, ali to sigurno nije ono kaj crkva ko institucija prodaje naivnima
Po čemu zaključuješ da su naivni?
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, drus tvo, utjecaj

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09

Trenutno vrijeme na forumu: 08:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108