Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Crkva i utjecaj na društvo u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Po čemu zaključuješ da su naivni ? to je moje mišljenje. meni je osoba koja ne ž...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-02-06, 23:26   #11 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Crkva i utjecaj na društvo

Citat:
Pravi autor: Casey
Po čemu zaključuješ da su naivni?
to je moje mišljenje. meni je osoba koja ne želi vidjeti kroz licemjerje crkve kao organizacije naivna.. to ne znači glupa ili čak nešto loše, ali ja to tako vidim.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-02-06, 23:30   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-01-06
Poruka: 214
deda402 se izdvaja iz mase

crkva se treba definitivno maknuti što dalje od politike
to na kaj liči današnja crkva, pogotovo katolička, je fakat užas
ono kaj bi trebali prenašati na vjernike uopće sami ne pokazuju, žive u luksuzu kakav si hrpa siromašnih ljudi nikada neće moći ni zamisliti, a kaj je najžalosnije baš ti siromašni slijepo ko ovčice idu redovno u crkvu i posvete dobar dio života vjeri i crkvi koja umjesto da svoje bogatstvo (prema učenju) podijeli s njima, još više uzima i puni svoj budžet na račun vjernika

odvratno

"Vjera je opijum naroda" K. Marx
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 00:39   #13 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,419
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Silence, reci mi koja ljudska organizacija/institucija nije licemjerna?
Deda, ako tebe pali Marx onda mi te jako žao.
Casey je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 01:33   #14 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-01-06
Poruka: 214
deda402 se izdvaja iz mase

ma ne pali mene Marx, neg mi se fakat ne sviđa to na kaj liči današnja crkva
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 09:06   #15 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Silence, reci mi koja ljudska organizacija/institucija nije licemjerna?
Deda, ako tebe pali Marx onda mi te jako žao.
zato nisam član nijedne. međutim, organizirana crkva je posebna u tome, jer je dugi niz godina služila najbogatijima, sama skupljajući neviđena bogatstva, dok je narod držala na uzdi obećanjem o boljem životu nakon smrti...

ko god je iz Zagreba i vidio je onaj užas od "svete mati slobode" na Jarunu po noći i ko zna sve kaj je crkva radila oko toga.. vjerojatno će se složit sa mnom.. čak ni HDZ nije svim zagrepčanima poslao uplatnice da "doniraju" za gradnju... ali oni su si to mogli dozvolit, kao treba im za stradalnike, pa koji kurac im onda nisu sagradili stanove nego jebeni bunker osvjetljen disko svjetlima?... trebaš to vidit po noći. Aquarius i Best više liče na crkve nego to.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 11:25   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,419
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Živim pokraj Splita i teško da ću to vidit, al volija bi. Da se mene pita, Crkva bi gradila još i veće crkve. Silence, a reci mi jesi li vjernik (ako nije preosobno pitanje)?
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 11:45   #17 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 24-10-05
Poruka: 156
santarium se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: silence
ko god je iz Zagreba i vidio je onaj užas od "svete mati slobode" na Jarunu po noći i ko zna sve kaj je crkva radila oko toga.. vjerojatno će se složit sa mnom ... trebaš to vidit po noći. Aquarius i Best više liče na crkve nego to.
Slažem se s tobom, ja sam mislio da haluciniram kad sam vidio da crkva mjenja boje. To je nešto nenormalno.. A sad je nedavno bio i neki koncert ak se ne varam za izgradnju neke crkve. Pa to je nenormalno, s jedne strane ovakve palače, a s druge strane nemaju za neku crkvicu...
Pošto malo kasnim samo da kažem da se slažem sa vašim staovima, pogotvo, silence, što se tiče čuvanja pedofila u svojim redovima, apsolutne nedemokracije, petljanja u sve živo i neživo (rad nedjeljom, upotreba kondoma...).
Osobno nisam vjernik, ali nemam ništa protiv vjere, vjera je u biti pozitivna jer propagira određene vrijednosti koje (manje više) svi cijenimo i želimo da ih se drugi pridržavaju.
Crkva je s druge strane najbogatija i najkrvavija organizacija u povijesti čovječanstva i živi je primjer koliko su ljudi pokvareni i dvolični kad mogu pod okriljem viših ideala raditi takve zločine.
Do 90. vjera je bila zabranjena, barem se tako kaže, ne želim ulaziti u pojedinosti, ali od 90. je definitivno postala moda i ljudi dolaze u crkvu u najboljim odjelima, ušminkani i dotjerani kao da idu na proslavu nove godine u Sheraton...
santarium je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 13:17   #18 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Živim pokraj Splita i teško da ću to vidit, al volija bi. Da se mene pita, Crkva bi gradila još i veće crkve. Silence, a reci mi jesi li vjernik (ako nije preosobno pitanje)?
nisam vjernik u klasičnom smislu. vjerujem da postoji nešto, ali to nema veze s onim što propovjedaju klasične religije. moro bi napisat post od par stranica da objasnim

uglavnom ako pod vjernik smatraš nekoga ko ide u crkvu, nisam.
ako pod vjernik smatraš dal vjerujem da postoji nešto više od nas i da trebamo raditi na tome da budemo bolji i tako to.. onda bi možda i mogo proći ko vjernik.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 13:21   #19 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: santarium
upotreba kondoma
e sad si pogodio u sridu
miljoni ljudi u Africi umiru od AIDSa jer crkva zabranjuje upotrebu kondoma i propagira protiv toga... ono ... pa jebemu mater, ljudski životi su u pitanju, a oni deru po dogmi, umjesto da spase miljone života. samo da crkva tamo stane sa svojim autoritetom spasila bi miljone ljudi... ali neeeee...

Zadnji Uredio silence : 16-02-06 u 13:59.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-06, 13:35   #20 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-09-05
Godina: 31
Poruka: 117
babalubu se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku babalubu

Eto da i ja nešto kažem...slažem se sa stavovima večine, tj. crkvu maknut od države što je dalje moguće. Nisam vjernik tipa da vjerujem u Boga ali vjerujem da nešto postoji,niti idem u crkvu.Istina je da mažu oči narodu da bi trpali sebi u džep, štite razni šljam koji imaju u svojim redovima, pune djeci glavu na vjeronauku, usput rečeno koji je mozak izmislio vjeronauk u školama??? Pa to nigdje nema. I nakraju da se dotaknem avionskog krila na hrpi betona (disko na jarunu koji nazivaju crkvom). Živio sam tamo dok se gradila i jedno vrijeme kad se izgradila iako još dan danas nije gotova. Izađem na balkon a ono ruglo pred očima.Sva sreća odselio sam se... Na 'ajaja' mi je išlo prošnja i uplatnice svaka tri mjeseca da kao uplatimo za gradnju crkve. HALO? Kako ih nije sram uz toliko sirotinje...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, drus tvo, utjecaj

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 23:37
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 14:16
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 05:09

Trenutno vrijeme na forumu: 09:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114