| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Crkva i utjecaj na društvo u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Utjecaj Crkve u Hrvatskoj je tragikomičan. Ona se ne može niti izboriti za nerad Nedjeljom (... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-10-05 Lokacija: Varaždin
Poruka: 156
![]() | Re: Crkva i utjecaj na društvo Citat:
![]() | |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Crkva i utjecaj na društvo Citat:
. | |
| | |
| | #34 (permalink) | |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva i utjecaj na društvo Citat:
Majke ti mile, pa čije si ti postove čitao? Tko je spominjao Sai Babu i MMF? Jel' ti to hoćeš reć da bi trebali u vođenju države primijenjivat načela i preporuke koje daje Crkva, zato što demokracija ne postoji? Moram priznat da ne razmumijem. Nitko nije govorio treba li Crkva postojat, treba li vjerovat i u koga (ili što). Čovjek vjeruje u ono u što vjeruje - to nije predmet rasprave ovdje. Pedofilija u Crkvi - toga ima, kao što ga ima svugdje, ali velika razlika je u tome što Crkva takve tipove kažnjava INTERNO (premjeste ga u drugu župu i daju mu da izmoli par krunica) dok se drugi pedofili kažnjavaju javno - zatvor, upis u listu pedofila... TO je razlika. Nitko nije rekao da Crkva ne kažnjava pedofile. Stvar je u tome što ih ne kažnjava onako kako društvo očekuje i želi da ih se kazni. I stvar je u tome što ih skriva sve dok netko izvan crkvenih struktura javno ne prozove takve pedofile - tek onda Crkva prizna da postoje i da su "kažnjeni". "Crkva nije konzervativa toliko strašno" - pa sad, ja ne znam kako ti shvaćaš "konzervativnost" Rad nedjeljom - dobar primjer utjecaja Crkve u našem društvu. Temeljno je pitanje ima li crkva pravo odlučivat odn. sugerirat na koji način će se urediti radno vrijeme. Ja smatram da je to jedino i isključvo u nadležnosti državnog zakonodavnog tijela. A u nas je slučaj da Crkva de facto zahtijeva da se rad nedjeljom zabrani, i to iz razloga "što ljudi ne mogu ić na misu" a ne zato što poslodavci izrabljuju radnike i tjeraju ih na rad nedjeljom. Očito ti smatraš da se Crkva može i mora miješati u sve segmente života - kao što je radila prije 100-200 godina. Očito smatraš da se od 18. stoljeća do danas život ljudi i društvo nisu promijenili pa da se ni Crkva ni njezin utjecaj ne trebaju mijenjat. Eto, to je glavni problem. | |
| | |
| | #35 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-10-05 Lokacija: Varaždin
Poruka: 156
![]() | Re: Crkva i utjecaj na društvo Citat:
| |
| | |
| | #39 (permalink) | |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva i utjecaj na društvo Citat:
Ali nema veze, i službena osoba treba koji put pokazat zube, tako se gradi autoritet Sad će Casey mislit kako smo se urotili protiv njega.. hi hi hi ![]() | |
| | |
| | #40 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Crkva i utjecaj na društvo Volija bi vidit šta je to Sajlens napisa! Za bol njegova vrata je vjerojatno kriva Crkva. Sanatariume, malo argumentiraj svoju tvrdnju o tome da sam ja naivan- jel to zato šta ne mislim kao ti? Spominješ i neke razine, slobodno ti opali, nije meni problem reći ako ne budem dostojan dijaloga sa tobom. Damfisk, pojasni mi malo demokraciju u praksi? Znam da demokracija u teoriji označava cjelokupno narodno sudjelovanje u upravljanju državom. Uzmi za primjer HR- njom vlada narod, i to kakav! 12% visoko obrazvanih, ostatak jedva da zna čitat. Takvi biraju vlast i vladaju zajedno sa njom. |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, drus tvo, utjecaj |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Tips & Tricks za Siemens Gigaset | Kristijan | Mobiteli | 1 | 17-05-07 13:16 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:07.