Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Crkva i utjecaj na društvo u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Utjecaj Crkve u Hrvatskoj je tragikomičan. Ona se ne može niti izboriti za nerad Nedjeljom (...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-02-06, 01:02   #31 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-10-05
Poruka: 156
santarium se izdvaja iz mase
Re: Crkva i utjecaj na društvo

Citat:
Pravi autor: Casey
Utjecaj Crkve u Hrvatskoj je tragikomičan. Ona se ne može niti izboriti za nerad Nedjeljom (kao neke napredne europske zemlje), a nekmoli da može utjecati na neke političke odluke vladajuće gospode (na njih utječe MMF i 30 milijardi $duga)
Neću sad sve komentirat da ne lupam praznu slamu, sve je već rečeno, ali što ima crkva mješat se u, recimo, rad nedjeljom, pa zar se boji da će ostat bez vjernika ili što? Rad nedjeljom (kao vikendom, danom odmora, ne nikakvim božjim danom il nešt slično) se treba regulirat zakonom (povećana satnica, rad svake druge, ili treće nedjelje, ovisno o veličini poduzeća i broju radnika). A što se tiče odlaska na misu, ako nekome to stvarno toliko znači otići će. Jer ja ne znam nikoga tko radi od 6 ujutro pa do 6 ili 8 navečer, a preko dana ima nekoliko misa... E i btw. otkad se nedjelaj piše velikim slovom
santarium je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 07:47   #32 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-07-05
Poruka: 40
ami4 je zabranio reputaciju

Svećenici kao da su podivljali,postali su nedodirljivi a ne rade svoj posao tj.naukovanje i širenje vjere.Za sebe traže ono što mnogi vjernici nemaju i to je veliki grijeh.
ami4 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 10:47   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: santarium
E i btw. otkad se nedjelaj piše velikim slovom
Najdublje se ispričavam. Nedavno sam dobija asa iz pravopisa i totalno sam nepismen. Hvala na upozorenju. Piše se nedjelja, a poslije nje dolazi ponedjeljak
.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 12:19   #34 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
...Problem je u tome šta bi vi htjeli vjeru bez Crkve, a to nije moguće. Sekularizacija na današnjem Zapadu je potpuno provedena, al Zapad i dalje nema mira. Pričate o (ne)demokraciji Crkve - demokracija je totalna laž. Kakva je to demokracija npr. danas u Hr? MMF vlada Hrvatskom. Čovjek teži anarhiji, a demokracija je najbolji način da se do anarhije dođe. Crkva nije konzervativna toliko strašno koliko vi mislite. Mnoge se stvari u širim slojevima itekako mijenjaju (nakon što je sredinom 20. st. dopustila liturgiju na narodnim jezicima, tisuće svećenika je napustilo Crkvu), no ne mijenja se njena srž i dogme - sumnjan da ćete dočekat da proglase Isusa Krista ženom
Pedofilija se kažnjava u Crkvi, nemojte stalno to spominjat. I Sai Baba voli yebat mladiće, al vi radije govorite o njemu kao o novom spasitelju.
Utjecaj Crkve u Hrvatskoj je tragikomičan. Ona se ne može niti izboriti za nerad Nedjeljom (kao neke napredne europske zemlje), a nekmoli da može utjecati na neke političke odluke vladajuće gospode (na njih utječe MMF i 30 milijardi $duga)
Demokracija totalna laž? Crkva nije konzervativna? MMF vlada Hrvatskom? Isusa Krista proglastim ženom? Sai Baba novi spasitelj?
Majke ti mile, pa čije si ti postove čitao? Tko je spominjao Sai Babu i MMF?
Jel' ti to hoćeš reć da bi trebali u vođenju države primijenjivat načela i preporuke koje daje Crkva, zato što demokracija ne postoji? Moram priznat da ne razmumijem.

Nitko nije govorio treba li Crkva postojat, treba li vjerovat i u koga (ili što). Čovjek vjeruje u ono u što vjeruje - to nije predmet rasprave ovdje.

Pedofilija u Crkvi - toga ima, kao što ga ima svugdje, ali velika razlika je u tome što Crkva takve tipove kažnjava INTERNO (premjeste ga u drugu župu i daju mu da izmoli par krunica) dok se drugi pedofili kažnjavaju javno - zatvor, upis u listu pedofila... TO je razlika. Nitko nije rekao da Crkva ne kažnjava pedofile. Stvar je u tome što ih ne kažnjava onako kako društvo očekuje i želi da ih se kazni. I stvar je u tome što ih skriva sve dok netko izvan crkvenih struktura javno ne prozove takve pedofile - tek onda Crkva prizna da postoje i da su "kažnjeni".

"Crkva nije konzervativa toliko strašno" - pa sad, ja ne znam kako ti shvaćaš "konzervativnost"

Rad nedjeljom - dobar primjer utjecaja Crkve u našem društvu. Temeljno je pitanje ima li crkva pravo odlučivat odn. sugerirat na koji način će se urediti radno vrijeme. Ja smatram da je to jedino i isključvo u nadležnosti državnog zakonodavnog tijela. A u nas je slučaj da Crkva de facto zahtijeva da se rad nedjeljom zabrani, i to iz razloga "što ljudi ne mogu ić na misu" a ne zato što poslodavci izrabljuju radnike i tjeraju ih na rad nedjeljom.

Očito ti smatraš da se Crkva može i mora miješati u sve segmente života - kao što je radila prije 100-200 godina. Očito smatraš da se od 18. stoljeća do danas život ljudi i društvo nisu promijenili pa da se ni Crkva ni njezin utjecaj ne trebaju mijenjat. Eto, to je glavni problem.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 14:23   #35 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-10-05
Poruka: 156
santarium se izdvaja iz mase

Citat:
Najdublje se ispričavam. Nedavno sam dobija asa iz pravopisa i totalno sam nepismen. Hvala na upozorenju. Piše se nedjelja, a poslije nje dolazi ponedjeljak
.
Hvala na ispravci... Ne bih se sada tu sa tobom prepucavao na toj razini jer to nema smisla. Mislim da smo ti damfisk, silence i ja pokušali objasniti kakvu ti to organizaciju u biti braniš, ali ti si kao i većina očito naivan i jednostavno ne želiš vjerovati u takve stvari nego slijediš ono što ti je rečeno.
santarium je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 15:30   #36 (permalink)
glup & gluplji

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Ala šta se žesti!!! Majke ti, izgleda da tebe ova tema baš onako pogađa tamo di ne triba?!

Polako, čovječe, polako!!
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 16:21   #37 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

ma loše sam volje zadnja dva dana, boli me vrat... reko sam da sam svjestan da ne bi trebo tako postat, ali moro sam se malo ispuhat..
a baš mi je sjela tema

ma budem to maknuo...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 16:56   #38 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-07-05
Poruka: 40
ami4 je zabranio reputaciju

Crkva u Hrvata ima veliki utjecaj na društvo ali mi se čini da taj utjecaj nije pozitivan.Previše se petlja oko politike a ne ćini svoj osnovni posao .
ami4 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 18:49   #39 (permalink)
glup & gluplji

Citat:
Pravi autor: silence
ma loše sam volje zadnja dva dana, boli me vrat... reko sam da sam svjestan da ne bi trebo tako postat, ali moro sam se malo ispuhat..
a baš mi je sjela tema

ma budem to maknuo...
Ma šta ćeš micat... Neka stoji. Nego mi se samo malo učinila burna reakcija obzirom da si mod.

Ali nema veze, i službena osoba treba koji put pokazat zube, tako se gradi autoritet

Sad će Casey mislit kako smo se urotili protiv njega.. hi hi hi
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-02-06, 22:37   #40 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Volija bi vidit šta je to Sajlens napisa! Za bol njegova vrata je vjerojatno kriva Crkva.
Sanatariume, malo argumentiraj svoju tvrdnju o tome da sam ja naivan- jel to zato šta ne mislim kao ti? Spominješ i neke razine, slobodno ti opali, nije meni problem reći ako ne budem dostojan dijaloga sa tobom.
Damfisk, pojasni mi malo demokraciju u praksi? Znam da demokracija u teoriji označava cjelokupno narodno sudjelovanje u upravljanju državom. Uzmi za primjer HR- njom vlada narod, i to kakav! 12% visoko obrazvanih, ostatak jedva da zna čitat. Takvi biraju vlast i vladaju zajedno sa njom.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, drus tvo, utjecaj

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09

Trenutno vrijeme na forumu: 20:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114