| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Crkva protiv znanosti u Znanost forumu; Bi oni i danas palili i žarili da mogu i držali sve u neznanju. Ipak je znanost, tehnologija nadjačala ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 796
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Bi oni i danas palili i žarili da mogu i držali sve u neznanju. Ipak je znanost, tehnologija nadjačala Crkvu, ne vjeru, a ne vjerujem da nas je išta unazadila a niti usporila. Naprosto tako je moralo biti, kako se ljudska svjest i znanje razvijalo, tehnološki napredak je doveo crkvu u poziciju ''tvrtke'' koja se bori za svakog ''kupca'', te je u naprednim društvima odvojio od države, a ne kao kod nas, gdje se upliće u sve pore života i same države. Eto još im triba i dodatni sat vjeronauka u školama, da dici što više peru mozak.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #102 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #103 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 620
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Grčki astronom Eratosten, koji se rodio oko 275. godine prije Krista, znao je da se u Sieni, u Gornjem Egiptu sunce odražava u jednom dubokom bunaru na solsticij 21. lipnja. Utvrde u to vrijeme nisu bacale nikakvu sjenu, ali u Aleksandriji - 850 kilometara sjevernije se to događalo. Izmjerio je duljinu sjene jedne utvrde u Aleksandriji (u podne 21. lipnja) i iskoristio je tu mjeru da odredi kut sunčevih zraka. To je bilo 7 stupnjeva. Budući da je znao udaljenost do Siene to je značilo da 7 stupnjeva (približno pedesetina od 360 stupnjeva) iznosi 850 km. Stoga je lako utvrdio da 360 stupnjeva iznosi 42 250 km, stvarni obujam oko polova iznosi 41 947 km. To je bilo prije više od 200 godina prije Krista. 1932.g. Crkva sudi Galilei Galileiju zbog njegovih djela u kojima, između ostalog, tvrdi da je zemlja okrugla. 1990. godine kardinal Joseph Ratzinger (sadašnji Papa) u Parmi je rekao da ‘proces Crkve protiv Galilea Galileija bio opravdan i pravedan’. |
| | |
| | #106 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti He's back... new and improved...
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #108 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Ne komentiramo mi tvoje mišljenje. Komentiramo tebe.
| | |
| | #109 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 15-10-07 Lokacija: Sant'Agata
Poruka: 1,271
![]() | Re: Crkva protiv znanosti osobno neznam ni jedan dio mog života u kojem me je crkva unazadila Citat:
ko te tjera???
__________________ ''U mom kraju ljudi govore, sve sta cinis da se ne zna, suti, dobro je, ja mirisem na prevaru i na tudji stan, al' zbog toga ne brinem se, jer sa tobom znam'' by Jelena Rozga | |
| | |
| | #110 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Nisam znao da je predmet ove diskusije tvoj život, te napredak istog.
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, znanost |
« Lisabonski sporazum - nova prepreka za RH?
|
I Jasmin Stavros pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara"? »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:33.