Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Crkva protiv znanosti u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: M@tej@ Ja ne mislim da je ovaj papa bolesnik, ali definitivno mislim da nitko nikada neće ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-12-07, 23:39   #11 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase
Re: Crkva protiv znanosti

Citat:
Pravi autor: M@tej@ Pogledaj Poruke
Ja ne mislim da je ovaj papa bolesnik, ali definitivno mislim da nitko nikada neće moći zamijeniti Ivana Pavla II. Takvi ljudi se rađaju jednom na 500 godina.
I slažem se s dorinom što se tiče materijalizma i inih stvari koje su uz to vezane. Nažalost, danas se gotovo sve vrti oko novca i svi se sve više otuđujemo jedni od drugih.
ma samo pare...šta če mi ljubav kad kurvu unajmim i manje joj platim da me voli...hahahahahaha:lo
l.............................zaebavam se...fakat..slažem se s tim da je materijalizam uzeo zamah...
car_zgd je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 08:55   #12 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-11-07
Godina: 27
Poruka: 123
Krvavica

treba srusit sve crkve na svijetu i otvoriti frankenštajnove lunaparke za prave ljude
Krvavica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 10:36   #13 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,880
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: Krvavica Pogledaj Poruke
treba srusit sve crkve na svijetu i otvoriti frankenštajnove lunaparke za prave ljude
Gledam ove tvoje poruke po forumu i nikako ne mogu odgonetnuti s kojim ciljem si ti došao na forum.
Ako si došao zbijati šale, ne uspjeva ti. Probaj promjeniti stil.

Ako je nešto drugo - nisi na pravom mjestu.
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 11:16   #14 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,459
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
Jedino kaj se može "zamjeriti" ovome papi je uvođenje starog obreda... ali vjerujem da će te to htjeti pljuvati poslije, pa nebi da nekomu uskratim užitak.
maaalo sam neupucena.. kakav stari obred?

btw. anthlon odlican avatar
So let the good times roll before we say goodbye.
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 11:35   #15 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,581
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Nema veze, već bude netko donio i to na cp, ako već i nije, a ja nebi htjela biti partybrejker tako da...
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 12:04   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,688
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Znanost.. sumnjam da je govorio općenito protiv znanosti. Ševa je najbolje rekao da to nebi bilo mudro.

Mene dosta smeta način na koji neki crkvenjaci vole govoriti. Često se petlja u nekom prenesenom značenju, tako da svako može inerpretirati to na svoj način. Tako i navuku protiv sebe one koji ih krivo protumače i one kojima ide na jetrica slušati lošeg imitatora.
Nisu svi pjesnici. Pričajte jednostavno. Recite nešto konkretno.

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Gledam ove tvoje poruke po forumu i nikako ne mogu odgonetnuti s kojim ciljem si ti došao na forum..
I ja to pitam od kad sam pročitao prvi frankenštajnov post.

I da.. stari obred??

Zadnji Uredio Dar1 : 03-12-07 u 12:06.
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 14:39   #17 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 6,581
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Stari obred uključuje misu na latinskom kada je svećenik bio okrenut leđima narodu... Dakle, idemo djelomično "poništiti" II. Vatikanski .
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 14:43   #18 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,688
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

E tu stari pokazuje da bi se htio vratit u prošlost
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 16:45   #19 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Poruka: 6,025
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
Stari obred uključuje misu na latinskom kada je svećenik bio okrenut leđima narodu... Dakle, idemo djelomično "poništiti" II. Vatikanski .
i koje je značenje toga? kakva je to poruka? neka simbolika ili..?
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 18:35   #20 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

'Razvitak suvremene znanosti prognao je sve više vjeru i nadu u privatnu sferu'

to je reka - barem je tako preneseno.

a što to znači i šta znači da znanost ne pruža nadu
nadu za izlječenje, nadu za boljim životom, nadu za boljim standardom

je, znanost i proizvodi znanosti se mogu zlouporabit al zar se i religija ne može zlouporabit
evo samo jedne male epizodice:
1202. Zadar je spaljen, a muškarci poubijani, a žene silovane i prodane u roblje od križarske vojske koju je poslao papa inocent III da brani svetu zemlju i širi kršćanstvo. to je samo jedna od priča a ima ih na stotine, hiljade...

zar je zlouporaba razlog za kritiziranje znanosti, znanstvenika i njihovog rada?

crkva se petlja opet di joj nije misto
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, znanost

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114