Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Crkva protiv znanosti u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 država po definiciji jest socijalna institucija. e sad znan da će me svi napast - krasna ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 07-07-08, 18:42   #381 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,012
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti
Re: Crkva protiv znanosti

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
država po definiciji jest socijalna institucija.
e sad znan da će me svi napast - krasna ti je socijala (pogotovo u nas).
al ipak za vas nevirne tome evo:
naknade za nezaposlene, mirovine iz 1. stupa, subvencionirano zdravstvo i školstvo itd. itd.
neću te zezat u vezi domaćeg primjera jer naša socijala je mila majka i MMF nas pritišće da smanjimo izdatke za socijalu.

nego, jel američka država po defaultu socijalna?

ali, ja sam govorio o vremenu srednjeg vijeka, kada je osim batine (lomače), crkva nudila i mrkvu - hranu i utočište prosjacima i skitnicama. država je pokrenula socijalu, tek kada su socijalni slučajevi postali remetilački faktor. nisam to ja izmislio, nego prof. dr. vlado puljiz.
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 19:59   #382 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 23
Poruka: 441
Birtija se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Birtija

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke

ali, ja sam govorio o vremenu srednjeg vijeka, kada je osim batine (lomače), crkva nudila i mrkvu - hranu i utočište prosjacima i skitnicama.
Crkva je i u srednjem vijeku radila više štete nego koristi. Da ne bih morao poslije odgovarati koje, evo nabrojat ću par primjera - paljenje ljudi na lomači jer su vjerovali u vještice, križarski ratovi gdje su slali u rat čak i djecu od 7 god...

Zadnji Uredio anthlon : 07-07-08 u 21:34.
Birtija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 22:01   #383 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,068
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
neću te zezat u vezi domaćeg primjera jer naša socijala je mila majka i MMF nas pritišće da smanjimo izdatke za socijalu.

nego, jel američka država po defaultu socijalna?

ali, ja sam govorio o vremenu srednjeg vijeka, kada je osim batine (lomače), crkva nudila i mrkvu - hranu i utočište prosjacima i skitnicama. država je pokrenula socijalu, tek kada su socijalni slučajevi postali remetilački faktor. nisam to ja izmislio, nego prof. dr. vlado puljiz.
SAD pa jako malo je socijalna
pa s tim profon se slažen

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
Crkva je i u srednjem vijeku radila više štete nego koristi. Da ne bih morao poslije odgovarati koje, evo nabrojat ću par primjera - paljenje ljudi na lomači jer su vjerovali u vještice, križarski ratovi gdje su slali u rat čak i djecu od 7 god...
ne, birtija
u (ranon)srednjen vijeku crkva je bila jedina pismena, učena, civilizirana institucija u europi i znatno je ublažila prelazak iz rimskog carstva u novi vijek
crkva je nakon renesanse postala uteg razvoju čovječanstva (zapada, europe)
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-07-08, 22:24   #384 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
crkva je nakon renesanse postala uteg razvoju čovječanstva (zapada, europe)
to si dobro rekao. Crkva je ništa drugo nego uteg!
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-07-08, 17:06   #385 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 1,559
lamborghini je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
to si dobro rekao. Crkva je ništa drugo nego uteg!
Zašto?
Odgovori sa citatom
Star 08-07-08, 17:36   #386 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: lamborghini Pogledaj Poruke
Zašto?
Jer nas vuče u 15. stoljeće. Stvarno se više pitam zašto opada postotak katolika
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-07-08, 17:38   #387 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Je, ti si teolog pa znaš stvari koje ni Crkva ne zna. Jedne knjige ti u životu nisi pročita. Jedne!!
Odgovori sa citatom
Star 08-07-08, 17:41   #388 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Je, ti si teolog pa znaš stvari koje ni Crkva ne zna. Jedne knjige ti u životu nisi pročita. Jedne!!
Kakve veze sad imaju knjige sa Crkvom i kako misliš da nisam nikad pročitao nijednu knjigu?! Bibliju sigurno ne razmišljam ni pogledati, a kamoli u crkvu ući!
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, znanost

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114