| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Crkva protiv znanosti u Znanost forumu; E da, fino je pričati o čovjeku za kojeg samo znaš da je "budaletina" a nemaš pojma tko ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,838
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti E da, fino je pričati o čovjeku za kojeg samo znaš da je "budaletina" a nemaš pojma tko je on u biti, niti čime se čovjek bavio i bavi. Kao da stvove formiraš na cesti od polupismenih tinejđera. Evo malo osnova o tom "budaletini" - dr. fundamentalne teologije i dogmatike - 7 počasnih doktorata (i to svi prije nego kaj je postao papa)... između ostalog Minnesota, Lima, Universidad de Navarra, Uniwersytet Wrocławski... - odlike (ima ih previše, neda mi se pisati) - i evo neke knjige... možda te koja zainetersira: Uvod u kršćanstvo 2000 ; Eshatologija. Smrt i vječni život. Leipzig 1981 ; Dogma i Objava. Ako je on budaletina onda i ja želim biti budaletina.
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže |
| | |
| | #42 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
![]() | Re: Crkva protiv znanosti Hitler je napisao knjigu Mein Kampf, nije pio ni pušio...˝Godine 1912. preselio se u München gdje je bio crtač razglednica i plakata te dekorater sve do 1914. godine˝ ............i kaj to sad znači?? |
| | |
| | #43 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Crtač razglednica, ma ja ću se odvaliti ![]() Crtač razlednica i doktor znanosti. O majko mila usporedbe li ti. Uostalom Ratzinger nikada nije nikoga ubio, istrebljivao, zlostavljao (i tako redom), a Hitler je baš poznat po tome. Stoga. Ova diskusija mi je preglupa, pa ću se povući.
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže |
| | |
| | #44 (permalink) |
![]() | Re: Crkva protiv znanosti ne nego to govori da prošlost nema veze o čovjeku...ovaj papa je možda napisao neke gluposti al to ne znači da je dobar čovjek......................................taj novi papa je isto čovjek a ne božanstvo pa ja za njega slobodno ko za i bilo kog drugog mogu reć da je seljačina primitivna, konjina koja želi odvajati ljude po vjeri.....znaš šta je rekao? da se slaže sa stavom da samo kršćani idu u raj a svi ljudi ostalih vjera u čistilište ili pakao...to dovoljno govori o njemu... |
| | |
| | #45 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Car_zgd ovo što ti pišeš su totalne nebuloze. Čovjek to nikada nije rekao, niti će reći, on je preveliki teolog i humanist da bi tako neku baljezgariju (koja je vjerojatno došla iz tvoji žnj krugova) rekao. Neke gluposti? Svašta. Čovjek je napisao "uvod u kršćanstvo" Hello??? Znaš li ti uopće kaj je to? Svašta sam čula na račun Ratzingera, da je konzervativan (što možda i jest), da je u nekim pogledima gori od Ivana Pavla II, da je arogantan, ali da je glup i da piše "neke gluposti" još nisam. Čovjek sa tolikim ugledom, referencama, obrazovanjem, činom, položajem... da je glup??? E moj Care_zgd možda si ti pametniji, ali to nikada nećemo saznati, ali prosuđujući po tvojim postovima mogu samo reći da bi bilo jako, jako dobro kada bi imao jednu stotinku njegovog znanja. Po čemu ti zaključuješ da je on glup? Ajde. Konkretni primjeri, linkovi, citati, tekstovi... Što je tebe dovelo do takvog zaključka. Poštedi me molim te onog uličnog "rekla-kazala". Pošto je baš to seljački primitivizam.
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže Zadnji Uredio teica : 04-12-07 u 21:11. |
| | |
| | #46 (permalink) |
![]() | Re: Crkva protiv znanosti ˝Svijetu je potreban Bog, ali koji Bog, upitao se papa Benedikt XVI. u propovijedi i objasnio kako odgovor nalazimo na Krizu.˝ eto ovaj citat govori da je potreban samo Isus i Jahve...time on naglašava da je krsčanska vjera inferiorna drugim vjerama....P.S. kad bi ti imala 0.000001% mog znanja bila bio 450% pametnija nego što si sada ![]() |
| | |
| | #47 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Citat:
Nevjerojatno kako sam ne možeš dublje pogledati u tu rečenicu. Ne misli na boga kao "Jahve" nego na boga-ono što ta riječ simbolizira; vrhovno biće, apsolut, dobro... on kaže da to sve možemo naći na Kižu (moraš uzeti u obzir da je on vrhovni poglavar Katoličke Crkve i što križ simbolizira) a ne u novcu, skupim autima i onim što ljudi danas stavljaju kao "boga". Opet ne vidim gdje se vidi ta naglašenost, pa čovjek je poglavar KC znači u svojim propovjedima se obraća katolicima, a za njih bi križ trebao predstavljati nešto najveće, najbolje, prvo... Ps. Ovo pod tvojim post scriptumom ću se pravit da nisam vidila. A evo da malo još prikažem njegovih doktorata i odlika (prevedeno sa njemačkog od moje male glupe malenkosti); Počasni doktorat 1984 College of St. Thomas in St. Paul u Minnesoti - Počasni doktorat "Human letters" 1986 Katoličko sveučilište Lima 1987 Katoličko sveučilište Eichstätt-Ingolstadt 1988 Katoličko sveučilište Lublin 1998 Opus Dei-sveučilište u Pamploni 1999 Slobodno sveučilište Maria SS. Assunta u Rimu 2000 Svučilište Breslau Odlike 1977 Veliki križ Republike Ecuador 1977 Bavarski Verdienstorden... i dalje na njemačkom ako ti se da... jer ti si pametniji jel... ![]() 1985 Großes Verdienstkreuz der Bundesrepublik Deutschland mit Stern und Schulterband 1985 Verfassungsmedaille des Bayerischen Landtages in Gold 1989 Ordine della Minerva der Universität Chieti 1989 Augustin-Bea-Preis inRom 1989 Karl-Valentin-Orden in München 1991 Leopold-Kunschak-Preis - Wien 1992 Großes Goldenes Ehrenzeichen am Bande der Republik Österreich 1992 Literaturpreis Capri S. Michele in Anacapri 1992 "Premio Nazionale di Cultura Cattolica", Bassano del Grappa 1993 Literaturpreis Premio Letterario Basilicata per la Letteratura Spirituale e Poesia religiosa in Potenza, Italien 1996 Bayerischer Maximiliansorden für Wissenschaft und Kunst 1998 Kommandeur der Ehrenlegion (Legion d'Honneur) der Republik Frankreich 1999 Bali di Gran Croce e Devozione des Souveränen Malteserordens 2002 Liberal Trieste 2004 erneut Literaturpreis Capri S. Michele in Anacapri
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže Zadnji Uredio teica : 04-12-07 u 21:29. | |
| | |
| | #48 (permalink) | |
| no regret!!! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici
Poruka: 5,796
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crkva protiv znanosti Citat:
![]() Stari moj, sje.o si se. A to ti nije pametno na ovim temama. ![]()
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... | |
| | |
| | #49 (permalink) |
![]() | Re: Crkva protiv znanosti svatko ima pravo na svoje mišljenje...sad da ja kažem da mi je hitler uzor ti bi isto imala nešto protiv a ja bi ti pisao na *ebenom krvavom njemačkom kaj je on sve napisao, izjavio i kakve je vojne pothvate imao...samo da nađem onaj jedan njegov govor(papin)...P.S. ne moraš se pravit ................ |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, znanost |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:48.