| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Crna Gora u Znanost forumu; Ne bih baš rekao da su Hercegovci narod (pa ni Dalmatinci)... no dobro... to je semantika... Silence se voli ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crna Gora Ne bih baš rekao da su Hercegovci narod (pa ni Dalmatinci)... no dobro... to je semantika... Silence se voli očešat o Hercegovce i njihovo glasovanje na izborima u Hrvatskoj kad god može... i ne zamjeram mu... Offtopic: to što ne postaš na toj temi ne znači da ti vjerujemo kako nemaš razloga Nitko nema toliku frekvenciju
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| Banned | Re: Crna Gora Citat:
Koji kurac će mi neko glasat na izborima i određivat kako će se pare trošit od mojih poreza, a taj neko ne daje ne jebene kune u proračun. U Šibeniku su izgubljene tisuće radnih mjesta, dok se za NAŠE pare podizala proizvodnja aluminija u Mostaru. Isti oni šibenčani koji su bez posla su platili tu jebenu tvornicu u Mostaru. Jel navedeni slučaj (tvornica aluminija) istina? Jel imaju pravo glasa? Jel plaćaju poreze? Jesam reko išta netočno? I nije baš offtopic, jer i u odnosima Crne Gore i Srbije ima sličnih elemenata, evo recimo ovo što kaže da 50% Crnogoraca koji idu na fakultete, to rade u Srbiji za srpske pare. Nije ni čudo kaj je reakcija u Srbiji na referendum CG bila tako mlaka. Povukao sam paralelu na situaciju koja mi je puno poznatija. Ako tebe smeta istina, to je tvoj problem. Ja ne mogu raspravljat o nečemu, a da lupetam bezveze, nego koristim primjere i činjenice koji su mi poznati. Dakle, ako ne mogu puno reći o samoj Crnoj Gori, jer NISAM bio tamo i ne znam točno kako su uređeni bili odnosi u SCG prije referenduma, onda ću koristit situaciju koju poznam, a koja možda ima neke paralele sa temom razgovora. Anything else? BTW :: teica21, nemoj me krivo shvatit, ali postoji određena razlika u godinama koja nam daje malo drugačiju perspektivu nedavne prošlosti. @damfisk da volim se oćešat, jer ni ja ni ti nemamo pravo glasa preko granice di naše pare troše, a oni ovdi mogu utjecat na izbore. cjelo to sranje sa "glasanjem dijaspore" je izmišljeno da se osigura dodatne glasove HDZu... i dok god će biti tako, češat ću se. mogu navodit primjere na kojima se vidi kolko su nas krali do prekosutra... a da vidim nekog će osporit i jedan koji navedem. Zadnji Uredio silence : 26-11-06 u 10:47. | |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,156
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Crna Gora Citat:
Ma razumjem ja da si ti kivan na tako nešto i na taj zakon o glasanju iz dijaspore... ali da se zbog toga bude kivan na sve hercegovce?! (isto tako onda možeš biti na one iz njemačke, austrije, kanade). ako su oni dobili hrvatsku putovnicu, domovnicu i status da su "hrvati" onda ne vidim u čemu je problem? u tome što žive u hercegovini? A za Aluminij Mostar... vjeruj mi nitko ne bi ulagao u nešto što mu se ne isplati! A možda se više isplatilo ulagati dole, nego u Šibenik...
__________________ Si vis pacem, para bellum. | |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Banned | Re: Crna Gora Problem je u tome što netko tko NEMA stalno boravište u Republici Hrvatskoj, tko NE PLAĆA poreze u državni proračun Republike Hrvatske ima pravo birati zastupnike u Sabor Republike Hrvatske gdje se odlučuje kako će trošiti novac poreznih obveznika Republike Hrvatske. Što se tiče važnosti toga za ovaj topic, evo moj pogled. Crna Gora ne može napunit ni pola Beograda svojim ukupnim stanovništvom, troškove obrane, vanjskih poslova i svega ostalog što su Srbija i CG imale zajedno se plaćalo iz federalnog budžeta, dakle od SVIH građana SiCG. Od toga je CG imala više koristi. Slična paralela se može povući i sa ovim o čemu pričam. Citat:
Aluminij Mostar JE U MOSTARU, a nije u RH. U Aluminiju Mostar NE RADE građani RH. Zarada iz Aluminija Mostar ne ostaje u RH. ALI... račun su platili POREZNI OBVEZNICI IZ REPUBLIKE HRVATSKE. Isti oni koji sad nemaju radna mjesta (građani Šibenika). Isti oni kojima se oduzimaju prava na socijalno i zdravstveno osiguranje jer nema novaca. Isti oni gdje kompletno školstvo štrajka. MI smo platili, ONI rade. MI plaćamo poreze, ONI dobivaju od toga. Jel ti sad jeasno? Po čemu je isplativo oduzeti TISUĆE radnih mjesta građanima RH i poklonit ih drugoj državi pri tome koristeći NOVAC onih kojima su radna mjesta oduzeta? I samo za kraj... tek tolko da znaš... baka mi je iz Čapljine. | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,377
![]() | Re: Crna Gora Crna Gora - mala , lijepa državica ... i da , može živjeti praktično samo od turizma , jer tako ih malo ima. Ali ne od turizma kakav je trenutno u CG. silence , mostarski Aluminij je strašno moćan , bio i prije rata , a danas posebno. To što ti pričaš o šibenskom TLM-u tek je mali djelić slike zvane Aluminij. O tome , tko , što , kako i u čiji džep dalo bi se puno toga reći. Ima tu dobar dio onih koji sa Hercegovinom veze nemaju , a lijepe su novčiće preko noći zaradili. Lopovluk ne zna za granice i regije. |
| | |
| | #18 (permalink) | |
| Banned | Re: Crna Gora Citat:
mogo sam navest "Monitor" i 66. pukovniju koja je gradila ceste... ili Neum ili "Lijanoviće" ili neke banke... I naravno da se nisu samo hercegovci očešali... uzimali su svi koji su mogli. Ali Todorić radi i plaća poreze i RH. LURA isto. Čak je i Kutle (makar je sve uništio i pokarao) imao registriran tvrktu u RH (makar nam to nije puno pomoglo). Ili Gucić... i još hrpetine drugih. Imamo mi dosta lopova, ali postoji razlika... kad se spašavalo radna mjesta u tim firmama (ma koliko ja bio protiv toga), spšavalo se radna mjesta GRAĐANA RH, dakle onih koji i uplaćuju u taj jebeni državni proračun i koji na kraju imaju i pravo da vide da se te pare troše na njih (koliko god to bilo bacanje novca, ali to je za drugu temu). Imaš prebivalište u RH? Plaćaš porez u RH?... glasaj za Sabor ako oćeš svaki dan. Nemaš prebivalište? Ne plaćaš porez?... ODJEBI sa izbora. | |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-08-06 Godina: 29
Poruka: 169
![]() | Re: Crna Gora [quote=teica21;167294]Ako pogledaš moj profil skužit ćeš da nemam 21 godinu... Ma razumjem ja da si ti kivan na tako nešto i na taj zakon o glasanju iz dijaspore... ali da se zbog toga bude kivan na sve hercegovce?! (isto tako onda možeš biti na one iz njemačke, austrije, kanade). ako su oni dobili hrvatsku putovnicu, domovnicu i status da su "hrvati" onda ne vidim u čemu je problem? u tome što žive u hercegovini? ...kod nas kazu: kad te Hercegovac zagrli, il je gey il mu nesto treba ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: crna gora |
« Kontejneri
|
slučaj Glavaš »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Republika Crna gora! | GajbaPive | Politika | 191 | 27-08-08 12:50 |
| Ultimate Fight - Nedjelja 8 sati Hrvatska vs. Srbija i Crna Gora | Kristijan | Borilački Sportovi | 33 | 24-12-05 21:58 |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:28.

Nitko nema toliku frekvenciju