| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Denis Latin - Najveći hrvatski novinar razotkriva leglo korupcije na HRT-u u Znanost forumu; NAKON što se sa svojim kolegama godinama borio za politički neobojanu javnu televiziju, bivši HRT-ov novinar i urednik, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Denis Latin - Najveći hrvatski novinar razotkriva leglo korupcije na HRT-u NAKON što se sa svojim kolegama godinama borio za politički neobojanu javnu televiziju, bivši HRT-ov novinar i urednik, danas vanjski suradnik nacionalne TV kuće u projektu "Latinica" Denis Latin, krenuo je u još jednu bitku za bolji HRT. U oštrom nastupu pred članovima Odbora za informatizaciju i medije hrvatskog Sabora, Latin je prozvao čelne ljude HRT-a zbog nezakonitog vođenja poslovanja u kući, kao i zbog političkog kadroviranja za koje je kao primjer naveo slučaj Tihomira Ladišića koji je smijenjen s mjesta urednika emisije "Otvoreno". Nakon burne četverosatne rasprave o Latinovim navodima o korupciji na HRT-u, Saborski Odbor, koji se u srijedu prvi put okupio u punom broju članova, je zaključio da se Latina ne smije šikanirati, te da sve obavijesti o mogućim zlouporabama treba proslijediti nadležnim tijelima HRT-a i Državnom odvjetništvu. Upućivanje predstavki Državnom odvjetništvu najavio je i sam Latin kao i HRT-ov glavni ravnatelj Mirko Galić. Odbor je od HRT-a na uvid zatražio i podatak o broju posebnih ugovora zaposlenika HRT-a i visini primanja na temelju tih ugovora. Latin, koji je prilikom izjašnjavanja izrazio uvjerenje da neće biti šikaniran, pred Odborom je ponovio tvrdnju o političkom kadroviranju i pritiscima političke desnice i ljevice na novinare HTV-a. Ponovio je i da se ugovori o vanjskoj produkciji sklapaju bez javnih natječaja, te da se te produkcije angažiraju prekomjerno, zbog čega HRT-ovi zaposlenici i novinari imaju manje posla. U razgovoru za Index, Denis Latin je kazao kako ga je na današnjem saslušanju podržala većina članova Odbora, osim troje saborskih zastupnika, Nenada Stazića, Antuna Vujića i Željke Antunović. "Da se razumijemo, moj današnji istup nema apsolutno nikakve veze s politikom, s "lijevima" ili "desnima", ili borbom za poziciju na HRT-u. Htio sam ukazati na nepravilnosti koje postoje u radu HRT-a, i to sam i učinio. Na sjednici Odbora su mi obećali da mi se ništa neće dogoditi u pogledu moga statusa na HRT, tako da očekujem da će moja emisija na jesen biti uvrštena u HRT-ovu programsku shemu." - kazao nam je Latin. Upitan o atmosferi na Prisavlju, Latin kaže kako osjeća podršku kolega koji godinama trpe zbog nesavjesnog poslovanja dijela HRT-ovog rukovodstva. Dodaje kako je uvjeren u svoju pobjedu radi čega se i upustio u razotkrivanje nepravilnosti na HRT-u. Latin je danas na sjednici Odbora ustvrdio da je HTV-ovo Ravnateljstvo prekršilo poslovni plan za prošlu godinu, kupujući strane filmove u vrijednosti 150, umjesto planiranih 45 milijuna kuna. Urednik "Latinice" je kazao kako je dio članova Programskog vijeća HRT-a u sukobu interesa, a izravno je prozvao Nadu Gaćešić-Livaković, koja je glumila u nekoliko HTV-ovih "sapunica". Za propuste u poslovanju Latin odgovornom smatra ravnateljicu HTV-a Mariju Nemčić, za koju tvrdi da je pod političkim patronatom predsjednice Odbora Željke Antunović (SDP). Nemčić to niječe i kaže da je Antunović vidjela samo nekoliko puta, a Latin je na pitanje na temelju čega je zaključio o vezi Antunović-Nemčić odgovorio kako je "takav dojam stekao višegodišnjim radom na HTV-u". "Budući da sam optužena za korupciju, zakon mi dopušta da to dokažem na sudu. Ako je to točno, postoji procedura kojom se to dokazuje". - kazala je Nemčić. Glavni ravnatelj HTV-a Mirko Galić odbio je optužbe na račun HRT-a, naglasivši kako stanje u kući nije idealno, ali da je u bitnom u zakonskim okvirima. "Metom napada HRT čine različiti politički, financijski i karijerni interesi", ustvrdio je Galić. Članovi Odbora iz SDP-a uvjereni su da je riječ o "nastavku orkestriranog i organiziranog napada na Upravu i Programsko vijeće HRT-a", te o pokušaju političkog osvajanja javne televizije. Suprotna je mišljenja Tonči Tadić (HSP), koji je Latina pohvalio za "vrlo hrabar istup". "Sve koji se usude iznijeti bilo kakvu primjedbu na račun HRT-a proziva se da su skloni zatiranju demokracije, a Galić se opasno približio statusu svete krave", rekao je Tadić. Presedan je, kaže Jagoda Martinčević (HDZ), što je jedan novinar skupio hrabrosti i došao na pravo mjesto, na Odbor. Ugovor Denisa Latina o suradnji s HRT-om istječe u listopadu ove godine. Urednik "Latinice" nam je rekao da se nada kako današnji nastup pred Odborom neće ugroziti "Latinicu?, te da misli da će HRT tijekom ljeta produžiti ugovor s njime. Serijal "Latinica" će u TV sezoni 2005/06 emitirati još jednu epizodu koja bi na rasporedu trebala biti u ponedjeljak 5. lipnja, a u kojoj će "Latinica" gledatelje podsjetiti na najzanimljivije priče prikazane u tom periodu, kao i na reakcije koje su zabilježene nakon prikazivanja pojedinih emisija. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 907
![]() | Re: Denis Latin - Najveći hrvatski novinar razotkriva leglo korupcije na HRT-u Nadam se da će Latin izdržat to do kraja i da će pokazat toj pohlepnoj gamadi, jer sve što se mijenja na HRT-u je visina pretplate koja je svake godine sve veća i veća, a nakon što završi ta priča konačno i promjena na Hrteovim stolicama...
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" |
| | |
![]() |
| Tagovi: denis, hrtu, hrvatski, korupcije, latin, leglo, najveci, novinar, razotkriva |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Jacques Houdek | sahasa | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 70 | 13-06-08 20:39 |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| istanbul turska slike | Kristijan | Putovanja | 1 | 06-10-05 00:49 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 13-07-05 23:42 |
| Kolekcija Viceva 2 | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 0 | 05-05-04 19:38 |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:42.