Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi EU - dobro ili zlo u Znanost forumu; Koje je vase misljenje o ulasku HRV. u EU ? Moje je osobno misljenje da uz postojecu politiku i politicare, nazalost ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-01-06, 14:13   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-12-05
Poruka: 41
glupinick se izdvaja iz mase
EU - dobro ili zlo

Koje je vase misljenje o ulasku HRV. u EU ?
Moje je osobno misljenje da uz postojecu politiku i politicare, nazalost nevidim im alternativu,EU predstavlja zlo buduci da se necemo uspijeti pripremiti za EU i sacuvati ono sto vrijedi a pohlepna europa pokupiti ce sve za sitne pare (iskustvo sa HT-om...) ono sto vrijedi a mi cemo biti sretni sa mrvicama (vec je pocelo sa nekretninama ).
glupinick je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-01-06, 15:09   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,355
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase
Re: EU - dobro ili zlo

Ja mislim da u EU i nije tako loše, bitno je kako se mi postavimo u pregovorima. Dakako da naša sadašnja politika "skidanja gača svakome" nije dobra za pregovore.

Pogledajte Sloveniju, šta im fali?
Npr. oni su se odmah od početka postavili: mi smo mala zemlja i nema liberalizacije tržišta nekretnina za strance...tako bi trebali i mi.
Odgovori sa citatom
Star 31-01-06, 20:24   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika lucky_strike_08

Datum registracije: 11-01-06
Poruka: 907
lucky_strike_08 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: kreky87
Ja mislim da u EU i nije tako loše, bitno je kako se mi postavimo u pregovorima. Dakako da naša sadašnja politika "skidanja gača svakome" nije dobra za pregovore.

Pogledajte Sloveniju, šta im fali?
Npr. oni su se odmah od početka postavili: mi smo mala zemlja i nema liberalizacije tržišta nekretnina za strance...tako bi trebali i mi.
Činjenica je da mi moramo ući u EU i sad dok smo kandidati jako smo interesantni strancima koji bi na bilo koji način uložili u Hrvatsku.
Slovenci su se pametno postavili ne samo s nekretninama nego i sa privatizacijom, nisu dopustili rasprodaju jer imaju dobre zakone za sve a što je najvažnije i dobru primjenu tih zakona.
Mi smo imali kad su počele privatizacije domaćih firmi čudne zakone koji su dopuštali razne malverzacije, danas imamo ok zakone ali je primjena upitna.
Pregovori će uglavnom teći glatko dok se ne dotaknu neke "vruće" teme kao poljoprivreda, obrazovanje, nekretnine i sl., a bojim se da ćemo tu prihvat sve što nam EU ponudi, jer nemamo strategiju za ništa pa tako niti za pregovore.
lucky_strike_08 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-02-06, 21:10   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 06-01-06
Godina: 24
Poruka: 189
Rotterdam se izdvaja iz mase

'napokon' smo se riješili jedne zvijezde,sad nas hoće staviti pod njih 16 (il kolko ih sad već ima). NE EU
Rotterdam je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-02-06, 14:27   #5 (permalink)
Sarcastic mr. know it all...

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 23
Poruka: 4,359
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku wonderwall

sve ima svoje prednosti i mane(ulazak u eu ili ne),slovenci su to koliko-toliko bezbolno prošli,ali mislim da mi nećemo proć glatko kao oni(tu u prvom redu mislim na nekretnine uz našu obalu-što slovencima nije bio problem jer nisu atraktivna zemlja za kupovanje nekretnine izuzev nekih planinskih kućica.druga stvar oko koje ćemo se natezat sa eu u pregovorima je plasiranje naših proizvoda na tržište eu,a ja mislim da imamo koliko-toliko konkurentne proizvode,najviše u prehrambenoj industriji).dok ćemo mi i dalje bit zasipani sa proizvodima eu koji nam ne trebaju,ali jeb**a..
Odgovori sa citatom
Star 08-02-06, 07:36   #6 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,900
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Istina je da smo se tek nedavno osamostalili, riješili se vlasti drugih nad nama a sad se spominje pridruživanje u EU gdje će opet drugi donositi odluke za nas. To je ono što najviše pogađa večinu onih koji su protiv EU jer se nameće pitanje zašto smo se uopće borili, zašto su toliki poginuli i toliko toga je razrušeno kad opet idemo u nekakvu zajednicu a borili smo se za samostalnost.Ali ja ne vidim druge alternative osim toga i ja sam za.
Nemožemo ostati samostalni i očekivati da će nam standard i privreda rasti kad je skoro cijela europa ujedinjena upravo ponajviše zbog tog gospodarskog razloga i bržeg razvoja.
Ima država u europi koje nisu u EU pa su svejedno super razvijene i bogate, to je istina, ali da bi mi tako nešto postigli, a stvarno imamo europi što ponuditi, s ovakvim vodstvom i političarima (i lijevima i desnima) za to bi nam trebalo cijelo stoljeće, ako bi i to bilo dosta, pod uvjetom da se prije toga međusobno ne potućemo.
Izgleda da u Hrvatskim genima nije da sami sobom vladamo, jer je tako bilo kroz cijelu našu povijest.
Zato sam ja za EU, jer ne vidim drugu bolju opciju s skoroj budućnosti, i samo se nadam da će naši pregovarači imati bar toliko sposobnosti i uspjeti da nam se sve ne rasproda i da se sačuvaju stvari i vrijednosti po kojima bi i u budućoj zajednici ostali prepoznatljivi i zanimljivi drugima.

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-02-06, 11:37   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-01-06
Poruka: 213
deda402 se izdvaja iz mase

ja sam osobno protiv EU jer mislim da na taj način gubimo vlastiti identitet
danas su naprimjer visokoobrazovani hrvatski stručnjaci jako cijenjeni u svijetu i pošto još nismo u EU naši ljudi koji vani rade su bolje plaćeni nego što će to biti kad uđemo u EU jer će onda biti kakti dio te Unije pa nemogu oni sad imati za isti posao bolju plaću od nekog francuza, švabe ili janeza u tom istom poslu

a njažalosnije je to kaj uz političare kakve mi imamo EU je nažalost jedini izlaz iz ovog sivila

mislim da bu u početku dosta teško, al nakon par godina ćemo se priviknuti
Odgovori sa citatom
Star 11-02-06, 16:59   #8 (permalink)
Starter

Datum registracije: 11-02-06
Poruka: 28
counetr se izdvaja iz mase

samo nesto i to dobro upamtite jer ovo pravilo vihedi samo za nas hrvate EU = YU
bit ćemo samo jeftina radna snaga kao i mnigi drugi koji su ne tako davno usli u EU

Zadnji Uredio Kristijan : 11-02-06 u 17:03.
counetr je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-02-06, 17:01   #9 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju

živi bili pa vidjeli
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-02-06, 18:38   #10 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: deda402
ja sam osobno protiv EU jer mislim da na taj način gubimo vlastiti identitet
danas su naprimjer visokoobrazovani hrvatski stručnjaci jako cijenjeni u svijetu i pošto još nismo u EU naši ljudi koji vani rade su bolje plaćeni nego što će to biti kad uđemo u EU jer će onda biti kakti dio te Unije pa nemogu oni sad imati za isti posao bolju plaću od nekog francuza, švabe ili janeza u tom istom poslu
HALO? ljudi u koje hrvatska država ulaže novce da ih školuje odlaze van... bit će oni isto plaćeni u Njemačkoj bili mi u europskoj ili afričkoj uniji, njemačka plača je njamačka plača...

daj barem neku logiku upotrijebi...

vani za određeni posao dobiješ određenu plaću, koja je veća nego kod nas i to je glavni razlog zakaj visoko obrazovani ljudi idu van... ovdi nema kruha za njih i ne cijeni se znanje, nego uvlačenje u dupe i partijeske linije..

kad se toga riješimo, onda ćemo moći dalje... nama su i dalje na najvažnijim položajima ljudi koji su i u komunizmu imali moć...
a starog pesa ne možeš naučit novih trikovima, pogotovo nakon 90-ih kad je HDZ bio gori od komunista..
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dobro, zlo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59
Programi za Siemens S25 i S35 Kristijan Mobiteli 0 26-10-05 23:28
Inicijalizacija računala i pokretanje operativnog sustava Kristijan Računala 0 21-10-05 16:21
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 08:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108