| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi EU - dobro ili zlo u Znanost forumu; Europska unija je nažalost naša budučnost a po mome mišljenju gobalizacija je zadnji stadij uništenja naš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #23 (permalink) | |
| Banned | Re: EU - dobro ili zlo Citat:
| |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: EU - dobro ili zlo Što znači reforma školstva u hrvatskoj koju od nas traži evropa?? Do sada smo potpisali bolonjski proces koji se uglavnom odnosi na visoko školstvo. Najveća promjena treba nastati u srednjoj školi prema takozvanom štokholmskom dogovoru o jedinstvenoj evropskoj školi. To znači da bez obzira u kojem djelu evrope završili školu trebate imati isti nivo obrazovanja. Jedan od preduvjeta za to je univerzalna vropska matura. Postojeći školski kadar se ovom jako opire, i sve do sada potpisane dogovore vješto izvrdava. Kako izgleda matura u evropskim školama. Svi učenici u isto vrijeme rješavaju iste zadatke pred mentorima koji nisu iz njihove škole, pa čak da bi se izbjegla kolegijalnost nisu ni iz iste struke. Matura nije samo ocjena učenika, već je u isto vrijeme i ocjena profesora i ravnatelja tih škola. U školama s niskim prolazom ravnatelji ili gube licence za rad ili otpuštaju profesore. Što to zapravo znači. Napušta se sadašnji formalizam i profesor više nije glavni sudac uspješnosti, već postaje ravnopravni sudionik obrazovnog procesa. Profesor i učenik imaju zajednički cilj. Položiti maturu. Normalno da mature i majstorski ispiti strukovnih škola nemaju nikakove sličnosti s gimnazijama. Sadašnji školski sistem je priznali mi to ili ne ipak prvenstveno okrenut učiteljima. U sadašnjem školstvu profesor može dobiti otkaz samo ako ga učenici optuže za pedofiliju. Mislim da je za jedno pismo ovo dovoljno materijala za razmišljanje. s poštovanjem MATILDA |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 12-01-06
Poruka: 214
![]() | Re: EU - dobro ili zlo Citat:
![]()
__________________ Never drive faster than your guardian angel can fly... | |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-02-06
Poruka: 29
![]() | Re: EU - dobro ili zlo Tamo jesu profesori takvi, ali u privatnim skolama, dok je u drzavnim skolama vece rasulo nego tu. Ali s druge strane su profesori educiraniji o nacinu pristupa nastavi i ucenicima (pedagogija i sl.), nasi profesori ili imaju to u sebi ili nemaju. A sto se tice EU definitivno unutra, ali pametno, medjutim gledajuci tko nam je na vlasti trebalo bi ih sve pobiti jer koliko oni mogu zasrati situaciju to nitko nemoze. A NOVINARI su posebne zmije goje samo prave skandale oko nicega, a ne bave se pravim aferama vec samo bombasticnim izjavama kako bi se zastrasila javnost (cesto lobirajuci za odredenu stranku) |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: EU - dobro ili zlo Pokušaj mi pojasniti što si htio reći tom izjavom. Ja sam profesorica u strukovnoj školi i nisam još bila na maturi jer to u strukovne škole istom uvode. Znam samo što je EU od nas tražio, i znam da je dosada sve napravljeno da se to učini na naš način, a ne njihov. Počevši od tog da i dalje država propisuje satnice po predmetima ne obazirući se da li škole imaju uvjete za to, a škole su zato od slobodnog izbora izbornih predmeta napravile sprdnju. Vanškolska praksa također vrlo sumljivo fonkcionira, učenici su preopterećeni programima koji im neće trebati, a škole bez kriterija pokušavaju upisati što više učenika. Vrlo rado bi stvarno diskutirala o ovoj temi. |
| | |
![]() |
| Tagovi: dobro, zlo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Tips & Tricks za Siemens Gigaset | Kristijan | Mobiteli | 1 | 17-05-07 13:16 |
| Panduri! | Konjina | Auti | 12 | 31-01-06 20:59 |
| Programi za Siemens S25 i S35 | Kristijan | Mobiteli | 0 | 26-10-05 23:28 |
| Inicijalizacija računala i pokretanje operativnog sustava | Kristijan | Računala | 0 | 21-10-05 16:21 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 13-07-05 23:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:46.

Europska unija je nažalost naša budučnost a po mome mišljenju gobalizacija je zadnji stadij uništenja naše civilizacije!