Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi HDZ - najjača stranka već 17 godina u Znanost forumu; Vidjeti ćemo tko je bolji pregovarač...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-11-07, 13:29   #51 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 29
Poruka: 5,328
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase
Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina

Vidjeti ćemo tko je bolji pregovarač
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 13:30   #52 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,339
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

ma lova je najbolji pregovarač
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 13:33   #53 (permalink)
LPK
prof. Foruma

Datum registracije: 23-08-07
Poruka: 1,222
LPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
HDZ + dijaspora (pod uvjetom da HDZ dobije maksimalnih 6) + srpska manjina (ako) + umirovljenici = 71
Krivo si zbrojio HDZ sa dijasporom, manjinama i HSU bi imao 76 mandata ako dobije u dijaspori 6, al mislim da neće, realno je od 3-5.

Nadam se da će Zoki uspjet nešto napravit
LPK je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 13:35   #54 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 24
Poruka: 2,659
Nefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svima

Citat:
Pravi autor: wonderwall Pogledaj Poruke
Rezultate ovih izbora je odlučilo onih 30-ak posto koji "nemaju za kog glasat" pa ne izlaze na izbore. U biti nije bilo važno da li bi na vlast došao SDP ili netko treći (makar je opcija netko treći mission impossible), jedini cilj ovih izbora je bilo maknut ovu gamad debele kože i obraza sa sadašnjih pozicija. Ali po starom Hrvatskom receptu, najbolje da o našoj sudbini odlučuju drugi, a dijaspora je ove izbore dočekala raširenih ruku, što se jelte vidjelo po odazivu.

A to da je HDZ najjača stranka u zadnjih 17 godina se dobro vidi na tome gdje je Hrvatska danas. Po svim pitanjima, ali se ipak dobro skrivamo iza nekakve fasade "zemlje_u_kojoj_se_dobro_živi"...

Živjeli
Dobar post..... meni je krivo da je HDZ dobio.......iskreno
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!
Nefertiti je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 13:37   #55 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,574
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Ne bih miješao nečije obrazovanje i njegovu kulturu/mentalitet.
To što je netko možda neobrazovan ne znači nužno da je glasao za HDZ niti obrnuto.

Osobno poznajem dosta fakultetski obrazovanih osoba iz Dalmacije (odakle i ja dijelom potječem i čime sam ponosan) koji u razgovoru ne mogu dati niti jedan jedini jasan argument svojih političkih uvjerenja (HDZ) ali će usprkos tome na svakom izlasku svoj glas dati upravo HDZ-u. Zašto? Zato što su takvi. Tvrdoglavi i puni nekog dišpeta. Činjenice ih ne zanimaju niti žele o njima razgovarati. Netko bi rekao - zadrti.
Teško da će se tu nešto promijeniti. Oni bi radiej bili gladni kruha nego promijenili svoja uvjerenja.

I zbog takvih je HDZ tu gdje je.
Pa neka su, o njihovim je glavama riječ; ako njima to ne smeta kaj se ti ili bilo tko drugi imate miješati u njihovo političko opredjeljenje ili stupanj obrazovanja???

Zadnji Uredio dorina : 26-11-07 u 13:42.
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 13:58   #56 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: LPK Pogledaj Poruke
Krivo si zbrojio HDZ sa dijasporom, manjinama i HSU bi imao 76 mandata ako dobije u dijaspori 6, al mislim da neće, realno je od 3-5.

Nadam se da će Zoki uspjet nešto napravit
Ne da nisam krivo zbrojio nego u apsolutno najboljoj kombinaciji za HDZ oni s dijasporom i umirovljenicima + srpskom manjinom ne mogu preko 71.
A ako mi objasniš kojom si to računicom došao do 76 stvarno ću ti biti zahvalan.

Nego , ajmo mi riješiti ovo s Dalmacijom i pitanjem gdje je to HDZ dobio izbore.

HDZ je u prvih osam izbornih jedinica dobio 585 894 glasova. SDP je u tih osam izbornih jedinica dobio 645 537.

U IX. i X. IJ tj. u Dalmaciji HDZ je dobio 247 707 glasova. Svi ste išli u osnovnu školu , svi znate osnovne operacije zbrajanja i oduzimanja ... sve je jasno.

I sad onaj najvažniji dio - HDZ je u tri velika dalmatinska grada ostvario tek minimalnu prednost ispred SDP-a (u Splitu i Zadru 4000 glasova , u Dubrovniku 800 glasova) , a u tim IJ HDZ je ukupno bolji za 116 959 glasova od SDP-a.

Dakle , brojke kažu , a one ne lažu , da HDZ u Dalmaciji ključnu prednost , koja mu je donijela veći broj mandata od SDP-a na državnoj razini , nije ostvario u većim gradovima nego u manjim naseljima i selima (posebno dalmatinskog zaleđa) gdje je dobio gotovo plebiscitarnu podršku.

Kad se uzme u obzir životni standard u tim sredinama , rad HDZ-a u protekle 4 godine , kriminal (već spominjani nositelj liste Kalmeta i njegov vozač) i korupcija onda nema apsolutno nikakvog racionalnog objašnjenja za takvu podršku HDZ-u. Pa se na kraju sa 100% sigurnošću , na osnovu činjenica može zaključiti da je HDZ glasove dobio upravo od slabije obrazovanih i starijih glasača koje se moglo pridobiti najprimitivnijom kampanjom tipa - Ja Niko i moj brat Robert također...

P.S
Koliko je ovaj izborni sustav glupast najbolje je osjetio HNS koji je sa 168 401 glasom uspio osvojiti samo 6 mandata.

Zadnji Uredio Ibort : 26-11-07 u 14:08.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 14:13   #57 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,808
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
U gradu Zadru HDZ je dobio 15796 glasova (42,16), a SDP 11828 (31,51%)... kad se ovim SDP-ovim pridoda i 2638 glasova HNS-a (7,04%) onda "lijevi" imaju 14466 pa je prilično jasno da HDZ u gradu Zadru baš i nije pomeo konkurenciju.

Što je najbitnije , u gradu Zadru HNS prelazi izborni prag , a u IX. izbornoj jedinici nije ni blizu pa HDZ dobija puno više mandata. Zbog čega? Zbog manjih , ruralnih sredina.

U IX. IJ nositelj liste HDZ-a je Kalmeta ... treba li uopće pričati o vozaču , reketarenju , krađi na izgradnji austoceste i ostalim aferama tog ministra? Uz sve to HDZ je dobio uvjerljivo najveću podršku baš tamo i uz X. IJ to im je i donijelo najveći broj mandata.

Prema tome ja ne znam šta se pjenite svi na M@teju ... cura nije rekla ništa što nije istina. Za HDZ u većini slučajeva glasaju stariji , niže obrazovani i birači iz manjih sredina. To je činjenica ... a sad što nekom smeta , šta se može.

Da to sam i ja sada vidio...istina je u zadru je bilo tjesnije nego što sam mislio, ali opet se pokazalo da je zadar i zadarska županija utvrda hdz-a.

Što ti hočeš reči da su u manjim ruralnim sredinama ljudi nepismeni i neinformirani. Ili da više ljudi žive u nekakvim zabitima gdje se nema televizije, novina ili škola??
U ovoj županiji ima manjih sredina koje su itekako razvijene i nemožeš reči da su ljudi gluplji nego u zagrebu ili rijeci.
Jel ti stvarno misliš da su svi mladi i obrazovani ljudi zaluđeni Zoranom Milanovićem.

Kalmeti nije dokazano ništa tako da se ne može optiživati čovjeka po principu rekla kazala.

Sječam se kada ga se optuživalo za cestu zadar2 gaženica jel je izašla cjena skoro pa dupla nego što je trebala biti. Ali ta cesta je trebala prvo biti u dvi trake i bez izlaza i priključaka na nju. Sada ta cesta ima četri trake ima 4-5 izlaza i imali su nekakvih problema sa kupnjom zemljišta.

A što bi trebalo reči za osmu izbornu jedinicu di je drugi na listi slavko linić primjer pravog i poštenog političara. Ili je možda to ipak čačić koji je radio vrijedno i pošteno za vrijeme svoga mandata.

Meni je svejedno, ali me smeta ove izjave da su u zagrebu, osijeku i rijeci obrazovani ljudi, a u dalmaciji nepismeni i neobrazovani. To mi je skroz glupo, da ne kažem primitivno.

Zadnji Uredio berto11 : 26-11-07 u 14:16.
berto11 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 14:19   #58 (permalink)
Banned

Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Ne berto prijatelju , ja uopće ne tvrdim da su u Dalmaciji ljudi gluplji , ovakvi ili onakvi.

Ja tvrdim da općenito za HDZ glasaju većinom slabije obrazovani i stariji. To je fakat , neoboriva činjenica , nešto što je jasno bilo i prije ovih izbora i nešto što na kraju krajeva nije specifičnost Hrvatske , takav je profil "desnih" birača po cijeloj Europi isto kao što je u pravilu uporište "ljevice" u većim gradovima , među mlađom i više obrazovanom populacijom.

I nemoj me molim te zajebavat sa "malim razvijenim sredinama u Dalmaciji". Dalmaciju znam ko svoj džep , znam vrlo dobro kako su i koliko mala mjesta razvijena. Posebno ona u zaleđu.

A o Kalmetinom poštenju degutantno mi je uopće raspravljati.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 14:29   #59 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,808
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Znači, na mjestima gdje je pobjedio hdz-žive stariji i manje obrazovani ljudi. Ok. Znači više starijih ljudi ima u 9-oj nego u 8-moj izbornoj jedinici. Ne kažem da nije samo nisam znao taj podatak.

Poznajem i ja dalmaciju kao svoj đžep i kažem ti da definitivno više ljudi žive na obali u razvijenim mistima i gradovima nego u selima od 500 ljudi. Barem što se tiče 9-te izborne jedinice.
A što se tiče obrazovanja ovih iz dalmatinske zagore, stvarno ih nebi nazivao nepismenima.

p.s. nisam glasao ni za hdz, ni za sdp.

Zadnji Uredio berto11 : 26-11-07 u 14:31.
berto11 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-11-07, 14:36   #60 (permalink)
Banned

Ja jedno pišem , a ti izgleda nešto sasvim deseto pročitaš. Ja negdje napisao da su u dalmatinskoj zagori nepismeni?

Ali dobro ... ne da mi se stvarno dalje objašnjavati nešto što je toliko očito.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:56.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114