| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi HDZ - najjača stranka već 17 godina u Znanost forumu; Vidjeti ćemo tko je bolji pregovarač... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #53 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 23-08-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,222
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Citat:
Nadam se da će Zoki uspjet nešto napravit ![]() | |
| | |
| | #54 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,659
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Citat:
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! | |
| | |
| | #55 (permalink) | |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,574
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Citat:
__________________ Za V.P. : Zašto ti nisi sišao sa vlaka kada sam ja sišla sa vlaka? Zadnji Uredio dorina : 26-11-07 u 13:42. | |
| | |
| | #56 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Citat:
A ako mi objasniš kojom si to računicom došao do 76 stvarno ću ti biti zahvalan. Nego , ajmo mi riješiti ovo s Dalmacijom i pitanjem gdje je to HDZ dobio izbore. HDZ je u prvih osam izbornih jedinica dobio 585 894 glasova. SDP je u tih osam izbornih jedinica dobio 645 537. U IX. i X. IJ tj. u Dalmaciji HDZ je dobio 247 707 glasova. Svi ste išli u osnovnu školu , svi znate osnovne operacije zbrajanja i oduzimanja ... sve je jasno. I sad onaj najvažniji dio - HDZ je u tri velika dalmatinska grada ostvario tek minimalnu prednost ispred SDP-a (u Splitu i Zadru 4000 glasova , u Dubrovniku 800 glasova) , a u tim IJ HDZ je ukupno bolji za 116 959 glasova od SDP-a. Dakle , brojke kažu , a one ne lažu , da HDZ u Dalmaciji ključnu prednost , koja mu je donijela veći broj mandata od SDP-a na državnoj razini , nije ostvario u većim gradovima nego u manjim naseljima i selima (posebno dalmatinskog zaleđa) gdje je dobio gotovo plebiscitarnu podršku. Kad se uzme u obzir životni standard u tim sredinama , rad HDZ-a u protekle 4 godine , kriminal (već spominjani nositelj liste Kalmeta i njegov vozač) i korupcija onda nema apsolutno nikakvog racionalnog objašnjenja za takvu podršku HDZ-u. Pa se na kraju sa 100% sigurnošću , na osnovu činjenica može zaključiti da je HDZ glasove dobio upravo od slabije obrazovanih i starijih glasača koje se moglo pridobiti najprimitivnijom kampanjom tipa - Ja Niko i moj brat Robert također... P.S Koliko je ovaj izborni sustav glupast najbolje je osjetio HNS koji je sa 168 401 glasom uspio osvojiti samo 6 mandata. Zadnji Uredio Ibort : 26-11-07 u 14:08. | |
| | |
| | #57 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,808
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Citat:
Da to sam i ja sada vidio...istina je u zadru je bilo tjesnije nego što sam mislio, ali opet se pokazalo da je zadar i zadarska županija utvrda hdz-a. Što ti hočeš reči da su u manjim ruralnim sredinama ljudi nepismeni i neinformirani. Ili da više ljudi žive u nekakvim zabitima gdje se nema televizije, novina ili škola?? U ovoj županiji ima manjih sredina koje su itekako razvijene i nemožeš reči da su ljudi gluplji nego u zagrebu ili rijeci. Jel ti stvarno misliš da su svi mladi i obrazovani ljudi zaluđeni Zoranom Milanovićem. Kalmeti nije dokazano ništa tako da se ne može optiživati čovjeka po principu rekla kazala. Sječam se kada ga se optuživalo za cestu zadar2 gaženica jel je izašla cjena skoro pa dupla nego što je trebala biti. Ali ta cesta je trebala prvo biti u dvi trake i bez izlaza i priključaka na nju. Sada ta cesta ima četri trake ima 4-5 izlaza i imali su nekakvih problema sa kupnjom zemljišta. A što bi trebalo reči za osmu izbornu jedinicu di je drugi na listi slavko linić primjer pravog i poštenog političara. Ili je možda to ipak čačić koji je radio vrijedno i pošteno za vrijeme svoga mandata. Meni je svejedno, ali me smeta ove izjave da su u zagrebu, osijeku i rijeci obrazovani ljudi, a u dalmaciji nepismeni i neobrazovani. To mi je skroz glupo, da ne kažem primitivno.
__________________ ...raspast se može austrija, krepat moredu svi kralji i carevi, ma ajduk ce ostat... Zadnji Uredio berto11 : 26-11-07 u 14:16. | |
| | |
| | #58 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Ne berto prijatelju , ja uopće ne tvrdim da su u Dalmaciji ljudi gluplji , ovakvi ili onakvi. Ja tvrdim da općenito za HDZ glasaju većinom slabije obrazovani i stariji. To je fakat , neoboriva činjenica , nešto što je jasno bilo i prije ovih izbora i nešto što na kraju krajeva nije specifičnost Hrvatske , takav je profil "desnih" birača po cijeloj Europi isto kao što je u pravilu uporište "ljevice" u većim gradovima , među mlađom i više obrazovanom populacijom. I nemoj me molim te zajebavat sa "malim razvijenim sredinama u Dalmaciji". Dalmaciju znam ko svoj džep , znam vrlo dobro kako su i koliko mala mjesta razvijena. Posebno ona u zaleđu. A o Kalmetinom poštenju degutantno mi je uopće raspravljati. |
| | |
| | #59 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,808
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Znači, na mjestima gdje je pobjedio hdz-žive stariji i manje obrazovani ljudi. Ok. Znači više starijih ljudi ima u 9-oj nego u 8-moj izbornoj jedinici. Ne kažem da nije samo nisam znao taj podatak. Poznajem i ja dalmaciju kao svoj đžep i kažem ti da definitivno više ljudi žive na obali u razvijenim mistima i gradovima nego u selima od 500 ljudi. Barem što se tiče 9-te izborne jedinice. A što se tiče obrazovanja ovih iz dalmatinske zagore, stvarno ih nebi nazivao nepismenima. p.s. nisam glasao ni za hdz, ni za sdp.
__________________ ...raspast se može austrija, krepat moredu svi kralji i carevi, ma ajduk ce ostat... Zadnji Uredio berto11 : 26-11-07 u 14:31. |
| | |
| | #60 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ - najjača stranka već 17 godina Ja jedno pišem , a ti izgleda nešto sasvim deseto pročitaš. Ja negdje napisao da su u dalmatinskoj zagori nepismeni? Ali dobro ... ne da mi se stvarno dalje objašnjavati nešto što je toliko očito. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:56.