| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi HDZ zna u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: anthlon ... svaka slučajnost je isključena. A bio mi je baš simpa taj Žak .... šteta. Moj bratić - a ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: HDZ zna Citat:
Moj bratić - a napravi takvu glupost Nisam se nadala nećemu tako niskom... ![]()
__________________ Čapek "Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju." | |
| | |
| | #44 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 23-06-07
Poruka: 1,106
![]() | Re: HDZ zna Politika je najbolji način za dobru zaradu a da ne odeš u zatvor.A to je i najveća kurva i nešto što istrebljuje narod.Prvi moto HDZ-a bio je-"Pokrenimo Hrvatsku",ali su je srozali na najnižu granu.Proizvodnje ima nešto malo u Zagrebačkoj Županiji i to je to.A vanjski dug i dug građana hrvatske je veći nego u cijeloj zapadnoj Europi.Drugi moto tj. ovaj sada je-"HDZ Zna".HDZ nema pojma o ničemu i bolje neka se objese svi zajedno a može i sa SDP bagrom i ostalima.U Hrvatskoj ima oko 120 političkih stranaka.To ne da je previše nego je toliko žalosno da više ne može biti.Toliko majmuna za ništa,ali bitno da primaju pristojnu plaću.HDZ je isti kurac što i SDP,HNS,HSP,HSLS,DC,...samo drugi ljudi.Neki kradu više i unište više a neki malo manje.Kao primjer evo turizam,cijela se Dalmacija betonizirala i gleda se samo kako sjebati turiste.Dalmacija je postala uslužno mjesto.Još malo će se i žene davati kao meso na pladnju.Naravno ako se legalizira prostitucija.Nitko ništa ne pita dalmatince kako im je.Pa njima je pun kurac prgavih turista koji su bezobrazni,škrti i nemaju 1% pristojnosti.Vlada može biti sretna dok je jadrana jer bi hrvatska brzo propala.Malo šverca,turizam i to je to.Neka se vide registracije koje su na moru.Najviše ZG.Dakle najviše ljudi iz Zagreba ide na more i nešto malo iz ostalih gradova.HDZ ne zna ništa i ništa nije pokrenio i neće jer nezna.S tim svojim parolama postaju smiješni.Nigdje u svijetu nije bajno,ali u Hrvatskoj stvarno ništa ne valja.Za 10 god. bit će nas 3 000 000.Nema plana,volje,zainteresiranosti i brige za narod. |
| | |
| | #45 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ zna Napisao bih da se u potpunosti slažem s tobom, samo kada bi koristio manje prostačenja i osobnih kvalifikacija. Inače si u pravu, osim za ZG tablice. Broj ZG tablica u usporedbi s drugim mjestima je proporcionalan broju registriranih automobila u tim mjestima. Onda bih i ja mogao pitati da li netko pita nas zagrepčane slažemo li se s tolikim doseljavanjem ljudi rođenih izvan ZG. Industrija i druge gospodarske grane se mogu razvijati i izvan ZG Županije. ![]() BTW - zaboravih napisati - to što su ljudi članovi neke stranke, ne znači i da primaju plaću za to. Plaću dobivaju saborski zastupnici, a njih biramo mi ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem Zadnji Uredio Homesick : 10-07-07 u 13:11. |
| | |
| | #47 (permalink) |
| Banned | Re: HDZ zna Svi se mogu razvijati, problem je često u osobnim interesima ili čak i nesposobnosti. Zakaj neke regije idu naprijed, a neke stoje? Zakaj recimo Split ima milione odvojene za razvoj, a nisu se u stanju dogovorit oko toga kaj uoće hoće .... Stvarno ne podnosim taliBandića, znam koji je to lopov i sve ostalo, ali prokleta je istina da se u Zagrebu stvari RJEŠAVAJU ... od malih stvari (obnova dječjih igrališta) do skoro pa megalomanskih projekata (sjeverna obilaznica, tunel kroz Sljeme, metro) .... Gledam gore Varaždin ... mogu ljudi pričat kaj god oće o Čačiću, ali varaždisnka županija je krenula naprijed kad je on došo na vlast. Dal si rihta poslove? Vrlo vjerojatno ... ali kaj je bolje, da cjela županija stagnira i niš se ne dešava ili da se krene, pa u tome da i on uzme neke pare? Ja sam davno reko, ja ne zamjeram HDZ kaj su se oni obogatili tokom 90-ih, ja im zamjeran što su od svih ostalih napravili sirotinju .... uzmi pare, ali daj i meni šansu da radim, da se nešto dešava ... |
| | |
| | #48 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 23-06-07
Poruka: 1,106
![]() | Re: HDZ zna I evo opet.Ti si nabrojao Zagreb i Varaždin a ostali gradovi? Nabroji.Uostalom Zagreb neće imati metro još 15 god.Ako su voljni neka izdvoje 600 milijuna eura.A oko tunela kroz Sljeme se nemogu dogovoriti i bok.Javni natječaji su namješteni pokralo se milijune kuna i nema se tu šta puno pričati.Nema ljudi koji bi bez pljačke nešto napravili u Hrvatskoj.Autocesta ZG-ST,Koridor 5C,Autocesta ZG-RI,Zagreb Arena,i cijela apartmanizacija Dalmacije su jedna ogromna pljačka.Na što danas Dalmacija liči? Na uslužno mjesto i ruglo Hrvatske.A Slavonija? Na još veće ruglo jer Osijek više nije industrijska zona nego trgovačka zona s 30 000 nezaposlenih,s puno bolesnih i psihički nestabilnih ljudi.U Slavoniju se 70-ih bježalo trbuhom za kruhom.Osijek je bio moćan i jak grad.Kožara,Lio,Mara,Olt,Saponia,Mobilija,Sloboda,Frigis,Kandit i još brdo tvornica su bile mjesto gdje je radilo tisuće ljudi od rane mladosti i bilo sretno svojim životom.A danas? Svi ti ljudi su bez posla,na psihijatriji,na Birou,...Privatizacija je dovela do raspada Slavonije točnije Osijeka.Sve te tvornice su mogle rasti i razviti se po balkanu i moglo je raditi još više ljudi.Ali ne,Osijek je pun trgovačkih centara kao što su:Metro,Kaufland,Baumax,Plodine,Konzum,Ipercoop,Emmezeta,Lidl,Interspar,...Kad pogledam samo,Plodine pa 300 m dalje ipercoop i emmezeta pitam se što to rade političari.Gaze mlade,nema perspektive ni budućnosti.Uličarenje je postala svakodnevica.Split je poseban slučaj jer ima dosta droge i kriminala što je još gore od Osijeka.Ali nemogu 4 grada predstavljati RH.Zagreb je grad gdje mladi odlaze,gdje se vode poslovi i život.Centralizacija je nešto što će Hrvatsku stjerati na dno svijeta,i s time se moramo pomiriti.I zato kažem političarima:JEBITE SE SVI OD REDA!.Boli me k...malo rakije popijem jer baš kao što piše na zidu kod Interspara:NEMA RAKIJE JAČE OD NAŠE!. To je napisala Kohorta,a ja volim Hajduk ali svejedno im svaka čast.Još samo da tu i tamo zapalim joint i sve 5. |
| | |
| | #49 (permalink) |
| Banned | Re: HDZ zna Ja govorim o gradovima/županijama da se nešto dešava. Ko je kriv osječanima? Zagreb ... centralizacija .. a to što je u Osijeku od 1990 nesposobna lokalna vlast koja kurcem nije mrdnula za grad .. nije bitno ... Ko je kriv spličanima? Zagreb ... centralizacija ... a to što je u SPlitu najbitnije stvar svih koji dođu na vlast kako što skuplje prodati svoje mjesto i zgrabiti funkciju i što ih sve boli kurac za grad .... nije bitno ... Zašto varaždincima ili međimurcima Zagreb nije niš kriv? Kak to da oni ne pate od te silne centralizacije? Kaj Split ili Osijek nisu u stanju organizirati gradsko zemljište, dovuć infrastrukturu i omogućit da se recimo razvija mala privreda, neka mjesta di bi hrpa manjih firmi mogla dobit jeftino urede i radit i zarađivat i zapošljavat ljude? Kako je Zagreb kriv za to? U Zagrebu je isto bila jebena katastrofa dok taliBandić nije došo, NIŠTA se nije radilo .... ja stvarno ne olim taliBandića, ali da je pokrenuo neke stvari - je. Razbacuje se s našim parama, imamo najskuplje komunalije, ali za to nešto dobijemo i natrag .... Split je jedba uspio sredit Rivu za vrijeme dok se u Zagrebu napravi novi most, sredi nekoliko prometnica, izgradi POS i tako dalje .... U Zagrebu je možda najskuplji kvadrat stana u Hrvatskoj, pa se gradi na sve strane ... ne možeš se više okrenut u bilo kojem dijelu grada, a da ne vidiš dizalice ... jel građevinska mafija uzma jebene novce? DA ... uzimju, ali tisuće ljudi radi, svi oni troše i tako se kapital okreće i svima je dobro .... Bah .... najlakše je kriviti centralizaciju .... koji kurac onda osječani u Sabor biraju ljude koji dižu ruke za tu isti centralizaciju ... koji je to projekt (osim uređenja glavnog trga) pokrenut u Osijeku u zadnje vrijeme????? Kakve veze Zagreb ima s tim?? NIKAKVE. Kaj je Kramarić radio godinama? Koji je neki projekt koji je pokrenuo i završio? |
| | |
| | #50 (permalink) |
| mali debeli dioničar Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: Rijeka Godina: 34
Poruka: 8,375
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HDZ zna Giant, razumijem tvoje osjecaje kad je centralizacija u pitanju. npr. zivio sam i radio u parizu godinu dana, gdje sam sretao puno ljudi iz cijele francuske. velika vecina se zali i ne voli pariz...dapace mrzi ga. zasto? upravo zbog toga sto je u parizu sve, i vlada i novac i sve kompanije itd. ali to je normalno da glavni grad mora biti centar. ipak nosi atribut "glavni". naravno da je problem kako vlada rasporedjuje novac ali veliki problem su i lokalni politicari koji vladaju ostalim gradovima. evo ja mogu reci jedan primjer za rijeku. bolna tocka rijeke je njena zaobilaznica. inace je guzva a kad padne kisa ili su ljetne guzve onda je katastrofa. e sad, tu grad moze napraviti malo bez pomoci drzave jer su to velika ulaganja a gradski i zupanijski proracun nije dovoljno velik. znaci bez vladine pomoci nista a nje jos nema i nema je u planovima ni za sljedece 4 godine. zasto? jebena politika i interesi onih koji su na vlasti. s druge strane industrijska zona je razvijena i dalje se siri...to grad i zupanija mogu financirati bez problema sto i cine moj zakljucak je da razvijanje jedne regije ovisi i o lokalcima a i o onim na vlasti, fifty-fifty. veliki projekti ce se kad tad napraviti bilo to za 2, 5 ili 7 godina. npr. auto put ZG-ST zapoceo ga je SDP nastavio HDZ (vjerujem da bi bilo i obrnuto da je HDZ ostao na vlasti, barem se tako mislim) mali projekti, male stvari se mogu odmah napraviti...npr. kanalizacija, asfaltiranje, industrijske zone, kazalista, neki sportski tereni...za takve stvari ne treba vladina dozvola ni ogromni novci od drzave. potrebno je malo volje lokalnih politicara i razgovor medju njima ali bez nekih sitnih interesa tipa "glasati cu za taj projekt ako moj covjek bude na predsjednik gradskog baleta" ...mislim stvaaarno, bedastoce ima jedna vec davno recena i mozda otrcana fraza...nista nije crno-bijelo...nego sivo
__________________ |
| | |
![]() |
| Tagovi: hdz, zna |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:17.