Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesionalce' u Znanost forumu; Jutarnji.hr Citat: - Jedini kriterij bila je stručnost. Fond za privatizaciju sigurno je najsloženija državna institucija koja je ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-06-07, 07:41   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesionalce'

Jutarnji.hr

Citat:
- Jedini kriterij bila je stručnost. Fond za privatizaciju sigurno je najsloženija državna institucija koja je u vrijeme kad sam joj došao na čelo u svojem portfelju imala udjele u više od tisuću društava kojima je trebalo upravljati ili ih pripremiti za privatizaciju. Zato sam na tim mjestima htio imati vrhunske profesionalce, a odabrao sam ih jer u prijašnjem radu iza sebe nisu imali afera, bili su stručni, visokokvalificirani i imali rezultate u radu.
i kako onda on nije za niš odgovoran? ako im je dao poso i pustio ih da rade kaj su radili? ...

bah.....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-06-07, 09:46   #2 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 5,295
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Re: Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesiona

Nekim će biti smiješno, ali ja sam matematičar, pa me uvjek impresioniraju veliki brojevi.

Citat:
Matanović, koji je kao pravnik u Fondu bio angažiran i tijekom privatizacije 90-tiih, pohvalio se svojedobno da mu je kroz ruke prošlo 30 milijuna dokumenata. Znači da, prema vašem mišljenju, ni na njegovoj karijeri nije bilo mrlja?
9 (godina)*320 (radnih dana)*6(radnih sati dnevno)*60(minuta)*60(sekundi)/30.000.000=2(sekunde po predmetu)

Naravno da me smeta izjava u kojoj ispada de je svaki dokument ili predmet obradio za 2 sekunde.

I dalje mi oivo sve liči na starorimsku arenu u kojoj su se javno pogubljivali politički neprijatelji, za zabavu puka.
Zar nije ta vlada prodavala Plivu tajnim ugovorima.
I dan danas je prodaja telekomunikacija izvedena tajnim ugovorom po kojem samo vlada zna što je prodala....

Bacite ih lavovima! Strvinari će već pokupiti ostatke.

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-06-07, 10:01   #3 (permalink)
Banned

silence
Re: Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesiona

a gle ovo ....

Citat:
- Moj stil rada isti je već 40 godina, a to znači da nikad ne prepuštam nikome nijednu važniju odluku. Budući da odgovaram za institucije kojima sam na čelu, odluke donosim ja nakon konzultacija sa stručnim osobama. Tako je bilo i u Fondu. Sam sam osobno proučio svaki predmet. To je zahtijevalo neprospavane noći, ali svaki predmet osobno sam referirao na sjednici UO i kontrolirao svaku iole važniju odluku. Kako sam pritom vidio da se procjene ponuda ne mogu uvijek vrednovati bez subjektivnog pristupa, uveo sam i tablicu i bodovanje kako bi se proces ocjenjivanja ponuda maksimalno objektivizirao. Što se tiče upravljanja poduzećima, donio sam nepopularnu odluku da namještenici HFP-a ne smiju biti u nadzornim odborima tvrtki, nego se u ime Fonda imenuju stručnjaci. Na taj način nastojao sam spriječiti malverzacije.
baš me zanima jel to znači i da je kazneno odgovoran za svako sranje koje se desilo dok je bio tamo? jer, barem po meni, ovo je javno priznanje da je bio upoznat sa svime što se dešavalo i da je sve OSOBNO odobrio ... pa ako je bilo kriminala, onda je i za to odgovoran ...

(ne znam točno kad je to radio, ali predobro mi je jasno da je kriminala u HFPu bilo UVIJEK)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-06-07, 10:05   #4 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 5,295
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Ne mogu da ne spomenem da je baš taj isti Hebrang privatizacijom veledrogerija i daju ći im koncesije, operušao HZZO.
Naime, nabavku lijekova kontrolira nekoliko veledrogerija koje nisu na tržišnoj utakmici, nego same određuju svoje marže.
U Hrvatskoj su ljekovi dvostruko skuplji nego npr. u Mađarskoj.
Naime, uobičajene marže uvoznika i veleprodaja su 20 - 30%.
Hrvatske veledrogerije rade s maržama preko 100% jer im je to omogućio baš taj isti Hebrang.
Da li je moguće da je ovo napravio bez debele provizije?

Zadnji Uredio Maslow : 23-06-07 u 10:07.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-06-07, 10:09   #5 (permalink)
Banned

silence

samo za ono kaj je od zdravstva napravio bi mu trebalo suditi ... ostalo je samo dodatak ...

umjesto da se kao doktor bori da zdravstvo dobije više iz proračuna (ipak se radi o životima), uništavao je sve kaj se moglo, čak je štedio i trošio manje nego onu bijedu kaj su mu davali i još se s time hvalio ... upropastio je zdravlje pitaj boga kolko ljudi ...

on mi je možda najodvratniji HDZovac (a konkurencija je stvarno jaka)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-06-07, 10:35   #6 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 711
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Prestrašno je što nam se događa, ili ne želimo znati ili nas ima malo koji smo svjesni prevare, pljačke Hrvata nad Hrvatima.... Ja sam naprosto šokiran svin što se dešava ovih dana, izjave, odgovori, replike, neznam više šta, pratim na tv, izjave močnika pa mi smo stvarno ovce ili neznam što. Netko tko je ostavio lopovima da se brinu o njegovoj budučnosti, pa ovaj narod nema budučnosti nastavi li se ovako, da nitko za ništa nije kriv i da se kažnjavaju, ako se kaznu?, sitne ribe.
Popizdija san, ne znam više ništa, ovdje očito j..u ludi zbunjene.
Odgovori sa citatom
Star 23-06-07, 12:06   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 931
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Nemoj te tako o jedinom preostalom Pravom Političaru u Hrvata...Ipak je on samo jedan radiolog...Nekuži se on previše u politku, ekonomiju....

Samo svaka mu čast...Prave je profesionalce izabrao...Da ih ideš svijećom tražiti, teško bi ih čovjek našao...Još su i dobra, uigrana ekipa...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-06-07, 08:40   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Nekim će biti smiješno, ali ja sam matematičar, pa me uvjek impresioniraju veliki brojevi.

9 (godina)*320 (radnih dana)*6(radnih sati dnevno)*60(minuta)*60(sekundi)/30.000.000=2(sekunde po predmetu)

Naravno da me smeta izjava u kojoj ispada de je svaki dokument ili predmet obradio za 2 sekunde.

I dalje mi oivo sve liči na starorimsku arenu u kojoj su se javno pogubljivali politički neprijatelji, za zabavu puka.
Zar nije ta vlada prodavala Plivu tajnim ugovorima.
I dan danas je prodaja telekomunikacija izvedena tajnim ugovorom po kojem samo vlada zna što je prodala....
Ali, kad Hebrang kaže da je Matanović profesionalac, zašto mu ne vjerujete?

Tebi Maslow +rep za matematiku. ne mogu sada

Zadnji Uredio Homesick : 25-06-07 u 08:42.
Homesick je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 07:45   #9 (permalink)
Banned

Datum registracije: 10-08-06
Poruka: 98
istrijan_

veliki SHIMATZU HEMBRANG izabrao po stručnosti,ali kakvoj stručnosti onoj njegovoj po nabavi za zdravstvo najvjerojatnije
istrijan_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: gotovca, hebrang, htio, jer, matanovica, odabrao, pes u, profesionalce, sam, vrhunske

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108