| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Heroinska diskrepancija u Znanost forumu; Saborska zastupnica HSP-a Ruža Tomašić prije nekoliko dana u jednoj televizijskoj emisiji, gdje je pričala o svojoj ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,935
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Saborska zastupnica HSP-a Ruža Tomašić prije nekoliko dana u jednoj televizijskoj emisiji, gdje je pričala o svojoj borbi protiv narkomafije u Hrvatskoj, izjavila je kako je prof. dr. Slavka Sakomana pregazilo vrijeme. Kritizirala je njegov način rada i primjenu heptanona u liječenju ovisnika. Kada se dotadašnjim prozivanjima iz MUP-a i nekih stručnjaka pridružila i zastupnica HSP-a, prof. Sakoman odlučio je odgovoriti na njih. Jutarnji.hr ![]()
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Heroinska diskrepancija Sad Ruža Hrvatska pretjeruje! Bolje od liječnika zna njihov posao. Zar nema nikog stručnijeg da se pozabavi ovim pitanjem? Baš ona! Baš sada! Što i otkud ona zna o liječenju ovisnosti? Kao političarka je mogla, na osnovu sumnji stručnih ljudi u ispravnost ovakvog načina liječenja, pokrenuti problem, zatražiti provjeru ispravnosti ovakvog načina liječenja, a ne sama određivati ispravnost terapije. Čini mi se da je u žaru političke borbe za glasove počela gubiti kompas. Pričaj da se priča. Ako je HSP odlučio temeljiti kampanju na borbi protiv narko mafije i na smanjenju broja ovisnika onda treba osmisliti pravi program za to, jer ovo što su do sada nudili je gotovo smiješno i apsolutno neprovedivo i apsolutno nehumano. Pa hajde reći ću i to da oni, za razliku od mnogih drugih, bar pokušavaju nešto, bar pokušavaju ukazati na problem. .... ali malo je to.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
Poruka: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Heroinska diskrepancija nadodatna poruka od Hrvata iz Melbourna onda ceme ostaviti na miru za dugo zasluzen odmor i ucenje Ipak nije mi tesko jel Ruza je sigurno moj Broj 1 za Premijerke uz Dapica ![]() - metedon programe u Melbournu su uvik bili kontroversialni i puno puta su pravili vise problema nego sto su sprijecili, imali smo mnogo godina eksperimentacije o tome u opcini poznata u proslosti kao Narko Opcina (St. Kilda) - tada zena zna i je sigurno dozivila tu zadacu kroz rad u policiji i tada potvrdila to znanje - sa 400,000 ljudi povezani u Korupciji i tada Narko Trziste, sve skupa sa legitimetne Busines Korupcije.................. jedna stvar ce lijeciti drugu postavite Pravosud sto Radi, i DA Kampanj moze i letiti sa tome kao kljucna Sposobnost nove HSP Vlade samo sto ljudi kaj rec, znamo sami kako se izbjegava Prava Problema pucanstva doma ..brz pozdrav i pusa svima do kraj lita xxx ![]()
__________________ Ako nesto 17 godina vec Neradi ..... Radite nesto sasvim drugacije ! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Heroinska diskrepancija Da li je Ruža u pravu ili nije ipak nije moje da sudim. Ako sam dobro shvatio: U Kanadi i Italiji su Sakomanovu metodu heptanonom u liječenju ovisnika napustili prije desetak godina. Pretpostavljam da je glavni razlog nedostatak sredstava, a ne Sakomanova nestručnost. Klokanice, Ruža bi mogla biti Ministar unutrašnjih poslova (policije), a ne premijer.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Heroinska diskrepancija Maslow- i ne samo to, nego pogledaj Sakomanov interview. Lik pati od istog za što optužuje Ružu: on zna i njen posao, i posao onih iz policije bolje od njih samih.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Banned | Re: Heroinska diskrepancija Citat:
Vidim ja da tebi HSP ne može niš loše napraviti, pa čak i kad to radi. Sljepa odanost, bez kritičkog mišljenja, je veći problem ovoj državi nego bilo što drugo. Da, metadonska terapija nije savršena, ali ne vidim da je Dva Pištolja ponudila alternativu. Kako bi ona lječila ovisnike? Zadnji Uredio silence : 31-05-07 u 10:15. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Heroinska diskrepancija Pa sad čini mi se da su do sada pri izboru tipova za ministre MUP-a do sada postavljali IQ test, ali umjesto donjeg praga postavljali su gornji. Da li je moguće da u cijelom MUP-u ne postoji tip s IQ većim od ovog što smo do sad vidjeli (Lučin, Kirin). Ljudi izvana su u pravilu djelovali bolje. Silence po običaju dočekuje na nož sve što dolazi s desnice, pa me ni ovaj put nije iznevjerio.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Banned | Re: Heroinska diskrepancija nema to veze s desnicom, nego s lošom idejom. žena priča o nečem o čemi baš u kaj baš i nije najbolje upućena ... meni je smješno da se sad odjednom njoj vjeruje, a kad neko ko se time bavi desetljećima nešto kaže, njemu se ne vjeruje. žalosno da se ovakav problem gleda kroz prizmu stranačkih pripadnosti i ideologija ... boli me briga, više uopće neću komentirati, uzmite si svoju Dva Pištolja, očito da ne može niš krivo reći i da je sve kaj kaže automatski zapisano u kamenu .. nedaj bože da je Sakoman u pravu kad kaže da koristi cjelu tu strku za promociju i da nište ozbiljno nije napravila .. kaj on uopće zna o ovisnostima ... ![]() vi ste očito odlučili da je Dva Pištolja u svemu u pravu i ne daj bože da vam neko kaže suprotno ... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Heroinska diskrepancija Nitko ne tvrdi da je Ruža savršena niti ju smatram nekim vrhunskim stručnjakom za probleme ovisnosti. Ako kritički analizira Sakomana, ne znači da se smatra stručnijom od njega. Ja mislim da joj treba dati šansu da se dokaže na djelu.
| | |
| | #10 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Heroinska diskrepancija Ne daj se Silence. Ne odustaj od komentiranja i diskutiranja. Pa zato smo tu, ne? Što se tiče Ruže dva pištolja, nju svakako ne smatram kompetentnom za medicinu. Ona jednostavno prezentira podatke koje je sakupila od nekuda. Ali, kao što je ovdje dobro primijećeno, ona niti ne nudi alternativu lječenju heptanonima. A taj oblik niti ja ne smatram efikasnim, jer sam vidio u živo da se time samo jedna ovisnost pretvara u drugu. Ali niti ja ne znam drugi način za liječenje ovisnosti od prevencije - detektiranje i micanje sa ulice (i iz haustora, dvorišta...), svih oblika droga, a tu pribrajam i cigarete i alkohol. Skoro da bih tu dodao i kavu Isto tako, niti Sakoman nije kompetentan da priča o djelotvornosti policije i da dijeli savjete sa rad na terenu. I on samo prezentira podatke koje je sakupio izvan svoje domene. Kraj sve ove korupcije i iskvarenosti, bojim se da i dijelovi vladajućih struktura i onih koji bi zakone trebali provoditi, imaju koristi od toga da se previše ne talasa u narko miljeu. ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
![]() |
| Tagovi: diskrepancija, heroinska |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:01.

onda ceme ostaviti na miru za dugo zasluzen odmor i ucenje

kaj rec, znamo sami kako se izbjegava Prava Problema pucanstva doma ..