Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi HNS - stranka sukoba interesa u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Pravaš Ne znam koju bi argumentaciju bolju od relevantnih presuda tijela Hrvatskog sabora htio. Hm, vidim da ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-12-07, 15:21   #11 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 1,008
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto
Re: HNS - stranka sukoba interesa

Citat:
Pravi autor: Pravaš Pogledaj Poruke
Ne znam koju bi argumentaciju bolju od relevantnih presuda tijela Hrvatskog sabora htio.
Hm, vidim da nisi baš 'doma' kada govoriš o ovoj temi...

Kao prvo, na koja 'relevantna tijela Hrvatskog sabora' misliš? na Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa?

Na koje 'presude' misliš? Na odluke koje je donijelo gorenavedeno povjerenstvo?

Više o meni
sunka5 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 15:46   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 246
Pravaš se izdvaja iz mase

Ti nisi doma. Ovo presuda ne treba shvaćati kao presuda suda nego kao odluka. Povjerenstvo je odlučilo da su bili u sukobu interesa i to je fakat a ti možeš prodavat maglu ako hoćeš do sutra.
Pravaš je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 15:57   #13 (permalink)
prof. Foruma

sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Ti nisi doma.
E baš jesam doma. Baš sam ručao i sad sam za kompjuterom...

Citat:
Ovo presuda ne treba shvaćati kao presuda suda nego kao odluka.
Pa sam je ti shvačaš kao presudu...Nitko drugi...

Citat:
Povjerenstvo je odlučilo da su bili u sukobu interesa i to je fakat a ti možeš prodavat maglu ako hoćeš do sutra.
A jel znaš na temelju čegu su to odlučili, na temelju kojih dokaza, činjenica?
Jel znaš tko čini to povjerenstvo? Pravnici, sudci,...

Btw, to isto povjerenstvo je donijelo presudu koju mnogi nisu poštivali ili su se izrugivali s njome...Ali to je već prodavanje magle

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:01   #14 (permalink)
Regularni forumas

Ta odluka je relevantan akt. U političku pozadinu ne bih ulazio jer me ne interesira, držim se zakona. Članovi nisu samo političari nego i istaknuti javni djelatnici koji u donošenju odluke ne djeluju diskrecijski nego na temelju Zakona. Taj akt donesen je na temelju Zakona, nije osporen i daje mi puno pravo da ih smatram korumpiranim osobama.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:11   #15 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,110
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Ta odluka je relevantan akt. U političku pozadinu ne bih ulazio jer me ne interesira, držim se zakona. Članovi nisu samo političari nego i istaknuti javni djelatnici koji u donošenju odluke ne djeluju diskrecijski nego na temelju Zakona. Taj akt donesen je na temelju Zakona, nije osporen i daje mi puno pravo da ih smatram korumpiranim osobama.
inače nisan ni u jednoj stranci, al ti taj koji se nazva i deklarira: Pravaš.

povjerenstvo je političko tijelo, i nikakva njihova odluka donesena na principu glasovanja (ADZ većina,oporba manjina) ne možebiti pravno relevantna, već samo politička odluka koja je isto tako mogla bit donesena na sjednici precjedništva ADZ-a (ka i šta je).

presude protiv čačića nema. jer presudu može donijeti samo sud, a ne nikakvo političko tijelo većinskim glasanje jedne političke stranke.
apresude nekog suda protiv čačića zbog zlouporabe položaja, mita, i sl. nema
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:14   #16 (permalink)
Regularni forumas

ADZ, vidi se da kupiš trećerazredne fore iz stojedince. Tu odluku je donio Sabor koji predstavlja narod, barem formalno jel, i ja poštujem tu odluku. Uostalom, on je kao član ministarstva sklopio ugovore u vrijednosti 132 milijuna kuna sa tvrtkama interesno povezanim sa njime, u vlasništvu njegovog odvjetnika i žene. Ti ugovori postoje i jasni su. U krajnjem slučaju, radi se o nepotizmu protiv kojeg ustaje USTAV.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:16   #17 (permalink)
prof. Foruma

Citat:

Dobro sam se nasmijao...

Btw, za tvoju informaciju:

1.ti 'istaknuti javni djelatnici' jesu članovi tog Povjerenstva ali NEMAJU PRAVO GLASA

2. taj 'akt' ne omogućava žalbu pa samim time niti može biti osporen

3. 'akt' ne mora biti donesen na temelju Zakona već na temelju političke volje većine u povjerenstvu...A sastav Povjerenstve zrcali odnos snaga u parlamentu

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:30   #18 (permalink)
Regularni forumas

Javni djelatnici nadziru da je sve de iure. Sad si se malo prosro, na temelju čega ono djeluje Sabor odnosno njegovi članovi? Na temelju diskrecijske ocjene možda? Ako postoje objektivne činjenice da su skopljeni ti i ti ugovori sa tim i tim osobama što povlači sa sobom nepotizam odluka ne može biti drugačija nego da je bio u sukobu interesa. Ugovori, cifre, ugovorne stranke se ne mogu izmislit nego se mora držat postojećih dokaza a to su u ovom slučaju ugovori. A Čačić je i sam priznao to rekavši: Pa kaj, nije bilo zakona.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:41   #19 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Javni djelatnici nadziru da je sve de iure. Sad si se malo prosro, na temelju čega ono djeluje Sabor odnosno njegovi članovi? Na temelju diskrecijske ocjene možda? Ako postoje objektivne činjenice da su skopljeni ti i ti ugovori sa tim i tim osobama što povlači sa sobom nepotizam odluka ne može biti drugačija nego da je bio u sukobu interesa. Ugovori, cifre, ugovorne stranke se ne mogu izmislit nego se mora držat postojećih dokaza a to su u ovom slučaju ugovori. A Čačić je i sam priznao to rekavši: Pa kaj, nije bilo zakona.

Imaš pravo...Ja sam bio u krivome...Hvala Bogu pa si se pojavio Ti na forumu na me izvedeš na pravi put...Stvarno ti hvala na tome...Uopće neznam kako sam mogao imati onakve krive, pogrešne stavove...

I da, hvala bogu na 'javni djelatnicima' koji spriječavaju svaku mogućnost korupcije, nepotizma i sličnih zala na području Lijepe naše...

Živjeli javni djelatnici

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:42   #20 (permalink)
Regularni forumas

I drugi put, samo reci sve ti razjasnim.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114