Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi HNS - stranka sukoba interesa u Znanost forumu; Dobro - i kad si već dokazao da je pravna država na djelu - što je poduzeto da se kazni osobu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-12-07, 17:28   #21 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 775
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes
Re: HNS - stranka sukoba interesa

Dobro - i kad si već dokazao da je pravna država na djelu - što je poduzeto da se kazni osobu koja je bila u sukobu interesa?
Osobu koja je dakle zloporabila položaj i ovlasti da bi manipulirala proračunskim sredstvima?

Uz to sve - s druge strane gledano - oni su bili u oporbi 4 godine a kako stvari stoje mogli bi još 4 i gdje je ona silna politička volja za borbu protiv korupcije - zar se ne bi moglo nakon legitimne odluke saborskog odbora uputiti sve državnom odvjetništvu pa nek sve skupa i završi na sudu?
Kao i npr. Vlado Zec (op. osuđen je ali je trenutno na slobodi i bezbrižno šeta po Zagrebu) ili Anto Bagarić...
I ako je država tako koncipirana - što je s vladajućima? Kako to da je isplivalo malih milijun afera i nijedna nije dokazana - za detalje Afere u Hrvatskoj < afere.pollitika.com - da li je to politička volja ili nešto drugo?
A uz to kad spominješ čime se bavio nečiji djed - čime se bavio tvoj?
Napraviti nekakav copy/paste neprovjerenog i pretenciozno napisanog članka i onda stati uz njega baš i nije neka fora. I što to govori o osobi ako je netko od predaka imao "sumnjivu" prošlost? I kud bismo dospjeli kad bi se nakon svake promjene vlasti provodio revanšizam nad svima koji su bili na neki način involvirani u prethodni režim?
Što je trebalo napraviti 1945. sa obiteljima onih koji su se borili na poraženim stranama? Ili 1971. kad je iskazan neposluh? Ili 1995. nakon Oluje i Bljeska? Ili 1997. nakon reintegracije Podunavlja?
Koji je uopće smisao teksta o doktoru krvavih ruku?

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 17:34   #22 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 246
Pravaš se izdvaja iz mase

To je stvar političke volje, zašto nisu kažnjeni to nije moja stvar. To moraju riješit institucije kako bi Burduš rekao. Zašto članak? Si čuo za genetiku? Znaš, tako su partizanski kvaziintelektualci postavili tezu da je Budak bio prije rođenja određen za zločinca kao i Luburić. Po crtama lica i sl. gluparijama. Ja se samo malo služim sa retorikom partizanije. Ja sam apsolutno za kažnjavanje profitera i lopova neovisno kojoj stranci pripadali.

Zadnji Uredio Pravaš : 20-12-07 u 17:40.
Pravaš je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:04   #23 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Pravaš Pogledaj Poruke
Ne znam koju bi argumentaciju bolju od relevantnih presuda tijela Hrvatskog sabora htio.
Citat:
Ti nisi doma. Ovo presuda ne treba shvaćati kao presuda suda nego kao odluka. Povjerenstvo je odlučilo da su bili u sukobu interesa i to je fakat a ti možeš prodavat maglu ako hoćeš do sutra.
Citat:
Ta odluka je relevantan akt. U političku pozadinu ne bih ulazio jer me ne interesira, držim se zakona. Članovi nisu samo političari nego i istaknuti javni djelatnici koji u donošenju odluke ne djeluju diskrecijski nego na temelju Zakona. Taj akt donesen je na temelju Zakona, nije osporen i daje mi puno pravo da ih smatram korumpiranim osobama.
Citat:
ADZ, vidi se da kupiš trećerazredne fore iz stojedince. Tu odluku je donio Sabor koji predstavlja narod, barem formalno jel, i ja poštujem tu odluku. Uostalom, on je kao član ministarstva sklopio ugovore u vrijednosti 132 milijuna kuna sa tvrtkama interesno povezanim sa njime, u vlasništvu njegovog odvjetnika i žene. Ti ugovori postoje i jasni su. U krajnjem slučaju, radi se o nepotizmu protiv kojeg ustaje USTAV.
Citat:
Javni djelatnici nadziru da je sve de iure. Sad si se malo prosro, na temelju čega ono djeluje Sabor odnosno njegovi članovi? Na temelju diskrecijske ocjene možda? Ako postoje objektivne činjenice da su skopljeni ti i ti ugovori sa tim i tim osobama što povlači sa sobom nepotizam odluka ne može biti drugačija nego da je bio u sukobu interesa. Ugovori, cifre, ugovorne stranke se ne mogu izmislit nego se mora držat postojećih dokaza a to su u ovom slučaju ugovori. A Čačić je i sam priznao to rekavši: Pa kaj, nije bilo zakona.

Hahahahahahahahaha....

Ovo mi je najjače - saborsko povjerenstvo donosi presude, ali te presude se trebaju shvaćati kao presude, nego kao akti. Uistinu zanimljivo

Veličanstveno, nema šta!!!!

Stari, imaš rep+ za glupost

Citat:
...
Znaš, tako su partizanski kvaziintelektualci postavili tezu da je Budak bio prije rođenja određen za zločinca kao i Luburić. Po crtama lica i sl. gluparijama. Ja se samo malo služim sa retorikom partizanije...
Znači, po ovome tvome, Cesare Lombroso je "partizanski kvaziintelektualac"?

GENIJALNO!!

Bravo majstore... šteta što ne možeš dobit još jedan rep+ i za ovo

Daj mi reci, molim te, koliko ti imaš godina? Baš me zanima...
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:11   #24 (permalink)
Regularni forumas

Majstore, bolje da tebe ne pita nitko za godine jer sa 30 godina glumiš ovdje nekog pametnjakovića i sveznajućeg mudraca a u biti lupetaš i quartzis se. Da ne spominjemo da ti je apologetika na razini balavca od 5 godina, a ne nekog tko ima 30 godina koji bi trebao provodit vrijeme na nekim drugim mjestima a ne ovdje. Da ne spominjem da nemaš osnovnog znanja o stranoj politici nego se držiš ko pijan plota hrvatskog jada i bijede. Ovo presuda sam napisao u brzopletosti. Priznajem. Ali ti ne priznaješ ništa ni kad te netko totalno kontraargumentira. Ili si možda plaćen da sereš ovdje, jer iz profila ti je vidiljivo da si serator.

Zadnji Uredio Pravaš : 20-12-07 u 18:15.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:27   #25 (permalink)
glup & gluplji

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Majstore, bolje da tebe ne pita nitko za godine jer sa 30 godina glumiš ovdje nekog pametnjakovića i sveznajućeg mudraca a u biti lupetaš i quartzis se.
Znači, ne znaš tko je Lombroso?
I ne znaš što je presuda?
I ne znaš čemu služi povjerenstvo, a čemu sud?
I ne znaš razlike između zakonodavne i sudbene vlasti?

Pa reci onda to odmah... nije sramota ne znati...

Citat:
Da ne spominjemo da ti je apologetika na razini balavca od 5 godina, a ne nekog tko ima 30 godina koji bi trebao provodit vrijeme na nekim drugim mjestima a ne ovdje.
Dočim je tvoja oratorska vještina vrhunaravna. A svodi se na frenetičan copy/paste sa kojekakvih desničarskih i ustašoidnih stranica.

I da... koliko vidim, i ti si ovdje na forumu, zar ne?

Citat:
Da ne spominjem da nemaš osnovnog znanja o stranoj politici nego se držiš ko pijan plota hrvatskog jada i bijede.
Kako ono bješe - konzervativac i liberal? Jel' tako?

Toliko o "poznavanju" strane politike.

Citat:
Ovo presuda sam napisao u brzopletosti. Priznajem. Ali ti ne priznaješ ništa ni kad te netko totalno kontraargumentira.
Lijepo je da si priznao. I ja uvijek priznam kad pogriješim. Samo što ovdje ne vidim kontraargumente, nego gomilu baljezgarija i pljuvanja onih koji ne dijele tvoje ustašoidne fiksacije.

Citat:
Ili si možda plaćen da sereš ovdje, jer iz profila ti je vidiljivo da si serator.
Ne, za sranje me nitko ne plaća. To činim iz čistog gušta.

Imaš još kakvo "bistro" pitanje?
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:32   #26 (permalink)
Regularni forumas

Gle sa izjavama o američkoj politici se vidi da nemaš pojma o politici, temeljni nasadi desničarkse politike suvremenosti su društveni konzervativizam i ekonomski liberalizam. Što se tiče obrazovanja, do pupka si bi micek.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:36   #27 (permalink)
glup & gluplji

Citat:
Gle sa izjavama o američkoj politici se vidi da nemaš pojma o politici,
Ne, to si ti pokazao.

Citat:
temeljni nasadi desničarkse politike suvremenosti su društveni konzervativizam i ekonomski liberalizam.
Moram li opet o upućenosti ekonomije i društva, i o neodvojivosti jednog i drugog.

Citat:
Što se tiče obrazovanja, do pupka si bi micek.
Aha... kako da ne...

Jesi uspio proguglat tko je Cesare Lombroso?
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:40   #28 (permalink)
Regularni forumas

Bolje ti proguglaj i nađi si neki lijek. Predlažem Vrapče, čuo sam da su nekim sličnim tebi pomogli.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:43   #29 (permalink)
glup & gluplji

Citat:
Bolje ti proguglaj i nađi si neki lijek. Predlažem Vrapče, čuo sam da su nekim sličnim tebi pomogli.
Znači, bio si tamo? Reci, jesi pobjegao, ili su te pustili u šetnju?

P.S. Još uvijek nisi uspio doznati tko je Cesare Lombroso? Nije teško... otvoriš Google, pa onda upišeš Cesare Lombroso. U biti, ne moraš upisivat, samo se posluži tehnikom copy/paste... vidim da ti to dobro ide...
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:44   #30 (permalink)
Regularni forumas

Copy pastaš ti micek. Ne nisam bio, nego sam čuo da su pomogli nekima tvojih problema. Ali očito da pri svom copy pastanju nisi čuo da je Lombrosova teorija odbačena

Zadnji Uredio Pravaš : 20-12-07 u 18:47.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114