| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Hrvatska bez mina u Znanost forumu; kao prvo, mozda sam grub sto sam kao tag stavio ''pljacka'', ali kada malo razmislim, tko je ovdje lud? jednostavno. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
Poruka: 890
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hrvatska bez mina kao prvo, mozda sam grub sto sam kao tag stavio ''pljacka'', ali kada malo razmislim, tko je ovdje lud? jednostavno. nakon zavrsetka domovinskog rata provodile su se akcije za ciscenje drage nam nase Hrvatske od mina gdje se govorilo o tisucama ondasnjih maraka za ciscenje jednog kvadrata od mina. a danas? danas se provode isto takve humanitarne akcije telefonima, utakmicama itd. gdje se govori o samo 10 kn potrebnih da se ocisti jedan kvadrat od mina. vjerujem da su u pocetku bile vece potrebe zbog nabavke strojeva, oruđa i samog obucavanja ljudi, ali zar ako je to ''posao'' u kojem se dobro zna koliko cega treba onda se kaze u pocetku: za razminiravanje nam treba 5 strojeva vrijednih 100 mil kn, toliko i toliko kn za pikalice, za skolovanje i onda za mjesecne place i osuvremenjavanje. ali onda nebi bilo ljudi koji bi mogli ''loviti u mutnom'' i ostali striceki Zagorci i ini ratni i postratni profiteri. sto se dogodilo sa mungosima? jedno vrijeme su svaki dan bili u medijima, a danas? zasto se smanjio intezitet razminiravanja? zasto se nebi ''zepelo'' i ocistilo hrv u roku 2 godine, a ne, po nekim predvidjanjima, to rastegnuti do 2020. Naravno, to nije u interesu nekima, jer dok postoje podrucja sa minama do tada postoji i kanta bez dna. iako ne volim onog Petrovica iz transparency international mislim da je jedna od najvecih potreba danasnje hrvatske transparentno poslovanje a to je nazalost zaista, zaista nemoguce u ovim okolnostima u kojima zivimo, gdje kriminalci i lopovi pisu zakone. ne mislim pod ''kriminalcima i lopovima'' nuzno na politicare, jer su mnogi politicari samo marionete puno mocnijih krugova ljudi. pa cak i oni koji se javnosti predstavljaju kao bogovi i batine.
__________________ aj rest maj kejs |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Hrvatska bez mina Hrvatska bez mina - e to ne može. U Hrvatskoj će uvijek biti mina. Kad bi - ne daj Bože - poginuli neki od političara, možda bi se štogod i poduzelo, a ovako, dok gine sitna raja, koga je to briga. Ima nade za neke predjele u kojma su narasle šume za eksploataciju. Neka tla su u međuvremenu postala ekološki čista. Ima tu nekih gospodarskih razloga, a kad je o tome riječ, naći će se i rješenje. Ne za sve, ali naći će se. |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: Hrvatska bez mina Citat:
ŽALOSNO! Skuplji ispada kvadrat krečenja od kvadrata razminiranja i opet se ne može (jer za to nema sredstava) to napraviti ni za deset narednih godina. Ove godine su izbori, a ja još nisam čuo ni jednu stranku da ovo ističe kao gorući problem. Strašno je da se djeca igraju uz minska polja. I ovdje prevladavaju samo osobni interesi pojedinaca - ŽALOSNO!
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: pljacka |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:54.