Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Hrvatska bez mina u Znanost forumu; kao prvo, mozda sam grub sto sam kao tag stavio ''pljacka'', ali kada malo razmislim, tko je ovdje lud? jednostavno. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-05-07, 18:50   #1 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 25
Poruka: 890
GajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono nešto
Hrvatska bez mina

kao prvo, mozda sam grub sto sam kao tag stavio ''pljacka'', ali kada malo razmislim, tko je ovdje lud?
jednostavno.
nakon zavrsetka domovinskog rata provodile su se akcije za ciscenje drage nam nase Hrvatske od mina gdje se govorilo o tisucama ondasnjih maraka za ciscenje jednog kvadrata od mina.
a danas?
danas se provode isto takve humanitarne akcije telefonima, utakmicama itd. gdje se govori o samo 10 kn potrebnih da se ocisti jedan kvadrat od mina.
vjerujem da su u pocetku bile vece potrebe zbog nabavke strojeva, oruđa i samog obucavanja ljudi, ali zar ako je to ''posao'' u kojem se dobro zna koliko cega treba onda se kaze u pocetku: za razminiravanje nam treba 5 strojeva vrijednih 100 mil kn, toliko i toliko kn za pikalice, za skolovanje i onda za mjesecne place i osuvremenjavanje. ali onda nebi bilo ljudi koji bi mogli ''loviti u mutnom'' i ostali striceki Zagorci i ini ratni i postratni profiteri.
sto se dogodilo sa mungosima? jedno vrijeme su svaki dan bili u medijima, a danas? zasto se smanjio intezitet razminiravanja? zasto se nebi ''zepelo'' i ocistilo hrv u roku 2 godine, a ne, po nekim predvidjanjima, to rastegnuti do 2020. Naravno, to nije u interesu nekima, jer dok postoje podrucja sa minama do tada postoji i kanta bez dna.
iako ne volim onog Petrovica iz transparency international mislim da je jedna od najvecih potreba danasnje hrvatske transparentno poslovanje a to je nazalost zaista, zaista nemoguce u ovim okolnostima u kojima zivimo, gdje kriminalci i lopovi pisu zakone. ne mislim pod ''kriminalcima i lopovima'' nuzno na politicare, jer su mnogi politicari samo marionete puno mocnijih krugova ljudi. pa cak i oni koji se javnosti predstavljaju kao bogovi i batine.
Odgovori sa citatom
Star 27-05-07, 18:52   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Hrvatska bez mina

Nažalost, i to je postalo biznis kojim neko puni džepove!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-06-07, 18:57   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Hrvatska bez mina - e to ne može. U Hrvatskoj će uvijek biti mina. Kad bi - ne daj Bože - poginuli neki od političara, možda bi se štogod i poduzelo, a ovako, dok gine sitna raja, koga je to briga. Ima nade za neke predjele u kojma su narasle šume za eksploataciju. Neka tla su u međuvremenu postala ekološki čista. Ima tu nekih gospodarskih razloga, a kad je o tome riječ, naći će se i rješenje. Ne za sve, ali naći će se.
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 08:24   #4 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,921
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
kao prvo, mozda sam grub sto sam kao tag stavio ''pljacka'', ali kada malo razmislim, tko je ovdje lud?
jednostavno.
nakon zavrsetka domovinskog rata provodile su se akcije za ciscenje drage nam nase Hrvatske od mina gdje se govorilo o tisucama ondasnjih maraka za ciscenje jednog kvadrata od mina.
a danas?
danas se provode isto takve humanitarne akcije telefonima, utakmicama itd. gdje se govori o samo 10 kn potrebnih da se ocisti jedan kvadrat od mina.
vjerujem da su u pocetku bile vece potrebe zbog nabavke strojeva, oruđa i samog obucavanja ljudi, ali zar ako je to ''posao'' u kojem se dobro zna koliko cega treba onda se kaze u pocetku: za razminiravanje nam treba 5 strojeva vrijednih 100 mil kn, toliko i toliko kn za pikalice, za skolovanje i onda za mjesecne place i osuvremenjavanje. ali onda nebi bilo ljudi koji bi mogli ''loviti u mutnom'' i ostali striceki Zagorci i ini ratni i postratni profiteri.
sto se dogodilo sa mungosima? jedno vrijeme su svaki dan bili u medijima, a danas? zasto se smanjio intezitet razminiravanja? zasto se nebi ''zepelo'' i ocistilo hrv u roku 2 godine, a ne, po nekim predvidjanjima, to rastegnuti do 2020. Naravno, to nije u interesu nekima, jer dok postoje podrucja sa minama do tada postoji i kanta bez dna.
iako ne volim onog Petrovica iz transparency international mislim da je jedna od najvecih potreba danasnje hrvatske transparentno poslovanje a to je nazalost zaista, zaista nemoguce u ovim okolnostima u kojima zivimo, gdje kriminalci i lopovi pisu zakone. ne mislim pod ''kriminalcima i lopovima'' nuzno na politicare, jer su mnogi politicari samo marionete puno mocnijih krugova ljudi. pa cak i oni koji se javnosti predstavljaju kao bogovi i batine.
Sve bitno si rekao u svom postu, pa se gotovo nema što za dodati, jedino reći

ŽALOSNO!

Skuplji ispada kvadrat krečenja od kvadrata razminiranja i opet se ne može (jer za to nema sredstava) to napraviti ni za deset narednih godina.
Ove godine su izbori, a ja još nisam čuo ni jednu stranku da ovo ističe kao gorući problem.
Strašno je da se djeca igraju uz minska polja.

I ovdje prevladavaju samo osobni interesi pojedinaca - ŽALOSNO!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pljacka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114