| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi hrvatski i srpski pozdrav u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Wolf-HR Pomoz' Bog, da se i ja pridružim temi! Ma 'zdravo' je jugonostsalgičarski, 'ćao' srpski, '... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Cobo Datum registracije: 11-11-05 Lokacija: BikiniLand Godina: 22
Poruka: 12,942
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav Citat:
jako sam se raspisao, taj copy-paste čuda radi Što se tiče pozdrava, koristim "bok"..."bog" mi glupo zvuči a "ćao" nekako prepičkasto ![]()
__________________ Odrast'o sam, al' na kratko Bit ću dijete život cijeli | |
| | |
| | #13 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,916
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav Iako je taj "ćao" talijanizam (od ciao) pa bi, po nekoj logici stvari, trebao bit uobičajen u Dalmaciji, ja u zadnjih 15 godina nisam čuo nikog iz moje bliže okoline da koristi taj pozdrav. Pretpostavljam da je taj "Ćao" uvriježen u Srbiji (zaista ne znam je li) ali mislim da je totalno besmisleno pretpostavljat nečiju nacionalnost na temelju pozdrava koji koristi. Ja osobno koristim "Dobar dan/dobra večer" u službenim prilika, a u neslužbenim prilikama pozdravljam sa "dobra večer" ujutro i tijekom dana, i "dobro jutro" navečer i noću. Zašto? Pa onako, iz pizdarije...
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: hrvatski i srpski pozdrav ja sam iz priče s nekim ljudima sazno da su neke osobe zaključile da sam srbin, jer sam pozdravio par puta sa ćao, a nisam ![]() što i nema nekog smisla, ali dokazuje da ima ljudi koji tako razmišljaju od sada pozdravljam s "haug bijela braćo" ![]() |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,916
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav Citat:
Ukratko - ljudi koji tako razmišljaju su kreteni. ![]()
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 02-06-07 Lokacija: Pula Godina: 29
Poruka: 1,766
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav u Istri se ciao koristi kao najcesci pozdrav upravo zbog blizine Italije. U mom slucaju znam pozdraviti sa ciao, ejla, bog...i bas me briga hoce li netko misliti odakle sam...njihov problem. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| charolastra | Re: hrvatski i srpski pozdrav Pa ja pozdravljam sa helou, jesam onda englez ili amerikanac? Mislim glupost, pozdrav kao i svaki drugi
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: hrvatski i srpski pozdrav Na ovom dijelu Lijepe naše nikada nije bio prisutan pozdrav "Ćao". Pojavio se tek nakom "mirne reintegracije pa otuda dolaze i ljudske predrasude. Isto tako se do rata nikada (gotovo nikada) nije pozdravljalo s "Bog" ili "Bok". Bilo je uvijekprisutno "Zdravo", "Dobar dan" ili "Hvaljen Isus". Zbog toga neki ljudi "Ćao" doživljavaju kao pozdrav koji su uveli reintegrirani Srbi jer nikako preko usta ne mogu prevaliti stare hrvatske pozdrave koji su ponovo oživjeli (bok, bog). Osobno mi je postalo sasvim normalno, prirodno i uobičajeno reći "Bog". "Ćao" mi ne ide lako preko usana jer ga doživljavam kao pederski pozdrav. Možete vi meni sad pričati što hoćete ali ja se tako osjećam ako kažem "Ćao" i zato to gotovo nikada ne govorim (Ćao arhitekti!).
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: hrvatski i srpski pozdrav omg.. zakljucivanje o necemu na temelju pozdrava svasta cu jos cut.. jedan obican pozdrav mi ne govori ama bas nista o nekome, osim da je pristojna osoba.
__________________ One day you got the glory, then you got none, One day you're a diamond and then you're a stone, Everything can change in the blink of an eye, So let the good times roll before we say goodbye. |
| | |
![]() |
| Tagovi: pozdrav, pozdravi |
« EU postaje polazište za terorističke napade na SAD
|
I Žužić na proslavi Mesićeva rođendana (pomilovanje na horizontu?) »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:16.

Mislim da se mi uopće ne bismo smjeli ni pozdravljati- koja je vajda od toga, ili je 'njihov', ili je 'naš' pa ćemo čekati prvu priliku da ga iz jala odvučemo u blato da bismo bili prvi u selu.
Što se tiče pozdrava, koristim "bok"..."bog" mi glupo zvuči a "ćao" nekako prepičkasto