Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi hrvatski i srpski pozdrav u Znanost forumu; A dobro... Šta da ti kažem na to... ja nisad nisam pisao po zidovima pa nisam dobio ukor pred ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 07-03-08, 20:01   #31 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,218
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: hrvatski i srpski pozdrav

A dobro...

Šta da ti kažem na to...

ja nisad nisam pisao po zidovima pa nisam dobio ukor pred isključenje zbog rušenja bratstva i jedinstva

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 20:03   #32 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Nisam ni ja. Pisao sam po cesti!

Da im nije to zasmetalo...?
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 20:04   #33 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,218
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Lako moguće.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 20:06   #34 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Damfisk- sad si pokazao da nisi shvatio Anthlonovu poruku... On nije rekao da su se Srbi i Hrvati prije desetljećima pozdravljali različitim... nego načelno istim pozdravom, tj. sa 'zdravo'. Tek s ratom (ili tu negdje) počinje ta diferencijacija.
Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 20:47   #35 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 5,160
white devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke

To da se s ratom počelo pozdravljati s "bok" ili "bog"?

To da "reintegrirani" Srbi (ili Srbi uopće) nikada ne pozdravljaju sa "bok" ili "bog" i da takav pozdrav čak smatraju uvrijedljivim?
Kako to da sam ja i pre rata cula bok ili bog?

A prvi put cujem da taj pozdrav Srbi smatraju uvredljivim, bas nesto o tome razmisljaju...
Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 21:25   #36 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,305
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Možda sam se pogrešno izrazio kad sam rekao ono o pederskom ćao, pa me zbog toga niste dobro shvatili. Naime, ja se osjećam pederski kad to kažem pa mi to nikako ne ide preko usta, preženskasto mi je. I nekako mi neprirodno zvuči iz muških usta. No to je moj osobni osjećaj i nije bitan. Nisam nikome prigovorio što tako pozdravlja.

Što reći dežurnom seratoru?
Najbolje ništa. Važno je da je on napisao da netko govori bedastoće i time vjerojatno postigao ekstazu. I tako dan za danom, post za postom. Svatko ima svoj način samozadovoljavanja.

Idemo dalje.

Tema je krenula baš zbog ljudskih predrasuda pa sam pokušao pojasniti otkuda dolaze. O genezi pozdrava na ovim područjima bi se mogle napisati knjige.

U Istočnoj Slavoniji se situacija razvijala otprilike kako sam napisao i pri tome svako selo, svaki grad ima svoje specifičnosti. Dakle u svemu postoje izuzeci pa i u ovome ali načelno je bilo i je tako. Doktor me djelimično korigirao ili nadopunio, bolje rečeno.

Za WD:
Prije rata si mogla čuti te pozdrave vrlo rijetko u ovim krajevima sve do '89., '90., 91. godine (u Zagrebu i okolici je to bilo uobičajeno i do devedesetih).

O uvrijedljivosti:
Prije dva dana je moja susjeda pozdravila komšiju sa bog i on je to smatrao uvrijedom, podjebavanjem pa su se izmjenile i oštrije riječi.
Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 21:33   #37 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,311
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Citat:
Što reći dežurnom seratoru?
Najbolje ništa. Važno je da je on napisao da netko govori bedastoće i time vjerojatno postigao ekstazu. I tako dan za danom, post za postom. Svatko ima svoj način samozadovoljavanja.

Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 21:54   #38 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 5,160
white devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masiwhite devil je dragulj u masi

Citat:

O uvrijedljivosti:
Prije dva dana je moja susjeda pozdravila komšiju sa bog i on je to smatrao uvrijedom, podjebavanjem pa su se izmjenile i oštrije riječi.
Pa, ako jedan covek, ili evo nekoliko ljudi, pozdrav smatra uvredljivim, zasto generalizovati i govoriti da tako vecina Srba misli?! Mozda se ni nekim Hrvatima ne svidja...
Neke ljude je najbolje i ne pozdravljati!!!
Odgovori sa citatom
Star 07-03-08, 22:09   #39 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,305
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

To je samo jedan primjer i sigurno nije razlog za moju tvrdnju već ju samo potkrijepljuje. Takve primjere srećem svakodnevno i činjenica je da Srbi ovdje (opet kažem - osim izuzetaka) ne pozdravljaju sa bok ili bog. Većinom pozdravljaju sa ćao i zdravo (pretežno kad su međusobno).

Meni to ne smeta niti ih osuđujem, niti mislim da bi trebali pozdravljati ovako i onako. Samo navodim činjenice.
Svatko bira ono što mu najviše odgovara (u određenoj prilici), ono što mu se sviđa.
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 02:37   #40 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-02-08
Poruka: 50
barabas

Mene interesuje poreklo pozdrava "bok" ili "bog",od kada datira i koje je pravo prevedeno značenje tog "pozdrava"?Razumem ono Hvaljen Isus kod Hrvata i Pomaže Bog kod Srba ali to ne?Molio bih nekog da pojasni?
barabas je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pozdrav, pozdravi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111