| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi hrvatski i srpski pozdrav u Znanost forumu; A dobro... Šta da ti kažem na to... ja nisad nisam pisao po zidovima pa nisam dobio ukor pred ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,218
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav A dobro... ![]() Šta da ti kažem na to... ja nisad nisam pisao po zidovima pa nisam dobio ukor pred isključenje zbog rušenja bratstva i jedinstva
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #34 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav Damfisk- sad si pokazao da nisi shvatio Anthlonovu poruku... On nije rekao da su se Srbi i Hrvati prije desetljećima pozdravljali različitim... nego načelno istim pozdravom, tj. sa 'zdravo'. Tek s ratom (ili tu negdje) počinje ta diferencijacija.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #35 (permalink) | |
| V.I.P. Član Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 5,160
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav Citat:
A prvi put cujem da taj pozdrav Srbi smatraju uvredljivim, bas nesto o tome razmisljaju... ![]()
__________________ When I'm good, I'm really good, when I'm bad, I'm even better! | |
| | |
| | #36 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: hrvatski i srpski pozdrav Možda sam se pogrešno izrazio kad sam rekao ono o pederskom ćao, pa me zbog toga niste dobro shvatili. Naime, ja se osjećam pederski kad to kažem pa mi to nikako ne ide preko usta, preženskasto mi je. I nekako mi neprirodno zvuči iz muških usta. No to je moj osobni osjećaj i nije bitan. Nisam nikome prigovorio što tako pozdravlja. Što reći dežurnom seratoru? Najbolje ništa. Važno je da je on napisao da netko govori bedastoće i time vjerojatno postigao ekstazu. I tako dan za danom, post za postom. Svatko ima svoj način samozadovoljavanja. Idemo dalje. Tema je krenula baš zbog ljudskih predrasuda pa sam pokušao pojasniti otkuda dolaze. O genezi pozdrava na ovim područjima bi se mogle napisati knjige. U Istočnoj Slavoniji se situacija razvijala otprilike kako sam napisao i pri tome svako selo, svaki grad ima svoje specifičnosti. Dakle u svemu postoje izuzeci pa i u ovome ali načelno je bilo i je tako. Doktor me djelimično korigirao ili nadopunio, bolje rečeno. Za WD: Prije rata si mogla čuti te pozdrave vrlo rijetko u ovim krajevima sve do '89., '90., 91. godine (u Zagrebu i okolici je to bilo uobičajeno i do devedesetih). O uvrijedljivosti: Prije dva dana je moja susjeda pozdravila komšiju sa bog i on je to smatrao uvrijedom, podjebavanjem pa su se izmjenile i oštrije riječi.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #37 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,311
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav Citat:
![]() ![]() ![]()
__________________ jebeš potpis u kojem niš ne piše | |
| | |
| | #38 (permalink) | |
| V.I.P. Član Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 5,160
Neke ljude je najbolje i ne pozdravljati!!!
__________________ When I'm good, I'm really good, when I'm bad, I'm even better! | |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: hrvatski i srpski pozdrav To je samo jedan primjer i sigurno nije razlog za moju tvrdnju već ju samo potkrijepljuje. Takve primjere srećem svakodnevno i činjenica je da Srbi ovdje (opet kažem - osim izuzetaka) ne pozdravljaju sa bok ili bog. Većinom pozdravljaju sa ćao i zdravo (pretežno kad su međusobno). Meni to ne smeta niti ih osuđujem, niti mislim da bi trebali pozdravljati ovako i onako. Samo navodim činjenice. Svatko bira ono što mu najviše odgovara (u određenoj prilici), ono što mu se sviđa.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 09-02-08 Lokacija: Nepoznata organima gonjenja...
Poruka: 50
![]() | Re: hrvatski i srpski pozdrav Mene interesuje poreklo pozdrava "bok" ili "bog",od kada datira i koje je pravo prevedeno značenje tog "pozdrava"?Razumem ono Hvaljen Isus kod Hrvata i Pomaže Bog kod Srba ali to ne?Molio bih nekog da pojasni? |
| | |
![]() |
| Tagovi: pozdrav, pozdravi |
« EU postaje polazište za terorističke napade na SAD
|
I Žužić na proslavi Mesićeva rođendana (pomilovanje na horizontu?) »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:11.

sad si pokazao da nisi shvatio Anthlonovu poruku...
On nije rekao da su se Srbi i Hrvati prije desetljećima pozdravljali različitim... nego načelno istim pozdravom, tj. sa 'zdravo'.
Tek s ratom (ili tu negdje) počinje ta diferencijacija.