Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi hrvatski i srpski pozdrav u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: barabas interesantno,sličan pozdrav sam čuo i u Sandžaku ,mislim da je to neki turcizam u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-03-08, 20:12   #51 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 5,663
white devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobar
Re: hrvatski i srpski pozdrav

Citat:
Pravi autor: barabas Pogledaj Poruke
interesantno,sličan pozdrav sam čuo i u Sandžaku,mislim da je to neki turcizam u pitanju.....
To se zove Raska oblast, a ne Sandzak, iako ga manjine tako zovu...
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 21:19   #52 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 8,375
fat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnost

koristim "bok" ali i "ciao" jer radim s talijanima zadnjih 5 godina

veze nisam imao da neki ljudi riječ "ciao" vežu za srbizam, što smatram malo bezveze
Star 08-03-08, 22:02   #53 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,363
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

ma rasprava je suvišna iz jednog jedinog razloga... hrvatski se mora učiti u osnovnoj i srednjoj školi i tamo se nauči kako pozdravljaju hrvati, kako srbi a kako ostali

ako netko takvo što ne zna onda je nepismen...

a da ne velim kolko nepismenih ima u hrvatskoj+ oni koji misle da su pismeni a pozdravljaju sa ciao
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 22:05   #54 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,935
pajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: tzukius Pogledaj Poruke
ma rasprava je suvišna iz jednog jedinog razloga... hrvatski se mora učiti u osnovnoj i srednjoj školi i tamo se nauči kako pozdravljaju hrvati, kako srbi a kako ostali

ako netko takvo što ne zna onda je nepismen...

a da ne velim kolko nepismenih ima u hrvatskoj+ oni koji misle da su pismeni a pozdravljaju sa ciao
koliko ja znam to se ne uči u školi...

i ako ja ne znam kako se pozdravlja u srbiji, makedoniji, bosni, mađarskoj itd onda sam nepismen?

onaj koji pozdravi sa ciao je nepismen?

koja nebuloza
pajo-patakRi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 22:22   #55 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,099
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

formalno: dobro jutro/dobar dan/dobra večer, poštovanje, pozdrav
neformalno: evala, zdravi bili, pomalo, alo, ej, bog
ćao - jako jako rijetko iako znan i to izustit
Ja još imam snage reć ti - Splite volin te
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 22:24   #56 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-02-08
Poruka: 100
barabas se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: white devil Pogledaj Poruke
To se zove Raska oblast, a ne Sandzak, iako ga manjine tako zovu...
Znam šta je Raška oblast,ali je Sandžak i na teritoriji Crne Gore,hoću reći da je to malo šira geografska odrednica,a "evala" sam čuo u CG delu Sandžaka a ne u Raškoj oblasti u Srbiji...
barabas je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 22:40   #57 (permalink)
Bitch

white devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobar

OK, ja prvi put cujem za taj pozdrav, mozda se koristi u CG.
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 22:40   #58 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,363
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: pajo-patak Pogledaj Poruke
koliko ja znam to se ne uči u školi...

i ako ja ne znam kako se pozdravlja u srbiji, makedoniji, bosni, mađarskoj itd onda sam nepismen?

onaj koji pozdravi sa ciao je nepismen?

koja nebuloza
ja ne znam za tebe ali u mom 12-godišnjem školovanju imao sam priliku dobro naučit hrvatski jezik da bi znao pozdravit

nebuloza je to što ti kažeš da se to ne uči u školi ali možda ti nisi ni išao u školu pa ne znaš
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 22:44   #59 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,776
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Tzukius- ono što te u školi u vezi 'ćao', 'bok', 'dobar dan' trebaju naučiti, ako nisi već kod kue naučio, je da kad ti netko to kaže- izvadiš ruke iz džepova/cigaretu iz usta i uljudno (po mogućnosti s osmjehom) otpozdraviš... Nije bitno da li si pozdravljen sa 'Hvaljen Isus' ili sa 'ćao', da li te pozdravio Hrvat ili ne...
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 22:48   #60 (permalink)
Bitch

Hello, Wolf, our beloved teacher!!!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pozdrav, pozdravi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114