Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi I Hercegovina na referendumu u Znanost forumu; Net.hr Citat: Ustavni sud ukinuo je odredbu po kojoj su na referendumu mogli sudjelovati samo državljani koji imaju ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-06-07, 19:02   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
I Hercegovina na referendumu

Net.hr

Citat:
Ustavni sud ukinuo je odredbu po kojoj su na referendumu mogli sudjelovati samo državljani koji imaju prebivalište i bez prekida prebivaju u Hrvatskoj najmanje godinu dana.

ZAGREB - Svi hrvatski državljani ubuduće će moći izaći na državni referendum, bez obzira imaju li prebivalište u Hrvatskoj i žive li u njoj, odlučio je Ustavni sud.

Ustavni suci jednoglasno su ukinuli izmjene Zakona o referendumu iz 2001. kojima je bilo propisano da na državnom referendumu pravo sudjelovanja imaju hrvatski državljani koji imaju prebivalište i bez prekida prebivaju u Hrvatskoj najmanje godinu dana prije održavanja referenduma.
koja glupost ... kak neko ko možda nikad nije ni stupio nogom na tlo RH može glasat na referndumu građana RH?

stvarno kretenizam .... boli me briga kome je HDZ sve poklanjao državljanstvo, ovo je totalni debilizam ... kaj će sad za odluku o ulasku u EU glasat ljudi koji će biti s druge strane Shengenske granice?
ljudi koji nisu nikad ni bili ovdi?

svašta ..... jebem ja djeljenje državljanstv šakom i kapom ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:04   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,678
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Re: I Hercegovina na referendumu

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
svašta ..... jebem ja djeljenje državljanstv šakom i kapom ....
To bi se nazvalo vani ulogom u budućnost od strane zna se koga
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:06   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Ukinuti pravo glasa Hrvatima iz BiH , ostaviti državljanstvo tj. pravo na putovnice.
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:08   #4 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Ma neka i ti hercegovci mogu o nečemu odlučivati.

Moram braniti svoje, a mogao bi i ti Silence
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:11   #5 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ma neka i ti hercegovci mogu o nečemu odlučivati.

Moram braniti svoje, a mogao bi i ti Silence
dobra .. dobra ...

nemam kaj branit, meni je stvarno idiotski da će ljudi koji uopće ne žive ovdi i koji bi ostali izvan granice EU, odlučivat jel ćemo mi ulazit u EU .... a referendum je kolko znam obavezan za ulazak u EU ....

nek se na području RH ljudi izjasne za ulazak i nek onda glasovi iz BH to spuste na ispod 50% .... pa jebemu, jel to normalno?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:13   #6 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Ukinuti pravo glasa Hrvatima iz BiH , ostaviti državljanstvo tj. pravo na putovnice.
upravo zbog državljanstva je Ustavni sud i donio takvu odluku .... u tome i je problem .... ili treba mjenjat Ustav ili revizija državljanstva ...
inače ćemo imat sranje na svakom referendumu .. to nije mali broj glasova ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:13   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
nek se na području RH ljudi izjasne za ulazak i nek onda glasovi iz BH to spuste na ispod 50% .... pa jebemu, jel to normalno?

Sad smo u domeni ŠBB-KBB , ali u slučaju takvog referenduma 99% ljudi koji bi u BiH izašli na izbore bilo bi za.
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:14   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,917
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Jel ja imam pravo glasa u BiH - nemam, i zašto bi onda ljudi iz BiH imali pravo glasa u RH?
Zašto bi ljudi iz druge države odlučivali o ičemu u mojoj državi?
Zadnji izneredijo Đelo Hadžiselimović : 30-02-09 u 24:22.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:16   #9 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Pa i nije baš najnormalnije. Vjerojatno nije ni najpravednije.
Ali ja sam jednostavno morala reagirati na naslov teme. Pošto sada u tu kategoriju ulazi cijela dijaspora tz. svi oni Hrvati iz Australije, Kanade, Njemačke, Austrije (i gdje ih još sve nema). A ti si posebno naglasio Hercegovce koji su barem teritorijalno najbliži Hrvatskoj, a pitam se kaj ovi iz Australije znaju kaj se dešava u Hrvatskoj

Međutim, iskreno i ja sam protiv toga pa makar se to odnosilo i na Hercegovce (koji su Hrvati!!!) pošto jednostavno ne žive tu nego u drugoj državi.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:17   #10 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Sad smo u domeni ŠBB-KBB , ali u slučaju takvog referenduma 99% ljudi koji bi u BiH izašli na izbore bilo bi za.
od kud ti to?
ja govorim da ljudi koji NE ŽIVE u RH mogu promjenit ishod tako važnog glasanja .. a problem je recimo kaj hercegovcima i bosancima NIJE u interesu da RH uđe u EU ... hint :: Shengenska granica između RH i BiH
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hercegovina, referendumu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111