| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi I Hercegovina na referendumu u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: silence upravo zbog državljanstva je Ustavni sud i donio takvu odluku .... u tome i je problem .... ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: I Hercegovina na referendumu Citat:
Ogromna većina Hrvata iz BiH ima državljanstvo RH , oduzeti im ga bio bi gotovo nemoguć posao. S druge strane tu se ne radi ni o kakvoj dijaspori , pa je samim tim čista glupost da BH Hrvati odlučuju o životu građana RH. E sad , kako na Balkanu ništa nije jednostavno ostaje nam i pitanje zaštite Hrvata u BiH kao namalobrojnijeg naroda , što je deytonska obveza RH. Na tom planu od neprocijenjivog je značaja pravo na putovnicu i zato to treba ostati , a pravo glasa ukinuti. Istina radilo bi se o svojevrsnom pravnom presedanu , ali zakoni su na kraju krajeva tu da služe ljudima. | |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| Banned | Re: I Hercegovina na referendumu Citat:
![]() kaj se tiče hercegovaca, oni čak imaju direktno suprotan interes ... ja ne vjerjem da je raspoloženje za ulazak u EU (za RH), isto na području RH i u Hercegovini ... | |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: I Hercegovina na referendumu Citat:
Ja imam pravo na bosansko državljanstvo (pošto sam dole rođena)... doduše nisam ga nikada vadila jer mi ne treba. Međutim kada bi ga imala volila bi odlučivati o nekim pitanjima u Bosni pogotovo vezano za Hrvate (katolike- znam nije istoznačnica, ali to se u Bosni nužno povezuje jedno s drugim) koji tamo žive. Zašto? To je valjda moje pravo. Zar ne? | |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Banned | Re: I Hercegovina na referendumu Citat:
nije to baš tako jednostavno ... kao što vidiš odredba koja to regulira je UKINUTA, a po njoj na referendum nisu mogli oni bez prebivališta ili barem godinu dana boravka .... dakle, zakonom se to NE MOŽE regulirati, a mjenjanje Ustava da se nekima smanje rava je jako škakljivo .. s druge strane, revizija nekoliko stotina tisuća odluka o državljanstvu je također u sferi nemogućeg (skoro)... jako loša situacija. | |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: I Hercegovina na referendumu Citat:
Ja mislim da je dole isto tako mišljenje (oko ulaska RH u EU) podjeljeno kao i u Hrvatskoj. Ne znam kaj vi mislite o tim ljudima dole, ali iz mog iskustva imaju jako kvalitetno razmišljanje o sociološkim pitanjima, a i o političkim. | |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: I Hercegovina na referendumu Citat:
Hrvati u BiH su u jako velikoj većini za ulazak RH u EU. Iz cijelog niza razloga , a prije svega zbog toga što bi zahvaljujući hrvatskom državljanstvu i za njih to značilo ulazak u EU. Što se ostala dva naroda tiče , Bošnjaci gotovo plebiscitarno podržavaju i priželjkuju što brži ulazak RH u EU. I za to postoji čitav niz razloga , a shengenska granica je nešto dosta upitno. Shengen je tu daleko manji problem , posebno što je dosta upitno šta će i kako do tada biti. Srbi također deklarativno podržavaju ulazak RH u EU ... ali njih u praksi zaboli ... oni će sa Rusima i Bjelorusima u bolje sutra. ![]() Sve u svemu , BiH kao država ima izniman interes da RH uđe u EU što prije ... a to posebno vrijedi za BiH Hrvate. | |
| | |
| | #17 (permalink) | ||
Citat:
![]() | ||
| | |
| | #19 (permalink) |
| Banned | Re: I Hercegovina na referendumu kažu da pametan zna kad je dosta ... ne znam kakvo je raspoloženje, pa sam možda krivo procjenio. inače sam protiv prava glasa za ljude koji nemaju prebivalište, pa sam se onda očito vodio time ... ne mogu protiv dobrih argumenata ... iako sam i dalje naravno protiv prava glasa, ali ako je tako kako vi opisujete, onda nije toliki problme kao što sam mislio (barem po pitanju obaveznog EU referenduma) .... za neki drugi referendum ne znam ... makar, kako god glasali ljudi dole .. rezultati će sigurno biti makar malo drugačiji i pomaknut će postotke u nekom smjeru, i time jednoj strani na referendumu pomrsit računicu ... |
| | |
![]() |
| Tagovi: hercegovina, referendumu |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:10.

pusa

Na hercegovačko možda.