Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi I Hercegovina na referendumu u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: silence upravo zbog državljanstva je Ustavni sud i donio takvu odluku .... u tome i je problem .... ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-06-07, 19:18   #11 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru
Re: I Hercegovina na referendumu

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
upravo zbog državljanstva je Ustavni sud i donio takvu odluku .... u tome i je problem .... ili treba mjenjat Ustav ili revizija državljanstva ...
inače ćemo imat sranje na svakom referendumu .. to nije mali broj glasova ...
Gle , meni je jasno da ovo što sam ja prije napisao može djelovati malo zbunjujuće , ali zapravo se radi o jednostavnoj stvari koja se lako da riješiti.

Ogromna većina Hrvata iz BiH ima državljanstvo RH , oduzeti im ga bio bi gotovo nemoguć posao. S druge strane tu se ne radi ni o kakvoj dijaspori , pa je samim tim čista glupost da BH Hrvati odlučuju o životu građana RH. E sad , kako na Balkanu ništa nije jednostavno ostaje nam i pitanje zaštite Hrvata u BiH kao namalobrojnijeg naroda , što je deytonska obveza RH. Na tom planu od neprocijenjivog je značaja pravo na putovnicu i zato to treba ostati , a pravo glasa ukinuti. Istina radilo bi se o svojevrsnom pravnom presedanu , ali zakoni su na kraju krajeva tu da služe ljudima.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:20   #12 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Pa i nije baš najnormalnije. Vjerojatno nije ni najpravednije.
Ali ja sam jednostavno morala reagirati na naslov teme. Pošto sada u tu kategoriju ulazi cijela dijaspora tz. svi oni Hrvati iz Australije, Kanade, Njemačke, Austrije (i gdje ih još sve nema). A ti si posebno naglasio Hercegovce koji su barem teritorijalno najbliži Hrvatskoj, a pitam se kaj ovi iz Australije znaju kaj se dešava u Hrvatskoj

Međutim, iskreno i ja sam protiv toga pa makar se to odnosilo i na Hercegovce (koji su Hrvati!!!) pošto jednostavno ne žive tu nego u drugoj državi.
ma ja sam samo copy-paste naslov ... ne da mi se izmišljat naslove svim temama koje pokrećem

kaj se tiče hercegovaca, oni čak imaju direktno suprotan interes ... ja ne vjerjem da je raspoloženje za ulazak u EU (za RH), isto na području RH i u Hercegovini ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:20   #13 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,374
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Jel ja imam pravo glasa u BiH - nemam, i zašto bi onda ljudi iz BiH imali pravo glasa u RH?
Zašto bi ljudi iz druge države odlučivali o ičemu u mojoj državi?
Da imaš bosansko državljanstvo (kao što imaju hercegovci hrvatsko) onda bi mogao.

Ja imam pravo na bosansko državljanstvo (pošto sam dole rođena)... doduše nisam ga nikada vadila jer mi ne treba. Međutim kada bi ga imala volila bi odlučivati o nekim pitanjima u Bosni pogotovo vezano za Hrvate (katolike- znam nije istoznačnica, ali to se u Bosni nužno povezuje jedno s drugim) koji tamo žive.
Zašto? To je valjda moje pravo. Zar ne?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:23   #14 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Gle , meni je jasno da ovo što sam ja prije napisao može djelovati malo zbunjujuće , ali zapravo se radi o jednostavnoj stvari koja se lako da riješiti.

Ogromna većina Hrvata iz BiH ima državljanstvo RH , oduzeti im ga bio bi gotovo nemoguć posao. S druge strane tu se ne radi ni o kakvoj dijaspori , pa je samim tim čista glupost da BH Hrvati odlučuju o životu građana RH. E sad , kako na Balkanu ništa nije jednostavno ostaje nam i pitanje zaštite Hrvata u BiH kao namalobrojnijeg naroda , što je deytonska obveza RH. Na tom planu od neprocijenjivog je značaja pravo na putovnicu i zato to treba ostati , a pravo glasa ukinuti. Istina radilo bi se o svojevrsnom pravnom presedanu , ali zakoni su na kraju krajeva tu da služe ljudima.
sve 5 .. ja samo komentiram trenutnu situaciju ... znači treba mjenjati Ustav, jer je to Ustavom zagarantirano (svi državljanima) ...

nije to baš tako jednostavno ... kao što vidiš odredba koja to regulira je UKINUTA, a po njoj na referendum nisu mogli oni bez prebivališta ili barem godinu dana boravka ....

dakle, zakonom se to NE MOŽE regulirati, a mjenjanje Ustava da se nekima smanje rava je jako škakljivo .. s druge strane, revizija nekoliko stotina tisuća odluka o državljanstvu je također u sferi nemogućeg (skoro)...

jako loša situacija.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:25   #15 (permalink)
Samo bahata...

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
ma ja sam samo copy-paste naslov ... ne da mi se izmišljat naslove svim temama koje pokrećem

kaj se tiče hercegovaca, oni čak imaju direktno suprotan interes ... ja ne vjerjem da je raspoloženje za ulazak u EU (za RH), isto na području RH i u Hercegovini ...
Misliš da nije? Ne znam po čemu. Jel bilo neko ispitivanje Hrvata koji žive na području Hercegovine (he he, koji diplomatski opis) o toj tematici?

Ja mislim da je dole isto tako mišljenje (oko ulaska RH u EU) podjeljeno kao i u Hrvatskoj. Ne znam kaj vi mislite o tim ljudima dole, ali iz mog iskustva imaju jako kvalitetno razmišljanje o sociološkim pitanjima, a i o političkim.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:28   #16 (permalink)
Banned

Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:
od kud ti to?
ja govorim da ljudi koji NE ŽIVE u RH mogu promjenit ishod tako važnog glasanja .. a problem je recimo kaj hercegovcima i bosancima NIJE u interesu da RH uđe u EU ... hint :: Shengenska granica između RH i BiH
Ili ti nešto nisi shvatio ili si jako neinformiran po pitanju stanja i odnosa u BiH , što bi mi bilo poprilično iznenađenje jer ti je informiranost obično jača strana.

Hrvati u BiH su u jako velikoj većini za ulazak RH u EU. Iz cijelog niza razloga , a prije svega zbog toga što bi zahvaljujući hrvatskom državljanstvu i za njih to značilo ulazak u EU.

Što se ostala dva naroda tiče , Bošnjaci gotovo plebiscitarno podržavaju i priželjkuju što brži ulazak RH u EU. I za to postoji čitav niz razloga , a shengenska granica je nešto dosta upitno. Shengen je tu daleko manji problem , posebno što je dosta upitno šta će i kako do tada biti.

Srbi također deklarativno podržavaju ulazak RH u EU ... ali njih u praksi zaboli ... oni će sa Rusima i Bjelorusima u bolje sutra.

Sve u svemu , BiH kao država ima izniman interes da RH uđe u EU što prije ... a to posebno vrijedi za BiH Hrvate.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:32   #17 (permalink)
Samo bahata...

Citat:

Ja mislim da je dole isto tako mišljenje (oko ulaska RH u EU) podjeljeno kao i u Hrvatskoj. Ne znam kaj vi mislite o tim ljudima dole, ali iz mog iskustva imaju jako kvalitetno razmišljanje o sociološkim pitanjima, a i o političkim.
Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke

Hrvati u BiH su u jako velikoj većini za ulazak RH u EU. Iz cijelog niza razloga , a prije svega zbog toga što bi zahvaljujući hrvatskom državljanstvu i za njih to značilo ulazak u EU.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:35   #18 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,970
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Baš me zanima hoće li i na ovim izborima se dogoditi kao i na predsjedničkim - da su birači bili u popisu birača u RH i u BIH, tako da mogu dvostruko glasat.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:37   #19 (permalink)
Banned

silence

kažu da pametan zna kad je dosta ...
ne znam kakvo je raspoloženje, pa sam možda krivo procjenio. inače sam protiv prava glasa za ljude koji nemaju prebivalište, pa sam se onda očito vodio time ...

ne mogu protiv dobrih argumenata ... iako sam i dalje naravno protiv prava glasa, ali ako je tako kako vi opisujete, onda nije toliki problme kao što sam mislio (barem po pitanju obaveznog EU referenduma) .... za neki drugi referendum ne znam ...

makar, kako god glasali ljudi dole .. rezultati će sigurno biti makar malo drugačiji i pomaknut će postotke u nekom smjeru, i time jednoj strani na referendumu pomrsit računicu ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:39   #20 (permalink)
Banned

Citat:
Ja imam pravo na bosansko državljanstvo (pošto sam dole rođena)...
Nemaš ti pravo na bosansko državljanstvo. Na hercegovačko možda.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hercegovina, referendumu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114