Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi I Hercegovina na referendumu u Znanost forumu; Kojoj točno strani Silence? Citat: Pravi autor: Ibort Nemaš ti pravo na bosansko državljanstvo. Na hercegovačko možda. Kao ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-06-07, 19:39   #21 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,399
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Kojoj točno strani Silence?

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Nemaš ti pravo na bosansko državljanstvo. Na hercegovačko možda.
Kao rođena Sarajka?
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:42   #22 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru
Re: I Hercegovina na referendumu

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
makar, kako god glasali ljudi dole .. rezultati će sigurno biti makar malo drugačiji i pomaknut će postotke u nekom smjeru, i time jednoj strani na referendumu pomrsit računicu ...
Pa o tome se i radi. Hrvati iz BiH ne trebaju glasati na izborima , niti referendumima u RH.

P.S
Da se mene pita Hrvati iz BiH ne bi trebali glasati ni u BiH.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:43   #23 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
a nemam pojima .. imaš ZA i PROTIV stranu. pošto smo zaključili da nisam upućen u raspoloženje dole, ne znam kojoj strani će pomoći ti glasovi, ali jednoj oće .. to je priroda referenduma, imaš samo dvije opcije

osim ako glasovi dole ne budu u potpuno istom omjeru ko u RH ... a to sumnjam ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:44   #24 (permalink)
Banned

Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:

Kao rođena Sarajka?

Duboka isprika.

Mada ... niste mi ni vi Sarajlije baš po volji.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:47   #25 (permalink)
Samo bahata...

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:

P.S
Da se mene pita Hrvati iz BiH ne bi trebali glasati ni u BiH.
Evo jedna situacija iz mog obiteljskog kruga.

Jedna osoba ima švedsko i hrvatsko državljanstvo. Pola godine živi tu, a drugu polovicu gore. Na hrvatskoj putovnici joj piše da živi u Hrvatskoj (točno adresa iz Hrvatske) a na švedskoj da živi u Švedskoj. Kaj tu napraviti?

Ista stvar je i sa Hercegovcima. Obično imaju prebivalište u Hrvatskoj, a s druge strane i u BIH.
To je pitanje- je li pravedno i imati dvojno državljanstvo?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:50   #26 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,972
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Jedna osoba ima švedsko i hrvatsko državljanstvo. Pola godine živi tu, a drugu polovicu gore. Na hrvatskoj putovnici joj piše da živi u Hrvatskoj (točno adresa iz Hrvatske) a na švedskoj da živi u Švedskoj. Kaj tu napraviti?
Krajnje jednostavno - ako si u zadnjih godinu dana živio na toj adresi u RH na duže od 3 mjeseca imaš pravo glasa, ako nisi NE.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:52   #27 (permalink)
Samo bahata...

Citat:

Duboka isprika.

Mada ... niste mi ni vi Sarajlije baš po volji.
Ne radimo po željama

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Krajnje jednostavno - ako si u zadnjih godinu dana živio na toj adresi u RH na duže od 3 mjeseca imaš pravo glasa, ako nisi NE.
Hoćemo brojati i sekunde? A uostalom kako bi znao da je netko živio zadnjih tri mjeseca na toj i toj adresi? Za to bi trebala posebna komisija i ne znam kako bi to izgledalo. Na referendum bi otišlo pola državnog proročuna. Zar ne?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:53   #28 (permalink)
Banned

Citat:

Ista stvar je i sa Hercegovcima. Obično imaju prebivalište u Hrvatskoj, a s druge strane i u BIH.
To je pitanje- je li pravedno i imati dvojno državljanstvo?
Pa meni je samom tako. Pola sam svog kratkog životnog vijeka proveo u BiH , drugu polovicu u RH. Sad imam firmu u ZG , ali me (kako mi je ovo mrsko priznat) emocije vuku u BiH pa se trudim i tamo pokrenuti posao. U praksi to izgleda da sam doslovno pola mjeseca u Zagrebu , pola u Bosni. Ali bitna razlika je što je ta osoba iz tvoje obitelji u Švedskoj dijaspora , a ja u BiH (ili možda u Hrvatskoj) nisam. I to je prvi i osnovni razlog zašto Hrvati iz BiH ne bi trebali glasati u Hrvatskoj. Gdje je logika da konstitutivni narod jedne odlučuje o drugoj državi.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:54   #29 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,972
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Ne radimo po željama
Hoćemo brojati i sekunde? A uostalom kako bi znao da je netko živio zadnjih tri mjeseca na toj i toj adresi? Za to bi trebala posebna komisija i ne znam kako bi to izgledalo. Na referendum bi otišlo pola državnog proročuna. Zar ne?
Pa na putovnici ti piše kad si napustio državu.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:54   #30 (permalink)
Banned

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Šta ćeš sa vojskom , pomorcima , brojnim ljudima koji zbog posla izbivaju i po dvije-tri godine?
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hercegovina, referendumu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:49.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114