Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi I Hercegovina na referendumu u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Neptune Pa na putovnici ti piše kad si napustio državu. Rijetko....

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-06-07, 19:55   #31 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru
Re: I Hercegovina na referendumu

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Pa na putovnici ti piše kad si napustio državu.
Rijetko.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:56   #32 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,399
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Pa meni je samom tako. Pola sam svog kratkog životnog vijeka proveo u BiH , drugu polovicu u RH. Sad imam firmu u ZG , ali me (kako mi je ovo mrsko priznat) emocije vuku u BiH pa se trudim i tamo pokrenuti posao. U praksi to izgleda da sam doslovno pola mjeseca u Zagrebu , pola u Bosni. Ali bitna razlika je što je ta osoba iz tvoje obitelji u Švedskoj dijaspora , a ja u BiH (ili možda u Hrvatskoj) nisam. I to je prvi i osnovni razlog zašto Hrvati iz BiH ne bi trebali glasati u Hrvatskoj. Gdje je logika da konstitutivni narod jedne odlučuje o drugoj državi.
Na Balkanu ništa nema logike. Stoga to pitanje možeš odmah zaboraviti.

Ovdje se nužno nameće pitanje- Je li BiH dijaspora?

Ona sebe (ta osoba) ne smatra "dijasporom" kada je od 5-11 mjeseca tu. A drugih pola godine gore.

Zadnji Uredio teica : 05-06-07 u 20:00.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 19:59   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,972
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Rijetko.
E to je sad već drugi problem
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 20:00   #34 (permalink)
Samo bahata...

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pa na putovnici ti piše kad si napustio državu.
Aha onda bi trebalo na osobnim iskaznicama (s kojima možeš ući u BiH) udarati žigove?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 20:00   #35 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,972
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Aha onda bi trebalo na osobnim iskaznicama (s kojima možeš ući u BiH) udarati žigove?
To prvo treba ispraviti - ulaz u RH samo uz putovnicu !
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 20:01   #36 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:
Ona sebe ne smatra "dijasporom" kada je od 5-11 mjeseca tu. A drugih pola godine gore.
Nenene ... ne zbog toga. Dijaspora je naprosto iseljeništvo , a BiH Hrvati to nisu. Nisu se BiH Hrvati iz Hrvatske doselili u Bosnu i Hercegovinu nego tu žive stoljećima , od dolaska Slavena. Zbog toga nisu i ne mogu biti dijaspora.

Ja sam stricu koji živi u Zg u par navrata na njegov komentar - hrvatska dijaspora u BiH - morao lijepo objasniti da je on dijaspora.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 20:17   #37 (permalink)
Samo bahata...

Pa dobro. Jasno je to. Ali ona ne misli da živi u dijaspori nego da pola svog vremena provede u RH. A drugu polovicu (ima slobodu) provede gdje ona hoće bilo to u BiH ili Australiji ili Americi ili Švedskoj. Razumješ?

Citat:
To prvo treba ispraviti - ulaz u RH samo uz putovnicu !
Ja nisam za to. Onda ne bi mogla u Sloveniju sa osobnom
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 21:49   #38 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,633
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

...dakako, letimično prošla...
Evo, prvi x da se Silence i ja slažemo oko nečega - ne živiš tu nemaš ni pravo birat mi vladu i stranku, ne biram ni ja tvoju u tvojoj državi, pa nek' ti 6x imaš državljanstvo i prijavljen si u RH sa boravkom dolje. NEMA! Kad ti bude plaća u kn, a ne u km onda će mo razgovarat.
Ja sam iz Bosne, Hratica, imam državljanstvo tu, dolje nemam, a i netreba mi; a i da imam, voljela bih da su Hrvati na vlasti, ali ne živim dolje pa...

I, da. O kakvom vi posebno bosanskom, posebno hercegovačkom državljanstvu govorite? Država je BiH, pa je i državljanstvo bosansko - hercegovačko...
Onda bi mi u ovim krajevima imali zagorsko, prigorsko, slavonsko, istarsko,dalmatinsko
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 21:53   #39 (permalink)
Samo bahata...

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke

I, da. O kakvom vi posebno bosanskom, posebno hercegovačkom državljanstvu govorite? Država je BiH, pa je i državljanstvo bosansko - hercegovačko...
Onda bi mi u ovim krajevima imali zagorsko, prigorsko, slavonsko, istarsko,dalmatinsko
Ma to je bila zezancija. Vidim da si letimično prošla i odmah agresiva
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-07, 22:19   #40 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,633
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Ma to je bila zezancija. Vidim da si letimično prošla i odmah agresiva
uh, mene toliko zaboli za politiku , ali mi je gadno vidjeti to raščlanjivanje zemlje ... jedan dio valja, drugi ne... e, sad koji je dobar bosanski dakako
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hercegovina, referendumu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114