Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi I Hercegovina na referendumu u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ibort Ukinuti pravo glasa Hrvatima iz BiH , ostaviti državljanstvo tj. pravo na putovnice. Ako jedan Hrvat ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 07-06-07, 12:38   #51 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 06-06-07
Poruka: 54
*Lu* se izdvaja iz mase
Re: I Hercegovina na referendumu

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Ukinuti pravo glasa Hrvatima iz BiH , ostaviti državljanstvo tj. pravo na putovnice.
Ako jedan Hrvat moze ovako reći za druge Hrvate šta se onda moze očekivati za ostale nacionalnosti?
Ovako:htjeli neki to priznati ili ne hercegovački hrvati su u ratu zajedno branili drzavu i svoju djecu s Hrvatima iz Hrvatske!Zna se da plan spajanja s matičnom državom nije uspio...prodani su!Ali to je duga priča!
Danas Hrvati u Hercegovini(ali i u cijeloj BiH) žive u tuđoj državi,tuđi jezik,školstvo,...
Sve što im je ostalo od dostojanstva je ta putovnica sa svojim grbom...
Nije teško pokušati pokazati trun razumjevanja i za one čiji su sinovi gubili živote,noge,zdravlje da bi danas Hrvati u Hrvatskoj imali svoju državu!
*Lu* je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 12:41   #52 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-06-07
Poruka: 25
gedora se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: *Lu* Pogledaj Poruke
Ako jedan Hrvat moze ovako reći za druge Hrvate šta se onda moze očekivati za ostale nacionalnosti?
Ovako:htjeli neki to priznati ili ne hercegovački hrvati su u ratu zajedno branili drzavu i svoju djecu s Hrvatima iz Hrvatske!Zna se da plan spajanja s matičnom državom nije uspio...prodani su!Ali to je duga priča!
Danas Hrvati u Hercegovini(ali i u cijeloj BiH) žive u tuđoj državi,tuđi jezik,školstvo,...
Nije teško pokušati pokazati trun razumjevanja i za one čiji su sinovi gubili živote,noge,zdravlje da bi danas Hrvati u Hrvatskoj imali svoju državu!
rep + , samo da je malo više ljudi koji ovako pozitivno razmišljaju
gedora je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 12:43   #53 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

kakve veze to ima s bilo čim?
ovdi pričamo glasanju na izborima u drugoj državi di ne žive ... niko nema niš protiv državljanstva, ako to ne povlači pravo glasa ... ali pošto to povlači pravo glasa, postavlja se pitanje jel treba dijelit državljanstvo šakom i kapom ...

i meni je fenomen da se uvijek o hrvatima iz hercegovine priča .. a hrvati u bosni?

zvučiš ko HDZ ... ajde da i neki HDZovac počne postat, ovdi ih fali
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 13:11   #54 (permalink)
Regularni forumas

*Lu* se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
kakve veze to ima s bilo čim?
ovdi pričamo glasanju na izborima u drugoj državi di ne žive ... niko nema niš protiv državljanstva, ako to ne povlači pravo glasa ... ali pošto to povlači pravo glasa, postavlja se pitanje jel treba dijelit državljanstvo šakom i kapom ...

i meni je fenomen da se uvijek o hrvatima iz hercegovine priča .. a hrvati u bosni?

referendum:to je teško pitanje!ali u tom slučaju ne radi se samo o referendumu!Ako im daš državljanstvo ... to ne znači evo vam ga i sad odjebite da vas ne vidim!Drzavljanstvo je indetitet i tako se prema njemu treba i odnositi!Postoje različiti referendumi u kojima bi trebao svaki drzavljanin ucestvovati ili ne!Naravno da hrvat iz dijaspore ne bi trebao ucestvovati u referendumima čiji rezultat ih se nikako neće ticati,tipa: povećanje poreza i sl.ali referundimi koji direktno ili indirektno utiču na sve Hrvate u svijetu tu se svakako slažem!
Spominješ HDZ....ok!Ne radi se tu o HDZovskom razmisljanju...prije bi rekla ljudskom sa stvarnim argumentima,zahvalnošću,srcem...i zajedništvom -nacionalizmom!Nacionalizam je pozeljan kod svakoga,naročito kod državljanja ovako male i mlade države na početku razvoja!

@hrvat u Hercegovini,Bosni,Afganistanu je Hrvat!!!!Ne mozes ih dijeliti!
*Lu* je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 13:15   #55 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,574
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
I zato bi trebali imati pravo glasa u državi u kojoj ne žive? Dala im je državljanstvo... što još treba?

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke

pa ja glasam za HDZ, tj. jesam jednom kad sam dobila pravo glasa... ah djete
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 13:15   #56 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-06-07
Poruka: 25
gedora se izdvaja iz mase

Citat:
Ja ovdje niti ne trebam postati ...sve rečeno potpisujem Drago mi je da netko razmišlja ovako kao i ja .. Ovdje se malo zločesto ide s naslovom " I Hercegovina na referendumu", ali na to smo navikli.
gedora je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 13:18   #57 (permalink)
Regularni forumas

*Lu* se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
I zato bi trebali imati pravo glasa u državi u kojoj ne žive? Dala im je državljanstvo... što još treba?
l
Onda koji joj je qrac dala drzavljanstvo!?Piškiću - kakiću!Jel...?Jel to držva htjela...evo vam i sikter? Ne bih rekla!
*Lu* je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 13:20   #58 (permalink)
Regularni forumas

*Lu* se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: gedora Pogledaj Poruke
Ja ovdje niti ne trebam postati ...sve rečeno potpisujem Drago mi je da netko razmišlja ovako kao i ja .. Ovdje se malo zločesto ide s naslovom " I Hercegovina na referendumu", ali na to smo navikli.
Naviknuti se na one koji nemaju trun nacionalizma u sebi nikad neću!Ne mogu protiv sebe!
*Lu* je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 13:20   #59 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,574
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Ok, svi smo mi Hrvati, ma gdje bili, ali opet koje referendumsko pitanje pogađa Hrvata u npr. u Švedskoj direktno. Napomenimo da on živi i radi u Švedskoj i da tu dolazi samo na odmor... i da nema se namjeru vratiti za stalno?
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 13:22   #60 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
referendum:to je teško pitanje!ali u tom slučaju ne radi se samo o referendumu!Ako im daš državljanstvo ... to ne znači evo vam ga i sad odjebite da vas ne vidim!Drzavljanstvo je indetitet i tako se prema njemu treba i odnositi!Postoje različiti referendumi u kojima bi trebao svaki drzavljanin ucestvovati ili ne!Naravno da hrvat iz dijaspore ne bi trebao ucestvovati u referendumima čiji rezultat ih se nikako neće ticati,tipa: povećanje poreza i sl.ali referundimi koji direktno ili indirektno utiču na sve Hrvate u svijetu tu se svakako slažem!
Spominješ HDZ....ok!Ne radi se tu o HDZovskom razmisljanju...prije bi rekla ljudskom sa stvarnim argumentima,zahvalnošću,srcem...i zajedništvom -nacionalizmom!Nacionalizam je pozeljan kod svakoga,naročito kod državljanja ovako male i mlade države na početku razvoja!

Mogu ih djelit .. prema mjestu stanovanja ...

Uopće ne vidim o čemu ti drobiš, a malo me preivše podsjećaš na nešto ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hercegovina, referendumu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114