Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Ide Arena Zagreb u Znanost forumu; Net.hr Citat: Bandić je pristao da Arena bude gotova dva tjedna kasnije, a Ingra i Trigranit su spustili njezinu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-05-07, 11:57   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Ide Arena Zagreb

Net.hr

Citat:
Bandić je pristao da Arena bude gotova dva tjedna kasnije, a Ingra i Trigranit su spustili njezinu cijenu. Ovo je posljednji rok koji je Milan postavio i izgleda da će svi biti zadovoljni, a Arena izgrađena.

Rok za dogovor predstavnika Grada Zagreba te investitora Ingre i Trigranita o gradnji Arene Zagreb u Laništu istječe u utorak, a ekspertni timovi obiju strana još uvijek nisu završili pregovore, piše Večernji list.
hmmm ... ako su ipak spustili cjenu, znači da i dalje imaju računicu ... fina lova je u igri ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 12:05   #2 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-05-07
Godina: 32
Poruka: 56
darius se izdvaja iz mase
Re: Ide Arena Zagreb

Vec je i bilo vrime da krene
darius je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 12:09   #3 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Koja bi to sramota bila da se nisu dogovorili i da su nam zbog toga oduzeli SP u rukometu...Pa idućih 50 godina bi se morali borit da dobijemo prvenstvo u kukičanju, a kamoli nekom ozbiljnijem sportu!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 12:16   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Koja bi to sramota bila da se nisu dogovorili i da su nam zbog toga oduzeli SP u rukometu...Pa idućih 50 godina bi se morali borit da dobijemo prvenstvo u kukičanju, a kamoli nekom ozbiljnijem sportu!
Možda bi razmišljao i govorio drugčije da si sudjelovao u organizaciji kojeg svjetskog ili europskog prvenstva. Ja jesam i to u nekoliko sportova, pa znam što to znači za financiranje zagrebačkih sportova, pogotovo "malih", u godini održavanja ili nakon održavanja kakvog velikog prvenstva u Zagrebu. Da ne pričam o izdvajanjima za maksimirski stadion u vrijeme Canjuge kad se financiranje tog projekta i ostalih zagrebačkih sportova rješavalo udarcima šake po stolu umjesto točke nakon rečenice
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 12:33   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-05-06
Poruka: 9
kristian_0 se izdvaja iz mase

Zaista bi bila šteta da Zagreb (Hrvatska) izgubi ovo ili bilo koje drugo sportsko prvenstvo. U sportu smo najjači i da ga nema nitko ne bi znao za nas.Niste valjda popušili Bandićevu farsu ?
kristian_0 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 12:34   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: HPLJ5L Pogledaj Poruke
Možda bi razmišljao i govorio drugčije da si sudjelovao u organizaciji kojeg svjetskog ili europskog prvenstva. Ja jesam i to u nekoliko sportova, pa znam što to znači za financiranje zagrebačkih sportova, pogotovo "malih", u godini održavanja ili nakon održavanja kakvog velikog prvenstva u Zagrebu. Da ne pričam o izdvajanjima za maksimirski stadion u vrijeme Canjuge kad se financiranje tog projekta i ostalih zagrebačkih sportova rješavalo udarcima šake po stolu umjesto točke nakon rečenice
Moram priznat da ne razumijem tvoj komentar. Iz njega zaključujem da bi tebi bilo drago da ne dobijemo SP u rukometu? Stvarno ne razumijem I to što nešto drugi trpi, nije stvar sporta i same priredbe, već nesposobnih ljudi i lopova koji takve stvari vide kao mogućnost trpanja novaca u svoj džep.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 14:08   #7 (permalink)
prof. Foruma

Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Citat:
Moram priznat da ne razumijem tvoj komentar. Iz njega zaključujem da bi tebi bilo drago da ne dobijemo SP u rukometu? Stvarno ne razumijem I to što nešto drugi trpi, nije stvar sporta i same priredbe, već nesposobnih ljudi i lopova koji takve stvari vide kao mogućnost trpanja novaca u svoj džep.
Ne kažem da bi mi bilo drago da ne organiziramo prvenstvo, bilo europsko, bilo svjetsko, u bilo čemu. Ali, trenutno je takva situacija u sportu da financiranje čitavog zg sporta ide (razumljivo) iz jednog izvora. To znamo. Ali, za organizaciju tako velikih natjecanja u pravilu idu i investicije za izgradnju, proširenje ili rekonstrukciju postojećih objekata. Tu su najveći izdaci i tu bih se zadržao. Državni budžet i gradski proračun se neće u godini održavanja velikog natjecanja ništa povećati, barem ne bitno, ali će se većina sredstava usmjeriti prema sportskom savezu koji organizira neko veliko natjecanje. Znači, ostalim sportovima u toj godini - manje sredstava, čak i osjetno manje od planiranog. Nemoj mi samo govoriti o sponzorima i da se to mora drugačije financirati, jer to nije slučaj, već se dešava ovako kako sam ja opisao.
A trpanje novaca u vlastiti džep imamo i bez organizacije velikih natjecanja. Samo se mora dokazati i sancionirati
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 14:32   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: HPLJ5L Pogledaj Poruke
Ne kažem da bi mi bilo drago da ne organiziramo prvenstvo, bilo europsko, bilo svjetsko, u bilo čemu. Ali, trenutno je takva situacija u sportu da financiranje čitavog zg sporta ide (razumljivo) iz jednog izvora. To znamo. Ali, za organizaciju tako velikih natjecanja u pravilu idu i investicije za izgradnju, proširenje ili rekonstrukciju postojećih objekata. Tu su najveći izdaci i tu bih se zadržao. Državni budžet i gradski proračun se neće u godini održavanja velikog natjecanja ništa povećati, barem ne bitno, ali će se većina sredstava usmjeriti prema sportskom savezu koji organizira neko veliko natjecanje. Znači, ostalim sportovima u toj godini - manje sredstava, čak i osjetno manje od planiranog. Nemoj mi samo govoriti o sponzorima i da se to mora drugačije financirati, jer to nije slučaj, već se dešava ovako kako sam ja opisao.
A trpanje novaca u vlastiti džep imamo i bez organizacije velikih natjecanja. Samo se mora dokazati i sancionirati
E sad je malo jasnije. Ali opet (pustimo sponzore na stranu) smatram da novca ima dovoljno i da takav jedan projekt može puno koristiti gradu Zagrebu na sportsko-financijskom planu. Novac se samo nepravilno kanalizira, tj.većina završi ne tamo gdje je namijenjena, nego u nečijim džepovima.
Zar stvarno misliš, da kad bi se sve radilo kako treba i transparentno, da ne bi bilo dovoljno novca za sve?
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 14:57   #9 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
E sad je malo jasnije. Ali opet (pustimo sponzore na stranu) smatram da novca ima dovoljno i da takav jedan projekt može puno koristiti gradu Zagrebu na sportsko-financijskom planu. Novac se samo nepravilno kanalizira, tj.većina završi ne tamo gdje je namijenjena, nego u nečijim džepovima.
Zar stvarno misliš, da kad bi se sve radilo kako treba i transparentno, da ne bi bilo dovoljno novca za sve?
Na žalost (moju), poznati su mi iznosi i tokovi (oni legalni) novaca za financiranje zg sporta. Mada je i moja sportska organizacija organizirala svjetska i europska prvenstva, svjetske kupove.... generalno gledano, svaki smo puta bili u nemalom minusu, a u kakvoj smo financijskoj prilici inače.... bolje ne pitaj. Treneri, roditelji, vodstvo klubova, privatni sponzori.... bez njih ne bi niti bilo klubova i aktivnosti jer novac ide na nogomet, košarku, rukomet, tenis, a i oni bi se požalili da im je premalo . Meni osobno nikad nije bilo jasno zašto toliko novaca usmjeravati u sportove i sportaše koji u svojim redovima imaju profesionalce. Netko će reči da su nogometaši, rukometaši, košarkaši.... amateri. Ma daj! S takvim mjesečnim primanjima? Da osiguraju sebi i potomcima budućnost bez potrebe da rade? Kako se vani financiraju sportaši i klubovi? S državnih jasala? Niti slučajno. Pa, ako netko može plaćati te sportaše i klubove, neka mu bude, ali država...
Ali, sada sam otišao u offtopic.
Što se Arene tiče, mislim da Openheim (ili kako se već zove) i Ingra nisu niti imali neki ozbiljan idejni projekt, pa su zato mahali s velikim ciframa i zajebavali Grad pod izlikom da im Bandić stalno postavlja nove uvjete. Ja radim u projektnom uredu i točno znamo što mora sadržavati idejni projekt. Ako dademo neozbiljnu ili preskupu ponudu na licitaciju - ne prolazimo. A Inin projekt se mijenjao svakih 5-6 dana. kao i iznosi za izgradnju, održavanje, infrastrukturu.... da ne idem u detalje.
A osobno sam mišljenja da bismo prvenstvo dobili i bez te famozne Arene. Ali, vidjet' ćemo.
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 15:02   #10 (permalink)
Akademik Foruma

Slažem se s ovim oko financiranja - moje je mišljenje da država (ili grad) treba pomagati amaterskim sportskim klubovima, a ne profesionalnima. Jest da bi nas to vratilo 10 godina unatrag, ali bi funkcioniralo. Pa nek rezultati donose novac.
Ali jedna kvalitetno napravljena dvorana, uz pametno gospodarenje, mogla bi biti dobitak za grad Zagreb.

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 29-05-07 u 15:06.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: arena, ide, zagreb

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111