Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Ivan Korade u Znanost forumu; Evo vidim da se o ovme priča u zadnjih par dana, pa otvorih ovu temu. Zanima me vaše miš...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-04-08, 09:24   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 28
Poruka: 3,836
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase
Ivan Korade

Evo vidim da se o ovme priča u zadnjih par dana, pa otvorih ovu temu.

Zanima me vaše mišljenje o ovom slučaju, našao sam zanimljiv tekst vezano uz ovo..

Ivan Korade superstar

PRED nama je nova akcijska zvijezda. U samo šest dana, Ivan Korade se iz nesimpatičnog i prema nekim navodima, nasilnog galamdžije, pretvorio u akcijsku zvijezdu kakvu gledamo u američkim akcijskim spektaklima. Sa sigurnošću možemo reći kako se pred našim očima možebitno odvija temelj za scenarij prvog pravog hrvatskog akcijskog filma, iako potraga više djeluje kao predložak za "akcijsku horor komediju“.

Premda sam žanr zvuči kao oksimoron (ako gledamo u okvirima domaće kinematografije), vjerujem da smo napokon dobili prvu akcijsku horor komediju jer potraga za generalom Koradeom u samo je nekoliko dana iz horora najprije prešla u akciju, a kako vrijeme prolazi taj spektakl sve više naliči tragikomediji jer ako policija nije u stanju uloviti starog, teško bolesnog i debelog lika bez jedne ruke, počinjem vjerovati da je za ovaj lov zadužen inspektor Clouseao. Korade prema onome što čitam nije neki neuhvatljivi specijalac kojeg vojno znanje pretvara u neuhvatljivu lovinu koja šahovskim razmišljanjem i poznavanjem policijskog načina djelovanja uspijeva zbrisati snagama sigurnosti naoružanim dugim cijevima, ali to ne znači da nije sposoban počiniti još kojekakva zlodjela.

Hrvatska verzija "Bjegunca" ... ili ipak samo "Policijske akademije"?

Scenarij za neki budući film piše se sam od sebe. Imamo onaj ključni moment u kojem napetost raste, a jedini preživjeli govori da je zlodjelo počinio nitko drugi nego general s jednom rukom - što u sjećanje priziva "Bjegunca“ i "Privedite osumnjičene“. Policija kreće u sveobuhvatnu akciju i steže obruč oko zajebanog zločinca koji vještim tehnikama izbjegava sve zamke koje mu postavljaju jake redarstvene snage. No, kako vrijeme odmiče sve nam je više jasno da odbjegli general nije "genijalni um“ već cjelokupna potjera djeluje kao rezultat promišljanja novaka iz filma "Policijska akademija“.

Na sve to, u priču se uključuje i Interpol a čak i američki predsjednik zahtijeva da se Korade privede prije njegovog dolaska. Posebno su me umirili komentari onih koji tvrde da će se policijske snage pobrinuti da George i Laura Bush budu sigurni jer nikada ne znate kakve se stvari muvaju po glavi pedesetogodišnjaka s gihtom. Mogao bi poput planinske pume zaskočiti lidera svjetske sile i nadljudskom mu brzinom iščupati kucajuće srce iz prsnog koša što je logičan tijek misli ako u obzir uzmemo da se prije svoje vojne karijere bavio montiranjem centralnih grijanja.

Nakon Zlatka Sudca Korade postao drugi Hrvat koji je u isto vrijeme viđen na nekoliko mjesta

I baš kao i u svakom spektaklu, glavni junak postaje velika zvijezda. Korade je viđen na nekoliko mjesta u isto vrijeme čime postaje drugi Hrvat kojemu je takvo što pošlo za rukom (nakon Zlatka Sudca, naravno). Svjedoci se kunu da su ga vidjeli kao da je riječ o duhu Elvisa Presleya ili 2Paca, a ne bih se iznenadio da se pojavi i netko tko će izjaviti da je njegov lik uočio na tortilji ili, za naše prilike primjerenijem, bureku. Prema nekim izvorima viđen je kako umorno baulja ulicama sela i sa ljudima neobavezno razgovara kao da je u laganoj večernjoj šetnji, a posebno je zanimljivo to što je viđen u Zagorju pa me iznenađuje da nije bio u društvu bijelog miša, vanzemaljca i Šimuna Cirenca.

Domaća je javnost na iglama, policija po običaju pokazuje punu spremu, stvaraju se urbane legende o mitskom biću (neuhvatljiva umirovljena planinska puma narušenog zdravlja sa donekle ljudskom glavom i golemim apetitom za alkohol, krv, gljive i travu), a domaći sineasti samo čekaju. Nažalost, bojim se da će sve završiti kao jeftina, ali duhovito odglumljena epizoda "Rekonstrukcije" koja evocira jedan tragičan događaj.
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 10:40   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-01-06
Godina: 22
Poruka: 670
zagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku zagi_5 Pošalji poruku preko MSN-a korisniku zagi_5
Re: Ivan Korade superstar

tekst je totalna glupost i pisala ga je osoba koja nema pojma gdje je Velika Veternička (osim negdje u Zagorju).
to je područje koje je savršeno, doslovno na svakom metru, za sakrit se.
policija itekako radi svoj posao, teren je totalno nepristupačan, postoje milijuni cesta i puteljaka, zaselaka...osoba koja živi tu, u velikoj je prednosti, pogotovo ako ima još svoje tajne prolaze i prostorije ispod površine.
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:18   #3 (permalink)
mab
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 23-11-06
Godina: 21
Poruka: 2,947
mab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavanmab je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mab

Korade je valjda puno gledao Johna Ramba pa je preuzeo njegove vještine
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:30   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 22-02-07
Godina: 30
Poruka: 3,560
carllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: mab Pogledaj Poruke
Korade je valjda puno gledao Johna Ramba pa je preuzeo njegove vještine

rambo je za njega pičkica,"čovika" nemože naći 2500 specijalaca s okopnim vozilom
carllito je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:34   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 2,883
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Korade je još bez ruke i koliko čijem još je dijabeticar. Mislim da bi se Rambo mogao posramiti..
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:36   #6 (permalink)
Akademik Foruma

carllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznatcarllito će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: berto11 Pogledaj Poruke
Korade je još bez ruke i koliko čijem još je dijabeticar. Mislim da bi se Rambo mogao posramiti..
u americi će se početi prodavati njegovi jumbo plakati
carllito je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:39   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 2,883
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
u americi će se početi prodavati njegovi jumbo plakati
Samo da ga ne pronađu u blizini Busha...nešto čujem da su prešli u defanzivu i napravili tampon zonu prema zagrebu..
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:39   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 21
Poruka: 3,061
daka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masi

Čuo sam da je u planu snimanje trilogije:

Korade: First Blood
Korade: First Blood Part II
Korade III

a ako dobro prođu i četvrti nastavak Ivan Korade

Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:40   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-01-06
Godina: 22
Poruka: 670
zagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku zagi_5 Pošalji poruku preko MSN-a korisniku zagi_5

točnije 3500 policajaca + 450 ljudi na terenu koji isključivo tragaju i traže svaki trag i 2 oklopna vozila i tu i tam helikopter poleti...i bager ga traži i peseki...
Odgovori sa citatom
Star 02-04-08, 13:42   #10 (permalink)
Akademik Foruma

a da nije u šumi
carllito je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103