Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Javljaju se svećenikove žrtve s otoka Paga, Krka i Lošinja u Znanost forumu; Jutarnji.hr Citat: RIJEKA, ZAGREB - Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci u ponedjeljak će odlučiti o žalbi koju je riječko ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-06-07, 17:01   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Javljaju se svećenikove žrtve s otoka Paga, Krka i Lošinja

Jutarnji.hr

Citat:
RIJEKA, ZAGREB - Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci u ponedjeljak će odlučiti o žalbi koju je riječko Općinsko državno odvjetništvo uložilo na odluku o puštanju iz pritvora svećenika Drage Ljubičića.

Za to vrijeme Ljubičić je smješten u Svećenički dom Sv. Josipa u Krku gdje je u izolaciji i navodno ne može komunicirati ni s kim bez dozvole.
Citat:
Osim Raba, anonimni građani optužuju ga za slična zlodjela i na Krku, Lošinju te Pagu. U svim slučajevima u pitanju su maloljetni dječaci koje je svećenik navodno vodio na kupanje na osamljene plaže ili osobno vodio na toalet i dirao po genitalijama.
ne krivim crkvu za nekou poremećenu osobu u njenim redovima, ali trebalo bi vidit dal se znalo i ako se znalo, kaj se poduzimalo ... ako je neko u crkvi znao za ovo, a jedino kaj se svećeniku dogodilo je da ga premjeste u drugo mjesto, među nove žrtve, onda je po meni ta osoba koja je tako odlučivala, još i više kriva ....

čovjek je bolesnik i ne može se pomoći (kolko god da mi se gadi takvi, nisu krivi, to je bolest), ali onaj ko mu omogućuje da jedno te isto stalno ponavlja sa novim žrtvama je puno više kriv (barem po meni)
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 17:05   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru
Re: Javljaju se svećenikove žrtve s otoka Paga, Krka i Lošinja

E ovo ti nije trebalo silence. Sad ćeš dobit lekciju o svetoj , bezgrešnoj crkvi.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 17:09   #3 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,086
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Nece dobiti lekciju. Dezurni crkvenjaci foruma će obilaziti ovu temu u sirokom luku. Iako sam stava kao i silence. Nije crkva generalno kriva.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 17:11   #4 (permalink)
Banned

silence

ja bi stvarno najviše volio da se istragom utvrdi i jel neko znao i ako je znao, zakaj nije ništa poduzeo ... jer slati pedofila među djecu je po meni veći zločin nego biti pedofil ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 17:27   #5 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,772
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

A da ste pogledali sličnu temu u tračevima vidjeli bi da su neki neimenovani dežurni crkvanjaci izrazili vrlo slične stavove Silenceovom iz uvodnog posta, i da nisu vidjeli ikakvo protivljenje tom stavu od drugih neimenovanih dežurnih crkvenjaka.

Što ja znam, ovaj neimenovani dežurni crkvenjak, budući da nije imenovan, ne zna da li da se osjeća prozvanim, ali se javlja zato da dežurni pametnjakovići odu malo seruckati po nekome drugome a ne dežurnm crkvenjacima (kad već nisu našli za shodno napisati išta o temi koju je Silence načeo*)...

* EDIT sad vidim da možda i jesu

Zadnji Uredio Wolf-HR : 17-06-07 u 17:29.
Wolf-HR je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 17:33   #6 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,086
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Hehehe. Kak sam piknuo u zivac
Ne, malo sam grubo to napisao. Sory. Bio dezurni crkvenjak ili ne ako si osoba koja moze razaznati loše i dobro ovo ce osuditi bez ikakve zadrske. Tako da sam napisao glupost. Sory
A napisati nesto o temi koju je Silence stavio je bedasto jer svatko ima identican stav oko toga. Zatvoriti covjeka i baciti kljuc. Lijecenje ne pomaze...
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 17:56   #7 (permalink)
Banned

silence

@ wolf ... stvar je u tome, da ako postoji politika da ih se šalje i ne talasa, to treba objaviti, jer će inače i dalje pedofili biti slani u nove župe, umjesto da im se spriječi kontakt sa djecom (a to, i jedino to, je najbitnije)

zato treba viditi jel postojao netko ko je znao, a nije reagirao (makar, čisto sumnjam da će se išta saznati)

@ oggy .... zatvoriti, poslati na lječenje, whatever .. samo ga ne slati u drugu župu među nove nevine žrtve ... niš drugo .... brijem da to nije previše za očekivati od ustanove kojoj je toliko stalo do naroda (navodno)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 18:08   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,772
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Citat:
...
Da ne bi bilo zabune- ako je netko unutar Crkve imao veze sa zataškavanjem, treba snositi kaznenu odgovornost. Štoviše, očekujem od njih da ako imaju ikakve dokaze da je išta zataškavano, da to predaju policiji i prije no ovi zatraže.
To sam napisao u onoj temi, i teško da ćeš naći dežurnog crkvenjaka ili ikog drugog da se ne slaže s tim...
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 18:18   #9 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
To sam napisao u onoj temi, i teško da ćeš naći dežurnog crkvenjaka ili ikog drugog da se ne slaže s tim...
onda se slažemo ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: javljaju, krka, los inja, otoka, paga, svecenikove, zrtve

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114