| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Jeste ikad bili u nekoj stranci? u Znanost forumu; Ja tek sad malo pronjuškao po ovoj temi, pa vidim da ima dosta ekipe šta su za ove "... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jeste ikad bili u nekoj stranci? Ja tek sad malo pronjuškao po ovoj temi, pa vidim da ima dosta ekipe šta su za ove "nezavisne liste". Meni svaka takva nezavisna lista smrdi do neba. Mislim, da čovjek ima nekakav ozbiljan izrađen politički stav ili mišljenje, onda bi se sigurno mogao identificirat sa nekim stranačkim programom. A ovako sa svojom nezavisnom listom on tvrdi kako su svi drugi glupi a jedini je on pametan, on je otkrio toplu vodu i sad će on sa svojom "četom odabranom" izvest ljude na pravi put. Ma daj molim te! To su samo tipovi koji ne trpe da im netko drugi zapovijeda pa fino iziđu na izbore "samostalno", a svaki od njih ponavlja program neke stranke. Time samo pokazuje da ne može radit unutar postojećeg sustava jer ne trpi da mu netko proturječi. Politika je umjetnost kompromisa, a taj koji vodi nezavisnu listu očito nije sposoban za kompromis nego samo tjera svoje. Ilustrativan primjer - onaj biser Boris Mikšić. Još mogu shvatit nezavisne liste na lokalnoj razini, jer tu se rješavaju pitanja prespecifična za stranku koja ima program na državnoj razini. Ali izić sa nezavisnom listom na izbore za Sabor?! Svašta. Ovde treba reć da su stranke u nas još uvijek daleko od onoga što bi trebale bit, ali svaka stranka ima određeni ideološki temelj i oni koji od toga odstupaju prije ili kasnije naći će se van te stranke, a glasači koji glasaju za stranku znaju za koje temeljne vrijednosti glasaju. A nezavisne liste meni se čine samo kao sredstvo za oportuniste koji žele doć na vlast i dovoljno su egocentrični da misle kako su sami sposobni riješit sve državne probleme sa svojim "originalnim idejama". Zadnji Uredio damfisk : 19-02-06 u 15:46. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-11-05
Poruka: 55
![]() | Re: Jeste ikad bili u nekoj stranci? Ma te liste ne cine ljudi koji ne trpe da im netko drugi zapovijeda...naprotiv, mislim da su neke stranke namjerno postavile svoje ljudi da vode tkz. "nezavisne liste" kako bi prikupili sto vise glasova. A to se moze vidjeti kasnije...niti jedna lista poslije izbora nije nezavisna vec udje u koaliciju s nekom politickom strankom. |
| | |
![]() |
| Tagovi: ikad, jeste, nekoj, stranci |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:52.