Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Još o HFP-ovim i Polančecovim prevarama u Znanost forumu; Ova tvoja dva posta su odlična Casey i slažem se sa tobom, ali tko če to kod nas izači ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-08-07, 06:18   #11 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 57
Poruka: 884
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat
Re: Još o HFP-ovim i Polančecovim prevarama

Ova tvoja dva posta su odlična Casey i slažem se sa tobom, ali tko če to kod nas izači na ulice, ovaj pokoreni i posramljeni narod pognute glave jer su ga pokorili i obespravili njegovi, a to znači izaći na ulice protiv svoga, ili ovi studenti. Danas studiraju samo oni koji su privilegirani i kojima to materjalno stanje dozvoljava. Znam mnoge kojima djeca nisu mogli ići studirati iz osnovnog razloga što su morali ići raditi jer i pored želje i truda to se nije moglo omogučiti.
Napredni intelektualci i inteligencija, nema ih na javnoj sceni, povukli su se jer ZNA SE što se događa kad obznanjuješ istinu i činjenice o onom što se događa kod nas.

Mi smo narod koji je tražio svoju državu, a postali smo stoka sitnog zuba koja je dobila svoj tor. Tor iz kojeg put vodi samo na klanje i šišanje, a to se i događa.
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 06:56   #12 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 775
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Citat:
Pravi autor: tonini Pogledaj Poruke
...ali tko če to kod nas izači na ulice, ovaj pokoreni i posramljeni narod pognute glave jer su ga pokorili i obespravili njegovi, a to znači izaći na ulice protiv svoga...
Bio je pokušaj prosvjeda 20.02.1998. kada je policija blokirala sve prilaze Trgu bana Jelačića pa je završilo kako je završilo. I ljude nema ni tko voditi ni organizirati po bilo kojem pitanju jer je previše osobnih interesa i krivo postavljenih vrijednosti.

Citat:
, ili ovi studenti. Danas studiraju samo oni koji su privilegirani i kojima to materjalno stanje dozvoljava. Znam mnoge kojima djeca nisu mogli ići studirati iz osnovnog razloga što su morali ići raditi jer i pored želje i truda to se nije moglo omogučiti.
Nije baš tako crno ali treba pogledati što su osnovni ciljevi i zanimacija te populacije? Koliko ih upisuje fakultet samo da bi se mogli zezati još koju godinu o trošku ministarstva odnosno poreznih obveznika. Koliki postotak upisanih završi studij? Koliko je prosječno trajanje studija?
To je samo odraz općeg društvenog stanja koliko se cijeni rad a koliko neke druge stvari.
Citat:
Napredni intelektualci i inteligencija, nema ih na javnoj sceni, povukli su se jer ZNA SE što se događa kad obznanjuješ istinu i činjenice o onom što se događa kod nas.
Iliti ne bacati bisere pred svinje.
Ili ako se dovoljno dugo prepireš s budalom ljudi neće primijetiti razliku.
I onda ljudi odustanu, oni koji bi mogli nešto i pokrenuti, baš zbog uskogrudnosti.
Citat:
O, ta uska varoš, o ti uski ljudi,
o, taj puk što svakodnevno veći slijepac biva,
o te šuplje glave, o te šuplje grudi,
pa ta svakidašnja glupa perspektiva

A.G. Matoš
Citat:
Mi smo narod koji je tražio svoju državu, a postali smo stoka sitnog zuba koja je dobila svoj tor. Tor iz kojeg put vodi samo na klanje i šišanje, a to se i događa.
Ovce koje stoje u redu za klanje!
Citat:
Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Kommunist.

Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Sozialdemokrat.

Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich nicht protestiert;
ich war ja kein Gewerkschafter.

Als sie mich holten,
gab es keinen mehr, der protestieren konnte.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 10:55   #13 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 948
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Smatram da čovjek ima neka prava koja su mu neotuđiva i koja su iznad interesa države. Onog trenutka kad vlast ta prava povrijedi, onda to više nije vlast nego tiranija. Nažalost, tiranija ne poznaje govor argumenata, njoj je nasilje itekako razumljivije, ali pojedinac u slučaju tiranije i razmatra nasilje i riskira život jer i bez borbe on živi "ž" od života.
Da, ali to nije tiranija...To je opis države u kojoj ne vlada pravo i pravda, već bezakonje, anarhija...Tiranija je kada jedna osoba vlada na način koji ona poželi...

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Sunka5, još me jedna stvar razočarala- smatram da ne postoji nekakva socijalna osjetljivost kod mladih (ponajviše studenata), koji su u prošlosti bili okidači velikih revolucija. To je velika šteta. Ne mislim tu da studenti moraju linčovati Škegru ili Polančeca, nego nema reakcija ni onda kada se donose odluke direktno vezane uz studente.
Ha čuj, studenti su ti zatvoreni u svoj svijet...Jaako malo njih prati situaciju u društvu oko sebe...A i tu je problem nemogućnosti udruživanja studenta i nedostatak solidarnosti među studentima...Niti studenti nisu što su nekada bili

@tonini:

To je legitimni pogled na stanje, ali tako je prokleto malo dovoljno da se situacija dramatično promjeni (na bolje naravno): dovoljno je izaći na izbore i zaokružiti onu listu (stranku) za koju svak za sebe smatra da će učiniti ono što je najbolje za njega...Mislim, što očekivati kada je izlazak na neke izbore 20-30%? I još uzmi u obzir da u tih 20-30% su najčešće vjerni navijači stranaka koji će za njih glasati bez obzira na sve...Da se dogodi izlazak od 70-80% da vidiš kako bi onda stranke se trudile da ponude prava, dobra ili barem prihvatljiva rješenja za svoje potencijalne birače...A tako je malo potrebno za to...Svake četiri godine 'utrošiti' 10 minuta i otići na glasačko mjesto i zaokružiti listu...
I da, ti u svome potpisu donekle odobravaš takvo stanje pa kažeš kako je Domoljublje šutnja.

Više o meni
sunka5 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 10:02   #14 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 775
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes
One man show

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hfpovim, jos, polancecovim, prevarama

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:43.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114