Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Jun(a)ci domovinskog rata u Znanost forumu; Jučer kupim 24 sata, otvorim prvu stranicu i bacim pogled na karikaturu (strip) Nika Titanika. Dvije slike, dva junaka, pa ...

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 04-02-06, 11:27   #1 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika lucky_strike_08

Datum registracije: 11-01-06
Poruka: 907
lucky_strike_08 se izdvaja iz mase
Jun(a)ci domovinskog rata

Jučer kupim 24 sata, otvorim prvu stranicu i bacim pogled na karikaturu (strip) Nika Titanika.

Dvije slike, dva junaka, pa me zanimaju komentari.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg niktitanik.jpg (33.0 KB, 52 pogleda)
lucky_strike_08 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 04-02-06, 17:34   #2 (permalink)
Sarcastic mr know it all spinning the black circle

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 23
Poruka: 4,464
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
Re: Jun(a)ci domovinskog rata

ne znam,nekako mi se gadi da je rat postao predmet sprdnje nekakvih kvazi umjetnika,političara i ostalih licemjera
Star 04-02-06, 17:37   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,245
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

nije to sprdnja, kitanik je u pravu, gotovina je sjedil u đipu dok su se ovi borili i ginuli za hrvacku i na kraju je on ispal heroj a
branitelji se ubijaju...
Star 04-02-06, 17:52   #4 (permalink)

wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima

Citat:
Pravi autor: tzukius
nije to sprdnja, kitanik je u pravu, gotovina je sjedil u đipu dok su se ovi borili i ginuli za hrvacku i na kraju je on ispal heroj a
branitelji se ubijaju...
i zato neki lik koji crta karikature ima pravo nekog branitelja nazvat juncem?
Star 04-02-06, 18:08   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: wonderwall
i zato neki lik koji crta karikature ima pravo nekog branitelja nazvat juncem?
zanimljivo kak raspravljamo ovakve karikature... obzirom na jedne druge karikature o kojima se trenutno u cijelom svijetu raspravlja..

osobno mislim da tip nije nazvao branitelje juncima, nego je htio naglasit da je odnos prema braniteljima danas takav da oni koji su ginuli 91 sad ispadaju budale, što je žalosno i da je cilj bio upozorit na tu činjenicu... HDZu su usta bila puna Hrvatske i branitelja prije nego su došli na vlast... a onda su okrenuli ploču.. nisu se oni protesti organizirali sami od sebe i ostalo...

sve kaj se Račan i koalicija nisu usudili napraviti i sve u kaj se HDZ kleo prije izbora... su zaboravili kad su se dokopali vlasti..

možda treba tako gledat tu karikaturu? a?
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 04-02-06, 19:14   #6 (permalink)

u pravu si što se tiče odnosa hdz-sdp-ostali naspram branitelja,ali i dalje svejedno mislim da postoji prikladniji način za ukazivanje na probleme branitelja od stavljanja istih u karikature.
Star 04-02-06, 23:15   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Angry Re: Jun(a)ci domovinskog rata

Citat:
Pravi autor: silence
zanimljivo kak raspravljamo ovakve karikature... obzirom na jedne druge karikature o kojima se trenutno u cijelom svijetu raspravlja..

osobno mislim da tip nije nazvao branitelje juncima, nego je htio naglasit da je odnos prema braniteljima danas takav da oni koji su ginuli 91 sad ispadaju budale, što je žalosno i da je cilj bio upozorit na tu činjenicu... HDZu su usta bila puna Hrvatske i branitelja prije nego su došli na vlast... a onda su okrenuli ploču.. nisu se oni protesti organizirali sami od sebe i ostalo...

možda treba tako gledat tu karikaturu? a?
Stavio sam ovu karikaturu, jer i sam tak mislim da danas ispadaju junaci oni koji su kako je netko rekao sjedili u đipu a oni koji su se borili na prvoj liniji, koji su pravi junaci, danas ispadaju junci.
Star 04-02-06, 23:27   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: lucky_strike_08
Stavio sam ovu karikaturu, jer i sam tak mislim da danas ispadaju junaci oni koji su kako je netko rekao sjedili u đipu a oni koji su se borili na prvoj liniji, koji su pravi junaci, danas ispadaju junci.

nažalost to im radi država za koju su se borili, osobno mislim da je to najtužnije od svega... slažem se sa karikaturom i njenim značenjem i svakako da takve stvari treba objaviti, jer potiču raspravu o društveno značajnim temama.

zanimljivo je imati dvije usporedne rasprave o istom mediju koji je iskorišten za ukazivanje na neke društvene probleme i reakcijama na karikature.

mene recimo zanima zašto neko smatra da ne treba stavljati branitelje u karikature, pogotovo ako se time njih ne vrijeđa, nego se ukazuje na jedan veliki problem u našem društvu...
silence je offline  
Star 05-02-06, 14:16   #9 (permalink)

osjećam se prozvanim u zadnjoj rečenici,jednostavno iznosim svoje mišljenje,ne namećem ga nikome ali i dalje mislim da to nije u redu.
Star 08-02-06, 18:25   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Meni se čini da je u našoj zemlji pogrešno vođena politika prema braniteljima. Radi se o tome da imamo veliki broj nezaposlenih, veliki broj umirovljenika...itd, pa mi nikako ne ide u glavu zašto se nakon što je završio rat nije radilo više na tome da se branitelji (oni koji su u mirovini) zaposle,nego su im date mirovine. Možda se varam al čovjek koji radi se bolje osjeća,zna da svojim radom razvija zemlju koju je branio ali i privređuje za sebe i svoju obitelj,uglavnom osjeća se koristan,stvara nešto.
Kod nas to nije bio slučaj, bratitelji su poslani u mirovinu, neki nisu dobili niti mirovinu, neki opet dobili više nego većina a nisu niti bili na prvoj crti itd.
Odlaskom u mirovinu svim braniteljima počinju problemi, ne rade pa zbog toga imaju vremena za prisjećanja (prisjećanja imaju svi ali oni koji rade s vremenom ih potisnu) na poginule suborce, na doživljaje koje bi najradije zaboravili, osjećaju se beskorisnim, ostavljenim, kreću putem alkoholizma, droge samo da zaborave na probleme, maltretiraju svoje ukućane itd.
Sve se to moglo drugačije, još prije desetak godina, sad je prekasno, jer ti ljudi s obzirom da dugo nisu radili, ako su i radili prije nego su otišli u rat (mnogi su nakon srednje škole ili za vrijeme faxa otišli u rat i nisu nikada radili), danas više nemaju radnu disciplinu. Jedan broj branitelja se nakon rata zaposlio, neki i danas rade, neki su na minimalcu, a neki niti ne rade.
Mislim da su baš mirovine glavni uzrok problema branitelja, uz rat naravno. Država je mislila da će tako riješiti problem branitelja a zapravo nije napravila ništa, samo je stvroila još jedan sloj nezadovoljnih ljudi u zemlji.
Zatvorena Tema
Tagovi: domovinskog, junaci, rata

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:13.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113