Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila u Znanost forumu; 0,5 bi trebala biti dozvoljena količina alkohola, ali isto tako trebalo bi uvest zatvorske kazne za vožnju u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-06-07, 17:51   #11 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,971
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune
Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila

0,5 bi trebala biti dozvoljena količina alkohola, ali isto tako trebalo bi uvest zatvorske kazne za vožnju u alkoholiziranom stanju preko 1,5 promila.
Neptune je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 17:56   #12 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,769
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Mislim da nisi nužno u pravu glede utjecaja te odredbe- ne raspolažem brojkama, ali gotovo sam siguran da je ta odredba smanjila trend porasta nesreća. Samo pogledaj koji je odnos nesreća izazvanih alkoholom onda i sad, pa dodaj to na sadašnju brojku i vidi kol'ko ti se sviđa gruba procjena onog što bi se moglo dogoditi).

Mislim, za mene moj stav nema nikakve veze s politikom (iako je to političarima vrlo zgodno za skupljanje jeftinih bodova kod glasača), i nisam nikakav krijeposni lik: volim popiti, ali nikad ne sjedam za volan pod utjecajem alkohola. Čak i prije odredbe 0,0 sam se, ako mi je trebalo ići autom nekuda, 24h prije toga suzdržavao od ikakvog pijenja- puna je cesta budala i ovako, sad mi treba da i ja radim sranja...
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 18:00   #13 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Nije za nesreće toliko kriv alkohol koliko činjenica da klinci od 18 godina pokupe vozačku i sjedaju za volan automobila od preko 100 konja!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 18:11   #14 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 988
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Nije za nesreće toliko kriv alkohol koliko činjenica da klinci od 18 godina pokupe vozačku i sjedaju za volan automobila od preko 100 konja!
Da, imaš pravo

Nije uvijek sve do zakona, stvar je i u tome koliko se neki provodi (odnosno ne provodi) u praksi...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 18:44   #15 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,430
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Znao sam da sam bio u pravu kad sam rekao da mi ovaj Jurčić zgleda ko pijanac
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 18:54   #16 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,905
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

I ja sam za to da se vrati bar 0,5 ako ne i 0,8 promila.
I mislim da je većina ljudi za to (za žene ne znam).

Baš sad sjedim u hladu na terasi i pijem kavu i pivo, uopće nisam ni malo manje sposoban za vožnju nego inače. Najlošije vozim rano ujutro dok se još nisam pošteno razsanio, onda lošije reagiram, slabije uočavam, predviđam ...

Za mlade vozače bi trebalo zadržati stroži kriterij.

Sve je više vozača, sve je više vozila, sve su bolje ceste, sve jači auti pa je samim tim očekivati sve više prometnih nezgoda.

A kazne?

Provoditi ih prema svima jednako i uskladiti sa primanjima prekršitelja.

Il' nek nam daju Europska primanja, pa onda i Europske kazne.
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 19:09   #17 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 57
Poruka: 892
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Dobro jel vi mislite da predizborna obečanja, kao ukidam 0,0 dajem 0,5 (a 0,5 je jedan gemišt ili dva piva) donose glasove. Pa zar se na to spalo. Ukidanjem 0,0 nije se smanjio broj nesreča. Meni je ža ove mladosti koja gine, oni ginu zbog brzih auta, ludosti, mladosti i posebno loših cesta i šta da još kažem sve više se toči alkohol i pored Zakona. Tu se ne može ništa, ljudi vole piti, grožđe raste, mošt vrije, vino se pravi a ko oče neka pije, nema tog zakona koji to može spriječiti. O tome triba otvoriti temu.
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 21:28   #18 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,059
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

svakako sam za ukidanje 0,0 promila jer ništa ne pomaže ta odredba. i treba za pijanstvo za volanom iznad jednog promila kažnjavati zatvorom, pa da vidimo tko će..
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 21:35   #19 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,397
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Ja smatram vozača koji pazi koliko ima alkohola u krvi discipliniranim vozačem.
Statistike su dokazale da u ukupnom broju saobraćajki na vozače s količinama alkohola od 0,2 do 0.5 otpada svega 18%, što je manje nego onih s 0,0.
Mene više iznenađuje da to ne obećavaju i druge stranke.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-06-07, 10:46   #20 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Ja smatram vozača koji pazi koliko ima alkohola u krvi discipliniranim vozačem.
Statistike su dokazale da u ukupnom broju saobraćajki na vozače s količinama alkohola od 0,2 do 0.5 otpada svega 18%, što je manje nego onih s 0,0.
Mene više iznenađuje da to ne obećavaju i druge stranke.
Ja mislim da ste i ti i Tonini i Anthlon u pravu.
Odredba 0 promila je natjerala neke da se suzdržavaju prije puta, neke da ne kreću na put ako su popili, neke da se bolje prikrivaju i paze.... ali nema drugih efekata. Saobraćajki je sve više zbog sve više automobila, lakoće polaganja vozačkih ispita, upravljanja jakim autima od strane neiskusnih i "hrabrih" mladaca, nervoze i nestrpljenja ljudi u prometu.... Osobno sam razgovarao sa svojim i drugim tinejdžerima koji su ovih dana položili vozački. Njihov je argument da su morali paziti kako voze na ispitu pred komisijom, i što bih ja htio? Šizim na sve mlade sudionike u prometu koji mi oduzmu prednost, koji prolaze kroz crveno, koji po naselju voze brzo, krivom stranom i naglo koče pred frendovima, koji nemaju poštovanja kad sam na prijelazu i guram kolica... Što bih ja htio, kažu. Pa moraju se malo izludirati dok su mladi Pa me poslije pita ako može dobiti auto da ode na ročkas nekoj curi na Jarun. Aha, možeš, samo ovaj puta ne moj. A vratio ih stari koji je vozio šest klinaca u 4 u jutro, a došao s koncerta Thompsona (ili kako se već piše)
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dodjemo, jurcic, kad, promila, ukidamo, vlast

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 15:42.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114