| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila u Znanost forumu; Problem je što se kod nas na vozačku gleda kao na nešto što je Bogom dano, a ne kao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Problem je što se kod nas na vozačku gleda kao na nešto što je Bogom dano, a ne kao na privilegiju! Vozačka dozvola nije pravo, nego povlastica koj donosi i odgovornost! Moje je mišljenje da treba uvest test inteligencije na vozačkim ispitima. Također, treba uvesti dobnu granicu za vožnju određenih kategorija vozila, pa se neće dogodit da 18 godišnja sa 5 dana iskustva sjeda u BMW sedmicu i juri 200 tamo gdje je ograničenje 60! Tada bi i alkohol bio puno manji problem! |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Potpuno se slažem. Netko je pobrkao vožnju pod minimalnim utjecajem alkohola s neodgovornom vožnjom.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
Htio sam samo ukazati da ima i gorih stvari od vožnje pod uticajem alkohola, makar to ne uzimam kao olakotnu okolnost za one koji popiju pa sjednu za volan Ako se uopće može neodgovorna vožnja rangirati pod loše ili manje loše. A vožnja pod uticajem alkohola (što je minimalna količina? ) Posljedice su (nažalost), često jednake. I ja bih mogao nakon jedne pive odvesti auto sa sunčane strane ulice u hlad. A što ako baš tada iza drugog parkiranog automobila istrči dijete pred moj auto igrajući se skrivača? ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem | |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
Kakve to veze ima s onom pivom? Cestom se kereću divljaci u nabrijanim pilama potpuno nesvijesni da nisu sami na cesti. Većina njih ima srce reli vozača, a vozačke sposobnosti i iskustvo na razini djeteta. Ja svakodnevno gledam djecu svojih prijatelja i poznanika koji se kreću gradom kao da igraju Vice city. Odgovoran i discipliniran vozač mora omogućiti drugima da griješe, pa i tom djetetu koje je istrčalo iza parkiranog vozila. Kakve to veze ima s minimumom alkohola. ![]()
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 21-06-07 u 12:04. | |
| | |
| | #25 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Ima utoliko jer po sadašnjem Zakonu ,to je, bez obzira na količinu alkohola, vožnja u pijanom stanju, a prema liberalnijim zakonima (0,5 ili 0,8 ili neznam koji promil), kako ćeš ti utvrditi da li je vozač pijan i da li su mu smanjene sposobnosti upravljanja mot. vozilom (jbmpsmtr i službenim izrazima ), kad znamo i ti i ja da alkohol ne utiče jednako na sve ljude?Inače, možda nije bilo vidljivo iz mog posta, uglavnom se slažem s tobom i mislim da ta razmišljanja treba malo doraditi, ali to ne mogu ja jer nije moja struka. ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
To je kretenski politički potez najstručnijeg hrvatskog policajca Kirina. Mala količina alkohola opušta čovjeka i takav čovjek je smireniji i opušteniji. Manje je sklon ekcesima, manje ga ljute problemi na cesti. Struka smatra da mala količina alkohola pozitivno utječe na mentalne sposobnosti. Ali tko je*be struku kad imamo najsposobnije ministre na svijetu.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #27 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
| |
| | |
| | #28 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Evo. I kako da se ne složim i s Maslowom i s Doktorom?. Sve je to vrlo individualno, a Zakoni se ne mogu mijenjati od slučaja do slučaja... Još uvijek sam neoprijedjeljen za ili protiv vraćanja 0.5 promila ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,768
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila A i glede osobnih utjecaja mogu reći da znam puno ljudi koji su kad je bilo 0,5‰ popili dvije pive, pa rekli ma popit ću još jednu (ili još koju) ne će svijet propasti pa sjeli za volan, a kad je 0,0‰ se itekako pridržavaju ograničenja...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #30 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Nekako mi se čini da treba samo povećati kazne i držat se toga! Znači, ako je dozvoljeno 0.5 promila, onda čovjeku koji napuše 0.55 lupit 1 500 kuna kazne i to je to. Također, tko napuše više naplaćivat još drastičnije kazne. Problem je što se s našom policijom uvijek može "dogovorit", tako da bi na kraju oni fino zaradili... |
| | |
![]() |
| Tagovi: dodjemo, jurcic, kad, promila, ukidamo, vlast |
« Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesionalce'
|
Parlamentarni izbori... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:14.

Htio sam samo ukazati da ima i gorih stvari od vožnje pod uticajem alkohola, makar to ne uzimam kao olakotnu okolnost za one koji popiju pa sjednu za volan
Ako se uopće može neodgovorna vožnja rangirati pod loše ili manje loše. A vožnja pod uticajem alkohola (što je minimalna količina?
) Posljedice su (nažalost), često jednake.